Ogródek aleb-azi
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek aleb-azi
O, Elżbietko - wysyłałyśmy post w tej samej chwili. Dziękuję za odwiedziny - do Ciebie też wpadałam
chyba bezszelestnie. A ciemierniki powinny kwitnąć- bo czemu nie. Moje z wyprzedaży mizeroty marketowe kupione na początku lata chyba - wiosną zakwitły- o dziwo zgodnie z etykietką tylko odwrotnie
. Przed śniegami zaglądałam i były pąki kwiatowe. Więc będą kwiaty i ile ta urocza parka nie stratowała pączusiów.
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izka zdecydowałaś się pokazać swój wiosenny ogród
teraz czekać kolejnych odsłonięć...
Tylko patrzeć ,aż trawnika zacznie ubywać a chwasty o których pisałaś samoistnie zginą przez gęstość nasadzeń,które sama stworzysz...
Tylko patrzeć ,aż trawnika zacznie ubywać a chwasty o których pisałaś samoistnie zginą przez gęstość nasadzeń,które sama stworzysz...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
aleb-azi

- Kontakt:
Dziękuję za wsparcie techniczneHalinko i Grażynko
-
aleb-azi

- Kontakt:
Hm... Nelu... chyba raczej psie łapy tu odgrywają rolę nieselektywnego środka roślino bójczego.
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cieszę się, że do nas dołączyłaś
Pięknie zaprezentowałaś wiosnę w swoim ogrodzie
a psiaczki cudowne
Ja też oczekuję na kwitnienie żołtego hiacynta - nowy nabytek
Pokazuj swoje piekności, czekamy
Pięknie zaprezentowałaś wiosnę w swoim ogrodzie
a psiaczki cudowne
Ja też oczekuję na kwitnienie żołtego hiacynta - nowy nabytek
Pokazuj swoje piekności, czekamy
-
przemek1136

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Izabelo!
No i na całe szczęście. Hiacynty zimują w gruncie i się ich nie wykopuje jesienią.Zobaczymy co w tym roku, bo mało które hiacynty wykopałam (niestety)
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Przemku
a ja swoje hiacynty wykopałam po przekwitnięciu, przesuszyłam i we wrześniu wsadziłam ponownie do ziemi.
Ponoć tak trzeba robić, żeby pięknie kwitły w następnym roku i miały duże kwiaty.
Ponoć tak trzeba robić, żeby pięknie kwitły w następnym roku i miały duże kwiaty.
Witaj nareszcie "owątkowana" Izabelo!
Jak mi się podoba ta Twoja wiosna... nic to, że nieaktualna
Bo: "Już za parę dni, za dni parę..."
będzie znów...
I nie mów, że jeszcze nie...
Jak mi się podoba ta Twoja wiosna... nic to, że nieaktualna
Bo: "Już za parę dni, za dni parę..."
I nie mów, że jeszcze nie...
-
aleb-azi

- Kontakt:
Ojej, goście, goście. Nie u wszystkich byłam, nie wszystkich zaczepiałem, ale prawie wszystkich znam "z widzenia". Witam więc serdecznie
Gorzatko - nie mówię, że nie i liczę dni ( za oknem śnieg, ale z deszczem
) Cieszę się, że wiosna Ci się podoba. Tak myślałam, że będzie przyjemnie przypomnieć sobie jak to będzie za dni parę
A owątkowienie to praca zespołowa
Przemku - wiem, że hiacynty zimują (o ile nie zostaną zjedzone lub nie zniszczy ich wilgoć). Ale wydaje mi się, że wykopane lepiej kwitną i mają zwarte kwiaty. Jak siedzą w miejscu to mają tendencję do wyciągania kwiatu w podługowaty badylek z rzadkimi kwiatkami. Tak mi się wydaje
Halinko - i Ty dalej mnie wspierasz
Żabeczko - będę kibicować Twojemu hiacyntowi, bo kolor zaskakujący. W imieniu psiaków dziękuję za komplement. Poszukam jeszcze wiosny - skoro się podoba, to cieszę się.
hm.... wiecie co? po przejściu przez Fotosik te zdjęcia jakieś takie jakby, ciemniejsze i jakby inne...hmmmmm
Gorzatko - nie mówię, że nie i liczę dni ( za oknem śnieg, ale z deszczem
Przemku - wiem, że hiacynty zimują (o ile nie zostaną zjedzone lub nie zniszczy ich wilgoć). Ale wydaje mi się, że wykopane lepiej kwitną i mają zwarte kwiaty. Jak siedzą w miejscu to mają tendencję do wyciągania kwiatu w podługowaty badylek z rzadkimi kwiatkami. Tak mi się wydaje
Halinko - i Ty dalej mnie wspierasz
Żabeczko - będę kibicować Twojemu hiacyntowi, bo kolor zaskakujący. W imieniu psiaków dziękuję za komplement. Poszukam jeszcze wiosny - skoro się podoba, to cieszę się.
hm.... wiecie co? po przejściu przez Fotosik te zdjęcia jakieś takie jakby, ciemniejsze i jakby inne...hmmmmm
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Moje mam od niedawna i pochodziły z siewu...dostałam je jako maleńkie sadzonki.aleb-azi pisze:O, Elżbietko - wysyłałyśmy post w tej samej chwili. Dziękuję za odwiedziny - do Ciebie też wpadałamchyba bezszelestnie. A ciemierniki powinny kwitnąć- bo czemu nie. Moje z wyprzedaży mizeroty marketowe kupione na początku lata chyba - wiosną zakwitły- o dziwo zgodnie z etykietką tylko odwrotnie
. Przed śniegami zaglądałam i były pąki kwiatowe. Więc będą kwiaty i ile ta urocza parka nie stratowała pączusiów.
Z niecierpliwością czekam jak też zakwitną.
- HalinaK

