Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2
Przyszłam z pracy - patrzę, przy klematisach nie ma śniegu. To pędem po sekatorek i ciach -ciach. Ale przy powojniku Bill McKenzie to się troszkę zamotałam. Ale się rozrósł, no mnie przerósł, czego nie mogę powiedzieć o reszcie klematisów. Cięłam go od siatki jak baca runo od owcy (widziałam w TV) 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja dziś też kopałam 

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
A ja się zabieram do clematisów jak pies do jeża
Nie wiem gdzie im się te pędy zaczynają, a gdzie kończą, cienkie to i poplątane 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Moje młode, to no problem 

-
- Kontakt:
Czekaj Aniu, czekaj, to się zestarzeją i trzeba będzie je golić 

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
a ja wprost przeciwnie - zakopywałam... byłam dziś znowu na działce, a chyba wolałabym nie być... śnieg stopniał... i takiej ilości dziur - po nornicach chyba... to oczy moje od 100 lat nie widziały - normalnie zrobiły sobie pod tym pół metrowym śniegiem... San Francisko... na spółke z kretami... i w rabatach też sie rozgościły...AniaDS pisze:Ja dziś też kopałam

Mam nadzieję, że ten mróz trochę im ogony przemrozi...
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
A...czy...kiedyś...czasem...Ave pisze:... San Francisko... na spółke z kretami... i w rabatach też sie rozgościły...![]()
...
nie śpiewałaś sobie "Tu na razie jest ściernisko, ale będzie..."

Bo wiesz, słowa mają moc

U mnie jest tak, że wstrętne gryzonie mają geotermię

Clematisy, to się w następnym roku po posadzeniu raczej nisko tnie. Dopiero potem się różnicuje cięcie w zależności od pory kwitnienia. Chociaż powiem Wam, ze moja Matka Teresa została rok temu przycięta nisko i jeszcze w tym samym roku zakwitła trzema kwiatami (a nie powinna

Posiałam na parapecie kroplika (przeczytałam o nim na forum), lwie paszcze i lewkonie. Reszta jeszcze poczeka. O kurka wodna, "kobyłkę" wreszcie trzebaby przepikować, latoś strasznie wybujała

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Przepikowuj, bo się splącze i co zrobisz?
Ona jakoś dziwnie krucha mi się wydaje, pomimo swej sztywności
Ale żeby matki obie tak pociąć?
Ojciec nie bronił? 

Ona jakoś dziwnie krucha mi się wydaje, pomimo swej sztywności

Ale żeby matki obie tak pociąć?

- 100krotka
Coś w tym jest Gorzatko, cos w tym jest...czyż człekowi ręka nie drgnie, jak przykłada sekator do Fryderyka Chopina, Generała Sikorskiego albo Kardynała Wyszyńskiego ;-)
Dziewczyna mojego brata strasznie się śmiała z tych nazw, no - mówi - ja rozumiem, że desery sie nazywa od słynnych ludzi (chodziło, jak mniemam, o papieską kremówkę
albo inną napoleonkę) ale żeby rośliny?
Dziewczyna mojego brata strasznie się śmiała z tych nazw, no - mówi - ja rozumiem, że desery sie nazywa od słynnych ludzi (chodziło, jak mniemam, o papieską kremówkę

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
W roku chopinowskim to Chopin musi być szczególnie zaopiekowany
No sorki, ale wczoraj GW miała gratis Chopina dla najmłodszych i teraz jestem zamęczana
To ja jednak poproszę tego kwitnącego

No sorki, ale wczoraj GW miała gratis Chopina dla najmłodszych i teraz jestem zamęczana

To ja jednak poproszę tego kwitnącego

-
- Kontakt:
Pnącze się plącze - rzecz jasna jak
100krociu nie znalazłam Twojego powojnika Summer Snow ale pooglądałam w necie i przyznać trzeba zrobił na mnie wrażenie. Sporo fotek prezentowało go jako formę płożącą
Z opisu wynika, że nie nazbyt wymagający. Jak myślisz, czy on dałby sobie radę pod starym świerkiem? Musieliśmy podciąć dolne gałęzie i zrobiło się "podkasane" drzewko. Nie mogę patrzeć na tą goliznę na dole i kombinuję co by tu z tym zrobić.

- 100krotka
Mówisz i masz
Chopin nr 1

Chopin nr 2

Ja tam bym wolała być zamęczana Chopinem, niż tak, jak ostatnio - moje dziewczyny spały u koleżanki i przez cały następny tydzień śpiewały piosenki Dody. Tutaj na wyrażenie moich emocji najbardziej pasowałaby ikonka z evilem
z tym, że tej pani zdaje się chodzi wyłacznie o budzenie takich właśnie emocji.
Więc zachowam wyniosłe milczenie ;-)
Izuś, nie znalazłaś, bo sadziłam go zeszłej jesieni, jeśli przetrwał, to dopiero cokolwiek pokaże w tym roku...jakbyś chciała taki mniej wymagający, a dobrze okrywający, to jest jeszcze no. mandżurski, i Praecox, tego mam, dość szeroko rośnie. Tylko sie nie wspina, co najwyżej wspiera.
Chopin nr 1

Chopin nr 2

Ja tam bym wolała być zamęczana Chopinem, niż tak, jak ostatnio - moje dziewczyny spały u koleżanki i przez cały następny tydzień śpiewały piosenki Dody. Tutaj na wyrażenie moich emocji najbardziej pasowałaby ikonka z evilem

Więc zachowam wyniosłe milczenie ;-)
Izuś, nie znalazłaś, bo sadziłam go zeszłej jesieni, jeśli przetrwał, to dopiero cokolwiek pokaże w tym roku...jakbyś chciała taki mniej wymagający, a dobrze okrywający, to jest jeszcze no. mandżurski, i Praecox, tego mam, dość szeroko rośnie. Tylko sie nie wspina, co najwyżej wspiera.
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- Kontakt:
wolałabym, żeby pełzał
- dopisuję do postu bo sprawdziłam, że pięknie pełza. Dawno nie byłam na clematisach. Weszłam i mnie skręca...

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Bo na clematisach tak człowieka skręca - tak ma być
Pełzają jeszcze bylinowe, ale mój jeszcze malutki, od jesieni, to tak tylko mniemam
Masz rację 100krociu wolałabym Chopina niż D, mój syn katował wszystkich Vivaldim
Dzieci wolą bardziej z prądem niż pod prąd, a że z prądem wszystko płynie

Pełzają jeszcze bylinowe, ale mój jeszcze malutki, od jesieni, to tak tylko mniemam

Masz rację 100krociu wolałabym Chopina niż D, mój syn katował wszystkich Vivaldim

Dzieci wolą bardziej z prądem niż pod prąd, a że z prądem wszystko płynie

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
I jaką karę im wymyśliłaś? Bo chyba nie wydziedziczyłaś od razu za błędy młodości?100krotka pisze:[...]moje dziewczyny spały u koleżanki i przez cały następny tydzień śpiewały piosenki Dody. [...]
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz