Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Hipki z Biedrony były latoś udane niezwykle :wink: mój może nie tak przecudnej urody, ale wypuścił drugi pęd kwiatowy, wiec okres jego panowania się przedłuża :)
Podliczyłam moje tunbergiie - było 65% wschodów... niezbyt imponująco mimo wszystko...
x-d-a

Post »

Gosiu, pełna zgoda w sprawie hipków!
Na dowód jeszcze jedna fotka
Obrazek

Wiosna zaczaiła się gdzieś za progiem, ale my jesteśmy już gotowi na jej przyjęcie...Mam informację, że w poniedziałek przyjdzie paczuszka z Cebul! Jak tylko zrobi się troszeczkę cieplej, lilijki i liliowce pójdą do ziemi :lol:
Preparaty ekologiczne już do mnie dotarły :!: W tym roku postanowiłam: Żadnej chemii w moim ogrodzie ;:108
Nie będę truła siebie, swoich bliskich i swoich zwierząt we własnym ogrodzie, który ma być naszym azylem :P
Kupiłam mydło potasowe, Bioczos, Biosept, zrobię sobie wyciąg i gnojóweczkę z pokrzyw...i musi być dobrze!
Ptyś i Gutek też się cieszą, że nie będą musiały wdychać różnych trucizn. To widać, prawda :?:

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj DALU-piękny ten hipek. : :)
Pieski przecudnej urody. :roll: :roll: :roll: . Wyglądają jak maskotki. :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Kochane maskotki... ;:167 ;:167
Daluś, to jak, kupujemy tego migdałka? Najwyżej sie będziemy razem wypłakiwać, zawsze to raźniej :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

100krotko, ja już pewne kroki poczyniłam u naszej Kocicy; tylko chcę jeszcze połączyć zakup tego migdałka z jabłonką ozdobną, a na razie nie ma pewności, czy jest jeszcze taka, jaka mnie interesuje :roll:
Nie znalazłam ładnego zdjęcia, ale na tym troszkę widać, że te różowiutkie kwiatki wdzięcznie wyglądają, gdy w ogrodzie jeszcze prawie nic nie kwitnie:
Obrazek

Tajko, dzięki ;:196
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Witaj Daluś, ten migdałek bedzie szczepiony na pniu czy taki krzaczasty?
U nas dużo obsadzili ulic tymi migdałkami i one sa właśnie szczepione, ale podkład bardzo często
nie wytrzymuje i rozłamuje się na pół, nie wiem dlaczego?
Ale to są na ogół duże drzewa z długimi gałęziami. Porobie trochę fotek jak będą kwitły ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dala pisze: Ptyś i Gutek też się cieszą, że nie będą musiały wdychać różnych trucizn. To widać, prawda :?:

Obrazek
Pewnie, że widać! Daluś, gratuluję postanowienia! Ja jeszcze do tego nie dojrzałam.
Hipki, kiełkujące nasiona, migdałek na pniu w planach i deszcz zamiast śniegu- nie jest źle!
Ciekawe, co tam jeszcze w planach? :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Dalu, życzę powrotu do zdrowia ! I, oczywiście, popieram ekologiczne postanowienia ! Będziemy próbować razem.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Witaj Dalu życzę zdrowka bo u mnie z tym kiepsko już było lepiej i choróbsko wróciło mimo brania antybiotyku jutro musze iśc do lekarza U Ani jest to samo. Roślin mam też posianych bardzo dużo i muszę je pilnie pikować chyba M. się za to weżmie Kobea ladnie mi wzeszła ma około 40 cm wysokości ale tylko niebieskia, biała ani jedna. ;:196

