Moje storczykowe hobby
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczykowe hobby
Cudowne prezenty dostałaś. To pierwsze Cymbidium wspaniałe i z nowym pędem. Niech Ci długo kwwitnie. 

Piękne te Cymbidia i szkoda, że to drugie bez doniczki.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ależ piękny prezent dostałas 

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Cudowne to cymbidium
i pędzik gratis 

- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Joane, Gosiu, Justynko, Celinko dzięki za odwiedzinki i pochwałę moich nowych storczyków. Nie miałam w najbliższych planach nabycia Cymbidium , po tym jak w ubiegłym roku straciłam inne- ale cena była zaskakująco niska- no i ten drugi pędzik- więc się skusiłam. Mam nadzieję, że dłużej pobędzie u mnie, choć na ponowne kwitnienie nie mam nadziei.
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko, cudne nowości, cymbidium jak marzenie!
Pytałaś o półminiaturki- mam jedną, moja kwitnie rzeczywiście krótko, tak do 7 tygodni, za to chętnie i często
Może one tak już mają...

Pytałaś o półminiaturki- mam jedną, moja kwitnie rzeczywiście krótko, tak do 7 tygodni, za to chętnie i często

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- śnieżka
Agnieszko, dzięki, miło, że wpadłaś do mnie.
Tak, chodziło o pół miniaturki. Widocznie one tak mają.
Tak, chodziło o pół miniaturki. Widocznie one tak mają.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale piękne... Wszystkie... Szkoda, że to jedno Cymbidium jest cięte. Ale jak ma takie duże kwiaty to roślina pewnie także byłaby baaardzo duża. Kiedyś widziałam takie ogromniaste, wysokie na metr Cymbidia. Ale to doniczkowe jest przecudne i do tego 2- pędowe. Bardzo bym chciała mieć żółte, a mam tylko 3 zielone.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Gratuluje tak pięknego Cymbidium,nadzieja na długie kwitnienie przedłuzona o drugi pędzik.Cudne!!!
Zaglądnęłam do Twojego wątku
i jestem zauroczona storczykami, a cymbidium prześliczne

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Śnieżko falki takie kolorowe aż dech zapiera ,a prezent z okazji DK jest prześliczny ,cudny i naj ,naj . Jak ja uwielbiam cymbidia ,nie ważny kolor ,wielkość wszystkie kocham na zabój .A moje leniuszki już który rok ze mną i nic .
Gratuluje prezentu dziękuj darczyńcy ,to może jeszcze coś przyniesie
Gratuluje prezentu dziękuj darczyńcy ,to może jeszcze coś przyniesie

zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne to słoneczne cymbidium - niech Ci dłuugo kwitnie

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- śnieżka
Dusia- dzięki za wizytę i miłe słowa o storczykach. Kiedyś w kwiaciarni widziałam kwiatostan ogromnego Cymbidium, kwiaty miało jeszcze większe niż te moje w bukiecie, ale kolor prześliczny- różowo lawendowy- aż żal było myśleć, że było ucięte na bukiet. Dusia, życzę Ci, żeby jak najszybciej spełniło się Twoje marzenie i żeby trafiło do Ciebie Cymbidium w jakimś ładnym kolorze.
Grażynko- dzięki za odwiedziny i słowa uznania dla mojego prezentu.Mam nadzieję, że faktycznie długo pokwitnie.
Goska1307- cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Dziękuję za miłe słowa o moich storczykach. Chętnie wpadnę do Ciebie z rewizytą.
iwka2- dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Też liczę, że moje Cymbidium będzie długo kwitło, a potem kiedyś u mnie wypuści nowe pędy i zakwitnie.
Agnieszka- dziękuję, że mnie odwiedziłaś i za miłe słowa o moich storczykach. Życzę Ci, żeby te ,leniuszki' wreszcie zebrały się w sobie i pokazały na co je stać.
A darczyńscy podziękowałam szczególnie gorąco, bo zbliżają się moje imieniny.
Aniu- dziękuję za odwiedziny i pochwałę storczyków oraz życzenia długiego kwitnienia dla Cymbidium. Och tak bym chciała, żeby faktycznie długo kwitło.
Grażynko- dzięki za odwiedziny i słowa uznania dla mojego prezentu.Mam nadzieję, że faktycznie długo pokwitnie.
Goska1307- cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Dziękuję za miłe słowa o moich storczykach. Chętnie wpadnę do Ciebie z rewizytą.
iwka2- dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Też liczę, że moje Cymbidium będzie długo kwitło, a potem kiedyś u mnie wypuści nowe pędy i zakwitnie.
Agnieszka- dziękuję, że mnie odwiedziłaś i za miłe słowa o moich storczykach. Życzę Ci, żeby te ,leniuszki' wreszcie zebrały się w sobie i pokazały na co je stać.
A darczyńscy podziękowałam szczególnie gorąco, bo zbliżają się moje imieniny.

Aniu- dziękuję za odwiedziny i pochwałę storczyków oraz życzenia długiego kwitnienia dla Cymbidium. Och tak bym chciała, żeby faktycznie długo kwitło.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Też kiedyś widziałam cięte Cymbidia, szkoda, że ktoś je zmarnował i obciął, a powinny być na roślinie. Takie ogromne Cymbidium widziałam kiedyś doniczkowe, chyba na wystawie, to było baaardzo wysokie, tak wielkiego nie chciałabym mieć w domu, nawet nie byłoby go gdzie dać. Mam 3 zielone, może 2 sprzedam lub wymienię, bo nie chcę kilku podobnych.Dusia- dzięki za wizytę i miłe słowa o storczykach. Kiedyś w kwiaciarni widziałam kwiatostan ogromnego Cymbidium, kwiaty miało jeszcze większe niż te moje w bukiecie, ale kolor prześliczny- różowo lawendowy- aż żal było myśleć, że było ucięte na bukiet. Dusia, życzę Ci, żeby jak najszybciej spełniło się Twoje marzenie i żeby trafiło do Ciebie Cymbidium w jakimś ładnym kolorze.