Canna - Paciorecznik cz.1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Canna - Paciorecznik

Post »

Dzisiaj skończyłam wsadzać canny. Cały parapet w piwnicy zastawiony donicami :lol: Janusz ja się tak dopytuje czy podzieliłeś już swoje bo nie wiem czy zostanie dla mnie z tych co chciałam jak tak to napisz co mam dalej robić
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

drozd pisze: Takasobie
Ja chyba nie wysłałem do Ciebie kann. Nie przypominam sobie ;:7
Niee! Nie zamawiałam nic u Ciebie. Dostałam od dziewczyn i żałuję, że je do ziemi nie włożyłam, bo miały młode kłącza, albo po prostu te gatunki takie kłącza mają. Dostałam też od pań z zieleni miejskiej takie pomarańczowe i żółte i te dośc silne były pomimo, że też jakieś nieokazałe. Można jeszcze zamówić coś u Ciebie jak się ociepli?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłko.
Też jestem forumowiczem stąd to pytanie. W zasadzie prowadzę spis osób do których wysyłałem jakieś rośliny.U mnie już nie ma sadzonek. Wszystkie już rozprowadziłem.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Janusz! Wiem, wiem! Mogłam wcześniej pomyśleć! ;:223 I chyba dobrze tak się stało. Skupię się na tych, które przeżyły, a potem rozwinę się dalej!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
k.aska
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 lip 2008, o 13:19

Post »

Faktycznie szkoda, że dopiero teraz trafiłam do Twojego wątku... Canny sprawdzałam w okresie zimowania ale bardziej pod kątem czy mi nic nie gnije. Przechowywałam je w piwnicy, w kartonach, obsypane trocinami i nawet kilkakrotnie je spryskałam wodą. Ale ostatnimi czasy zapomniałam i efekty są widoczne. Od wczoraj je reanimuję (moczę każde z kłączy w misce z wodą) i mam nadzieję, że coś jednak uda mi się uratować. Modlę się żeby mój ukochny stuttgart przeżył...
Sadzonki aphrodyty poszukiwać będę nadal, szkoda, że już nie masz. A może ktoś z forumowiczów odsprzedałby mi jedno malutkie kłącze :D Czy jest jakaś szansa, że ktoś się podzieli?
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Januszu, ja wczoraj otrzymałem paczkę z all. z cannami, wyglądają zdrowo, mam zamiar zaraz je posadzić do mniejszych doniczek, tylko nie wiem czy podpędzić je w domu gdzie jest 20 st, czy dać je do piwnicy gdzie jest 10 st, wiem że jak jest za bardzo ciepło to mogą jakieś choroby albo szkodniki się pojawić :roll:
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mareczku. Posadź do doniczek jak planowałeś ale nie wynoś do chłodu. One muszą się ukorzenić w wyższej temperaturze. Jak są w miare zdrowe sadzonki powinny dość szybko wyrosnąć.
Ja jeszcze swoich zamówionych w All. nie otrzymałem a już powinny przyjść.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

drozd pisze:Witam K.asko
Szkoda, że wcześniej nie trafiłaś do mojego wątku. Radziłem i przypominałem, by sprawdzać kanny.
Wiem,że niektórzy twierdzą,że należy je przesuszać ale niech to robią we własnym zakresie a nie radzą innym. Również kłącza są wrażliwe na spadki temperatury poniżej 0
Sadzonek Aphrodyty już nie mam. Przez ostatnie dwa lata źle mi się przechowuje. Żałuję,że nie zrobiłem jesienią sadzonek i nie posadziłem do doniczek. Ładna odmiana i nie miałem z nią nigdy kłopotu. Jak do tej pory nie zauważyłem żadnych chorób.
Januszu witaj sama się o tym przekonałam ,że spadki temperatury poniżej 0 są szkodliwe , ale chyba nie będzie tak źle bo niektóre z tych moich wypuszczają liście ,więc może powoli wszystkie ruszą . Najpierw długo było zbyt ciepło w piwnicy a potem znowu przymroziło ,teraz będę już pilnowała bardziej .
Kanny od Ciebie też już w donicach , w tym roku będę sadzić część poza działką bo w ogrodzie za mało na nie miejsca .
Jeszcze raz dziękuję Janusz ;:196
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie trochę dobrych wiadomości
Geniu Tak martwiłaś się,że wszystko przepadło a jednak jakiś dobry duszek czuwał nad nimi i może coś wyrośnie.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zachciało mi sie jeszcze raz spróbować posiać kanny. Trochę sprowokowała mnie Magda Misia i oto efekt.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Januszu, Ty to jesteś bomba - jakie śliczne młodziutkie sadzoneczki! Ja sceptycznie podchodzę do wysiewania wszystkiego oprócz jednorocznych a tu taka niespodzianka!
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

:) cieszę się Januszu że mogłam Cię sprowokować :D
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lorrie. To tak w oczekiwaniu na wiosnę. Coś żywego,coś zielonego. Musiałem zmienić zdjęcie, bo było za duże. Przeszedłem na inny hosting, bo z fotosikiem zbankrutuję - tylko płać i płać
Madziu Twoje już pewnie duże.Wcześniej posiałaś. Siałem w te największe mrozy i było trochę im chłodno dlatego takie spóźnione.
Pokaż jak Twoje już urosły.
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Moje canny oddałam na zaprzyjaźniony zabudowany balkon w zeszłym tygodniu stąd straciłam z nimi kontakt wzrokowy :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Janusz, ale Ty kusisz ;:224 Chyba jednak wybiorę kłącza, przynajmniej w tym roku ;:108 Już mi brakuje parapetów ;:223
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”