-- N 14 mar 2010 19:45 --

Witaj Dalu życzę zdrowka bo u mnie z tym kiepsko już było lepiej i choróbsko wróciło mimo brania antybiotyku jutro musze iśc do lekarza U Ani jest to samo. Roślin mam też posianych bardzo dużo i muszę je pilnie pikować chyba M. się za to weżmie Kobea ladnie mi wzeszła ma około 40 cm wysokości ale tylko niebieskia, biała ani jedna. ;:196
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Dalu... ja też lada dzień spodziewam się paczuszki z cebul :wink:
Jest już realizowana, a przeciągnęło się to przez brak jednej z zamówionych przeze mnie dalii - trzeba było wybrać coś w zamian :roll:
Ech, niech ta wiosna już przychodzi :roll:
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Daluś popieram Twoje postanowienie, ja zamówiłam podobny zestaw + obornik. W zeszłym roku stosowałam juz biosept i jestem zadowolona, z tym, że lepiej stosować go prewencyjnie, zanim pojawi się jakieś świństwo :?
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
x-d-a

Post »

Grabku kochany, a napisz, gdzie kupowałaś obornik i jakiej wielkości opakowanie? Bo jakiś nawóz naturalny też by mi się jeszcze przydał...

Gosiu, już niedługo! wiosna zaczaiła się za progiem i niebawem całe dnie będziemy spędzać w ogrodzie...
Ja dalii nie zamawiałam; jakoś nie mam do nich ani ręki, ani przekonania. Zamówiłam za to lilie i liliowce :tan

Stasiu, teraz taka parszywa pora - przesilenie wiosenne :( Organizmy mamy osłabione i łatwo łapią każdą infekcję.
Też życzę Ci dużo zdrówka! Bo zieloną rękę to masz na pewno - roślinki Ci pięknie wschodzą i rosną :D

Tamaryszku, na szczęście czuję się już trochę lepiej, a moimi produktami ekologicznymi bardzo się cieszę :lol:
Muszę powiedzieć, że nawet mi ulżyło,bo za każdym razem jak pryskałam rośliny jakimś świństwem, fatalnie się czułam - fizycznie i psychicznie.

Wiktorio, planów to ja mam mnóstwo :!: A jak ta zima będzie się przedłużać, to mi głowa pęknie, tyle rodzi się w niej pomysłów.
Ale wielkich zmian, ani wielu nowych zakupów nie będzie - raczej czeka mnie dokończenie zamysłów jesiennych i uzupełnienie strat zimowych.
A więc kontynuacja szpaleru małych drzewek ozdobnych (wiśni i jabłoni) na tle jednej ze ścian dość monotonnego żywopłotu z ligustru, obserwacja i ew. korekty białej rabaty, którą realizuję od dwóch sezonów, dokończenie kwaśnej rabaty i ew. uzupełnienie jej roślinami (wrzosy, wrzośce, azalie).
A także jak co roku - mały zielnik z warzywnikiem, no i oczywiście hit tego sezonu - lilie!!!!

Wiesiu, tym razem kupię migdałka szczepionego na pniu, bo zajmuje mniej miejsca. Mam nadzieję, że nie będę z nim już miała kłopotów.
A burza różowych kwiatków wczesną wiosną - bezcenna!

Igorku, ciekawe dlaczego twój migdałek nie kwitł? Może przemarzły mu pączki? a może jest chory na brunatną zgniliznę; to świństwo bardzo często atakuje migdałki :evil:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Dalu, cieszę się, że wracasz do zdrowia ;:196

I się pochwalę, że też zaszalałam w Cebulach i czekam na paczuszkę ;:224
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Dalu, kupowałam na alle, takie 10l po 11zł. Szukałam większych opakowań, ale max to 20l, które i tak kosztowały więcej niz te 10l, więc kupiłam kilka. Niestety nie mam jeszcze rozeznania, czy mi to wystarczy, ale najwyżej jeszcze dokupię.
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Zaraza jakaś chyba naprawdę panuje - wnuczka chora a mnie jakieś zatrucie dopadło.
A zawsze się chwaliłam że mam żołądek jak struś i kamienie mogę jeść :;230

P.S. Zapomniałam zapytać jak u ciebie ze śniegiem ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”