Canna - Paciorecznik cz.1
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Canna - Paciorecznik
Dzisiaj skończyłam wsadzać canny. Cały parapet w piwnicy zastawiony donicami
Janusz ja się tak dopytuje czy podzieliłeś już swoje bo nie wiem czy zostanie dla mnie z tych co chciałam jak tak to napisz co mam dalej robić

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niee! Nie zamawiałam nic u Ciebie. Dostałam od dziewczyn i żałuję, że je do ziemi nie włożyłam, bo miały młode kłącza, albo po prostu te gatunki takie kłącza mają. Dostałam też od pań z zieleni miejskiej takie pomarańczowe i żółte i te dośc silne były pomimo, że też jakieś nieokazałe. Można jeszcze zamówić coś u Ciebie jak się ociepli?drozd pisze: Takasobie
Ja chyba nie wysłałem do Ciebie kann. Nie przypominam sobie
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłko.
Też jestem forumowiczem stąd to pytanie. W zasadzie prowadzę spis osób do których wysyłałem jakieś rośliny.U mnie już nie ma sadzonek. Wszystkie już rozprowadziłem.
Też jestem forumowiczem stąd to pytanie. W zasadzie prowadzę spis osób do których wysyłałem jakieś rośliny.U mnie już nie ma sadzonek. Wszystkie już rozprowadziłem.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Janusz! Wiem, wiem! Mogłam wcześniej pomyśleć!
I chyba dobrze tak się stało. Skupię się na tych, które przeżyły, a potem rozwinę się dalej!

Miłka
Faktycznie szkoda, że dopiero teraz trafiłam do Twojego wątku... Canny sprawdzałam w okresie zimowania ale bardziej pod kątem czy mi nic nie gnije. Przechowywałam je w piwnicy, w kartonach, obsypane trocinami i nawet kilkakrotnie je spryskałam wodą. Ale ostatnimi czasy zapomniałam i efekty są widoczne. Od wczoraj je reanimuję (moczę każde z kłączy w misce z wodą) i mam nadzieję, że coś jednak uda mi się uratować. Modlę się żeby mój ukochny stuttgart przeżył...
Sadzonki aphrodyty poszukiwać będę nadal, szkoda, że już nie masz. A może ktoś z forumowiczów odsprzedałby mi jedno malutkie kłącze
Czy jest jakaś szansa, że ktoś się podzieli?
Sadzonki aphrodyty poszukiwać będę nadal, szkoda, że już nie masz. A może ktoś z forumowiczów odsprzedałby mi jedno malutkie kłącze

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Januszu, ja wczoraj otrzymałem paczkę z all. z cannami, wyglądają zdrowo, mam zamiar zaraz je posadzić do mniejszych doniczek, tylko nie wiem czy podpędzić je w domu gdzie jest 20 st, czy dać je do piwnicy gdzie jest 10 st, wiem że jak jest za bardzo ciepło to mogą jakieś choroby albo szkodniki się pojawić 

- drozd
Mareczku. Posadź do doniczek jak planowałeś ale nie wynoś do chłodu. One muszą się ukorzenić w wyższej temperaturze. Jak są w miare zdrowe sadzonki powinny dość szybko wyrosnąć.
Ja jeszcze swoich zamówionych w All. nie otrzymałem a już powinny przyjść.
Ja jeszcze swoich zamówionych w All. nie otrzymałem a już powinny przyjść.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Januszu witaj sama się o tym przekonałam ,że spadki temperatury poniżej 0 są szkodliwe , ale chyba nie będzie tak źle bo niektóre z tych moich wypuszczają liście ,więc może powoli wszystkie ruszą . Najpierw długo było zbyt ciepło w piwnicy a potem znowu przymroziło ,teraz będę już pilnowała bardziej .drozd pisze:Witam K.asko
Szkoda, że wcześniej nie trafiłaś do mojego wątku. Radziłem i przypominałem, by sprawdzać kanny.
Wiem,że niektórzy twierdzą,że należy je przesuszać ale niech to robią we własnym zakresie a nie radzą innym. Również kłącza są wrażliwe na spadki temperatury poniżej 0
Sadzonek Aphrodyty już nie mam. Przez ostatnie dwa lata źle mi się przechowuje. Żałuję,że nie zrobiłem jesienią sadzonek i nie posadziłem do doniczek. Ładna odmiana i nie miałem z nią nigdy kłopotu. Jak do tej pory nie zauważyłem żadnych chorób.
Kanny od Ciebie też już w donicach , w tym roku będę sadzić część poza działką bo w ogrodzie za mało na nie miejsca .
Jeszcze raz dziękuję Janusz

- drozd
Nareszcie trochę dobrych wiadomości
Geniu Tak martwiłaś się,że wszystko przepadło a jednak jakiś dobry duszek czuwał nad nimi i może coś wyrośnie.
Geniu Tak martwiłaś się,że wszystko przepadło a jednak jakiś dobry duszek czuwał nad nimi i może coś wyrośnie.
- drozd
Zachciało mi sie jeszcze raz spróbować posiać kanny. Trochę sprowokowała mnie Magda Misia i oto efekt.

- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Januszu, Ty to jesteś bomba - jakie śliczne młodziutkie sadzoneczki! Ja sceptycznie podchodzę do wysiewania wszystkiego oprócz jednorocznych a tu taka niespodzianka!
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39

- drozd
Lorrie. To tak w oczekiwaniu na wiosnę. Coś żywego,coś zielonego. Musiałem zmienić zdjęcie, bo było za duże. Przeszedłem na inny hosting, bo z fotosikiem zbankrutuję - tylko płać i płać
Madziu Twoje już pewnie duże.Wcześniej posiałaś. Siałem w te największe mrozy i było trochę im chłodno dlatego takie spóźnione.
Pokaż jak Twoje już urosły.
Madziu Twoje już pewnie duże.Wcześniej posiałaś. Siałem w te największe mrozy i było trochę im chłodno dlatego takie spóźnione.
Pokaż jak Twoje już urosły.
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Moje canny oddałam na zaprzyjaźniony zabudowany balkon w zeszłym tygodniu stąd straciłam z nimi kontakt wzrokowy 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Janusz, ale Ty kusisz
Chyba jednak wybiorę kłącza, przynajmniej w tym roku
Już mi brakuje parapetów