Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Post »

Bardzo ładny ten murek, świetnie będą wyglądały przewieszające się kępy roślin. :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Iwonko po długiej nieobecności zaglądam na forum i tyle zmian.
Twojego synusia ostatnio widziałam w brzuszku a teraz taki kawaler z niego rośnie. Jejku jak te dzieci szybko rosną.
Ruszasz już z ogródkiem :wink: Ja przez tą pogodę i inne niesprzyjające okoliczności straciłam do niego serce.
Ale pewno gdy w sklepach zaczną pojawiać się roślinki to mi przejdzie.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mała Rybko, nie śmiej się z córci - ja mam co roku sezonową depresję wywołana z niedoborem światła ! Gdy tylko dzień robi się znacząco dłuższy wszystko przechodzi jak ręką odjąć :) A może małej śniły się jakieś ciepłe, słoneczne kraje? ;:3 ;:3 ;:3

A więc jak zawołał J.W. Goethe :" Mehr Lich! ( Więcej światła!) "- choć kontekst był nieco inny :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54

Post »

Maju, co byś zaproponowała z takich przewieszających roślinek? Na chwilę obecną mam tam tylko posadzony ubiorek wiecznie zielony. Mam też floksy, ale one mi się nie podobają, bo potem takie sfilcowane się robią.

Asiu, myślę o tobie chyba już od 3 tygodni. Zastanawiałam się co u ciebie i twoich roślinek. Zamilkłaś na czas zimy. Niedawno widziałam twojego męża u moich sąsiadów :)
Masz rację, synuś rośnie jak na drożdżach. Dziś byliśmy na szczepieniu i waży 9 kg, mierzy 79 cm!! (waga wyjściowa 3,5 kg, 55cm wzrostu) i 6 zębów, a urodził się dopiero 6,5 m-ca temu. Mały zaczyna raczkować. Dziś doczłapał do kominka i zaczął go obgryzać :roll: :;230 . Skończyły się moje wakacje, teraz oczy wkoło głowy muszę mieć.
Wczoraj udało mi się na godzinkę wyrwać do ogrodu, trochę uprzątnęłam teren, poobcinałam pozasychane chryzantemy i astry i szukałam oznak wiosny :) . Orliki, Sedum, chryzantemy, tulipany i lilie (te mają już ok 4 cm!) wygrzebują się z ziemi. Lilak i wiśnia piłkowana mają nabrzmiałe pąki. Moja cudna róża Eden (sadzona w zeszłym roku) ma złamane 2 gałężie grubości palca!. Niestety nie wytrzymały ciężaru śniegu. Jak cały śnieg się roztopi to będę wiedziała czy bardziej ucierpiała.

Ewelino, masz rację. Jak tylko dni zaczęły robić się dłuższe, słonko się trochę pokazało i ptaszki śpiewają od razu człowiek lepiej się czuje. Jakoś tak więcej energii wstępuje. Wczoraj było zaledwie 5 stopni, ale świeciło słonko i jakoś bardzo mocno nie odczuwałam chłodu. Jestem zmarzluchem i przy takiej temperaturze nikt by mnie nie zmusił do wyjścia, a wczoraj biegałam po ogrodzie jakby conajmniej porządna wiosna była. Szalik tylko trochę mi przeszkadzał, bo co chwilę wplątywał się w roślinki :) . Dziś rano wstaję, a tu wszędzie biało, bo w nocy śnieg padał. Na szczęście w ciągu dnia się rozpłynął. Gorzej z tym starym śniegiem, bo jeszcze w niektórych miejscach zalega.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Aśka68
500p
500p

Post »

Iwonko nie było mnie długo na forum bo plaga różnych chorób na nas spadła, najpierw miałam okropną grypę z powikłaniami, potem chorował mąż, a jak już się wydawało, że wychodzimy na prostą tata dostał ciężkiego udaru.
Okropna choroba, jeszcze jesienią zrobił mi kratki do róży od Ciebie(do dzisiaj mąż nie miał czasu zawiesić :evil: ) a teraz leży już drugi miesiąc sparaliżowany :( .
Całkowicie straciłam serce do ogrodu, forum.... Ale powoli tacie się polepsza(b.powoli) i mi mija pesymizm.
Złapałam się na tym, że myślę już kiedy ruszą na dobre ogrodnicze sklepy np. Vitroflora w Łochowie. Parę dni temu wysadziłam pomidorki, już wschodzą. W zeszłym roku dostałam sadzonki od taty, w tym ja chciałabym mu dać. Zobaczymy co z nich wyrośnie.
Do ogródka mało zaglądam jeszcze, codziennie jeżdżę do mamy pomagać jej w opiece nad tatą.
Pozdrawiam :D
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Powiem ci, że nawet przez głowę przeszła mi myśl czy czasem nie chorujesz. Nie myślałam za to, że i twoi najbliżsi mają tyle kłopotów ze zdrowiem :( . Przykro, że twój tato tak żle się czuje, czy rehabilitacja jest mu w stanie pomóc, czy są widoki na powrót do zdrowia?

Wstąp do Lidla-są cebule i kłącza po 5 zł. Vitroflora pewnie, jak co roku, ruszy w maju. Na początku maja będzie kiermasz (ceny zawsze niższe niż u konkurencji) i pełno pięknych pelargonii, surfinii i innych. Jestem ciekawa czy coś się poprawi w szkółce (organizacyjnie) do roku poprzedniego.

Już wysiałaś pomidory? Ja planuję za ok 2 tyg się do tego zabrać. Ciekawe czy w tym roku uda mi się rozsada. Mam kilka fajnych odmian od Kozuli i chciałabym móc poznac ich smak latem :) . Twoje zeszłoroczne krzaki pomidorowe były kapitalne!
Ogród Rybki
Aśka68
500p
500p

Post »

Iwonko rehabilitacja po udarze cuda czyni, tylko ta z NFZ... ;:14 , tata ma na razie prywatną i oczywiści my(rodzinka) ćwiczymy z nim kilka razy dziennie. Ale, że to był bardzo głęboki udar to i postęp w zdrowieniu na razie niewielki.

U mnie jeszcze sporo śniegu w ogrodzie, a u Ciebie też jeszcze leży?. A jak tam Iwonko straty jakieś zanotowałaś w ogrodzie?.
Dzisiaj byłam w Castoramie tam też już masa cebul. Ja sporo kupiłam jesienią teraz poczekam co wyjdzie i wtedy dopiero dokupię. Mam jeszcze ochotę na jakieś lilie.
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Tak w tej chwili u mnie wygląda, a wczoraj pięknie słonko świeciło. Zdjęcie zrobione 5 minut temu.
Obrazek
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj jak chciałabym żeby u mnie tak było :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Rybko,
u mnie tak samo ;:223
a już chciałam sadzić :evil:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

hal1959 pisze:Oj jak chciałabym żeby u mnie tak było :roll: :D

Biedna Halinka.. doktora trzeba.. majaczy..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Zima straaaasznie ociąga się z odejściem. Też bym chciała móc zacząć kopać, ale szpadelek i grabie cichutko w kąciku czekają na swój czas :). Begonie i dalia wypuściły kiełki i muszę je wsadzić do doniczek. Dziś zakwitł domowy hibiskus, pięknym czerwonym kwiatem i jakoś weselej w domu się zrobiło.

Halince chyba chodzi o to, że u niej jest jeszcze dużo śniegu i mimo wszystko wolałaby mieć to co jest u mnie za oknem :)
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Dziękuję za info o fuksja ale ja już tam zamówiłem tydzień temu :D

Pozdrawiam zimowo ;:69
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Dokładnie,jest u mnie tyle śniegu,że jak widzę u kogoś przebłyski gołej ziemi to zazdroszczę,
bo u siebie od grudnia takiego kawałka gołej ziemi w ogrodzie nie widziałam :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Andrzeju, a duże są sadzonki tych fuksji? Kupowałeś już tam wcześniej? Piękne kwiaty, ale jakoś nie mam do nich ręki :( . Jesienią posadziłam w ogrodzie taką odmianę zimującą i ciągle się zastanawiam czy przezyła.
Halinko, u mnie śnieg w śladowych ilościach, ale za to mróz zaczął dokuczać. Wczoraj w nocy było -11 stopni. Martwię się o roślinki, bo teraz mróz może je wykończyć.
Niestety nie ma złotego środka na dobrą pogodę.
Ogród Rybki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”