Iza-belko
jak już trafiłam do Twojego ogródeczka, to będę tu często zaglądać
... a natknęłam się na Ciebie w ogrodzie Grażynki - kogra

Nooo, i te wiosenne kwiatuszki działają jak magnez
Nooo, i te wiosenne kwiatuszki działają jak magnez
-
aleb-azi

- Kontakt:
Ciąg dalszy wiosny - połowa kwietnia

i nie wiem co dalej, bo brakuje części zdjęć. Może zgrałam na płytę... może są na karcie...
Nie wiem Elżbietko ile przyjdzie czekać na kwitnienie wysianego ciemiernika. Wysiały mi się po raz pierwszy w tamtym roku - właściwie dopiero jesienią je zobaczyłam - kilka maluszków, niewielkich, takich pyci -pyci. Ale ciemierniki to chyba twardziele
Miło mi Halinko - zaglądałam do Ciebie, przyznaję że z doskoku. Zaskakiwało mnie tempo tego co działo się w Twoim w ogródku.

i nie wiem co dalej, bo brakuje części zdjęć. Może zgrałam na płytę... może są na karcie...
Nie wiem Elżbietko ile przyjdzie czekać na kwitnienie wysianego ciemiernika. Wysiały mi się po raz pierwszy w tamtym roku - właściwie dopiero jesienią je zobaczyłam - kilka maluszków, niewielkich, takich pyci -pyci. Ale ciemierniki to chyba twardziele
Miło mi Halinko - zaglądałam do Ciebie, przyznaję że z doskoku. Zaskakiwało mnie tempo tego co działo się w Twoim w ogródku.
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
wiedziałam że pokażesz czynnik PSI
Dobrze ze się odważyłaś przed KONCEM SWIATA
Twój Smok
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- HalinaK

Iza-belko
cudną wiosnę swojego ogrodu pokazałaś
Czy ten żółty kwiatuszek, na pierwszym zdjęciu, to psi ząb
Wracając do ciemierników, to w tamtym roku, wiosną, kupiłam w Agrosadzie dwa ciemierniki (wschodni zielonkawo-kremowy i Orientalis, na fotce bordowy) w tz kopertach, po 14,50 za sztukę iii niestety był to nieudany zakup - nic z tych kłączy nie wyrosło
Zniechęciło mnie to do kupowania roślinek w tych kopertach.
W tym roku, w NOMI, kupiłam w doniczce bardzo ładnego ciemiernika w cenie 12,99 , no i mam nadzieję, że będzie cieszył moje oczy.
Mam jeszcze ciemierniki od forumowych przyjaciół, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak zakwitną
Czy ten żółty kwiatuszek, na pierwszym zdjęciu, to psi ząb
Wracając do ciemierników, to w tamtym roku, wiosną, kupiłam w Agrosadzie dwa ciemierniki (wschodni zielonkawo-kremowy i Orientalis, na fotce bordowy) w tz kopertach, po 14,50 za sztukę iii niestety był to nieudany zakup - nic z tych kłączy nie wyrosło
Zniechęciło mnie to do kupowania roślinek w tych kopertach.
W tym roku, w NOMI, kupiłam w doniczce bardzo ładnego ciemiernika w cenie 12,99 , no i mam nadzieję, że będzie cieszył moje oczy.
Mam jeszcze ciemierniki od forumowych przyjaciół, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak zakwitną