Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2

Post »

Marto podoba mnie się ta ostatnia hosta, może by tak mała zmiana? :lol:
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

iga23 pisze: Marto podoba mnie się ta ostatnia hosta, może by tak mała zmiana? :lol:
Iguś bardzo chętnie się zamienię i tą mogę ci na pewno sprezentować ale to jest zwykła Plantaginea :lol: Takich mam kilka, bo to jest pierwsza hosta w moim ogrodzie i od niej się zaczęła moja choroba hostowa ;:108 ;:108 Czy na pewno jej nie masz :?: :?:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

maria5 pisze:Ewuś na pewno się uda jak już masz wprawę w okulizacji :uszy Róże zamówione nie mają już Sourenir de la Malmaison ale za to zamówiłam Tip Top ;:138 :heja :heja Nie mogę ,
jak ja wytrzymam do kwietnia ;:41 Posiałam hosty z własnych nasion chcę zobaczyć czy z nimi wszystko w porządku i czy powschodzą na razie nic nie widać,czekam :wink:

Obrazek
Marysiu
dziękuję ;:196 wierzę, że się uda szczepienie! Jeszcze z waszym wsparciem :heja
Szkoda, że nie ma już Souvenir, chciałam ją zamówić, trudno, poczekam do jesieni.
Tip Top też chodzi za mną ;:65
Z wielką ciekawością bedę kibicować wysiewom host :shock: Rozumiem, że wysiałaś w domu? Jakie odmiany?
Ja latem znalazłam w ogrodzie maleńką siewkę jakiejś hosty, wyobraź sobie, jaka była radość :D
Od razu przeniosłam ją do szklarenki, aby nie zgubic jej wśród roślin.

Śliczne widoczki na twoich zdjęciach! I super pomocnik! ;)
Takie hosty z dużym jasnym marginesem chyba najbardziej mnie ruszają ;:138
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, cudne te Twoje hosty!!
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję , Marysiu :lol: , ale jeżeli to Plantaginea to mam, a nawet dwie, bo jedną kupiłam jako NN, a drugą dostałam od Majki.Niech trochę podrosną to porównam czy są takie same.Podobno pięknie pachnie???
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Ewuś wysiałam mieszankę, więc mogą być różne ale moje to dla mnie nic specjalnego :lol: Siałam z ciekawości czy są dobre bo rwałam niektóre zielone nasienniki i w domu suszyłam ;:7
Moje nigdy się nie rozsiewały bo po przekwitnięciu zaraz ścinałam żeby ładnie wyglądały ;:224
Ciekawa jestem jak dużo urosła twoja siewka :?:
Suczka to tylko częściowo pomocnik (fakt pilnuje rybek w oczku ) ale poza tym to lubi robić podkopy ;:78
Ta z białym marginesem to Albomarginata bardzo szybko rośnie i jest piękna też ją lubię ;:63

Monisiu dziękuję :lol: :lol:

Iguś na pewno ta jest bardzo popularna kwitnie biało i ładnie pachnie , może rosnąć na słońcu ;:63
Moja ma już kilkanaście lat i dlatego taka duża :lol:
Czyżbyś popadła w hostomanię :?: :?: Ja popadłam w żurawkomanię od niedawna ;:108 :heja :heja

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, na hosty zachorowałam 3 lata temu.Wtedy najwięcej kupiłam, teraz mam około 100 odmian, a żurawek mniej, bo koło 40. ;:224
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

iga23 pisze:Marysiu, na hosty zachorowałam 3 lata temu.Wtedy najwięcej kupiłam, teraz mam około 100 odmian, a żurawek mniej, bo koło 40. ;:224
Iguś teraz już wiem właśnie spacerowałam po twoim ogrodzie przejrzałam 3 części i jestem zachwycona masz przepiękny ogród i śliczne roślinki i chyba hosty i żurawki to twoja największa pasja ;:180 ;:180 chociaż moja też ;:7 ;:7 Możesz być dumna ze swojej pracy ogród wygląda imponująco ;:111 i myślę że będę do ciebie częściej zaglądać i chociaż podziwiać bo i tak wiem, że nigdy wam nie dorównam ;:108 ;:108 ale chociaż częściowo coś poprawię :lol: :wit
Obrazek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu,

Cudne te twoje zakątki ;:138 :roll:

Wysiałaś mieszankę nasion - tym bardziej ciekawe co wyrośnie? ;)
Moja siewka jest maciupka, może 2 cm. Znalazłam ją w zasadzie na ścieżce, gdzie był tylko piasek.
Wsadziłam ją do dobrej ziemi i przykryłam odwróconą butelką, aby nie uszkodzić tego maleństwa.
Teraz niecierpliwie czekam aż zacznie znów rosnąć... ;:65

Twoja suczka pilnuje rybek a mój kot chodzi do sąsiada i łowi rybki :;230
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Ewuś dziękuję ciężko wytrzymać tą zimę bardzo mi obrzydła nawet pisać mi się nie chce chociaż i tak wolno piszę ;:223 nie gniewaj się,że tak rzadko do ciebie zaglądam i mam okropnego lenia aż jestem zła na siebie ;:135
Ja w tamtym roku kupiłam na allegro taką malutką hościnkę i nawet byłam pewna że nic z niej nie będzie ale nie dosyć że przeżyła to zobacz jak urosła więc i twoja wytrzyma :uszy
Obrazek
A moja suczka właśnie nie cierpi kotów i dlatego mam rybki :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

znowu pada śnieg a myślałam że z ociepleniem będzie go mniej ... pospacerowałam znowu po twoim ogrodzie , bo co mam robić jak jeszcze nic nie można siać ani sadzić .. ale masz dużo host i żurawek i jakie jasne kolory ,przydały by się w moim cienistym zakątku ,który chcę utworzyć pod świerkami .....
moje tez ładnie się rozrosły nawet kilka zamówiłam ale muszę poczekać na uporządkowanie ogródka przy domu pięknie będą wyglądać pod świerkami ,mam zamiar jeszcze posadzić tu azalie i Rh. aby tylko ta wiosna szybko przyszła ,, skoczę jeszcze do ogródka Igy , zaskoczyła mnie tyloma hostami i żurawkami aż tyle trudno sobie wyobrazić .. aby do wiosny ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

maria5 pisze:Ewuś dziękuję ciężko wytrzymać tą zimę bardzo mi obrzydła nawet pisać mi się nie chce chociaż i tak wolno piszę ;:223 nie gniewaj się,że tak rzadko do ciebie zaglądam i mam okropnego lenia aż jestem zła na siebie ;:135
Ja w tamtym roku kupiłam na allegrooo taką malutką hościnkę i nawet byłam pewna że nic z niej nie będzie ale nie dosyć że przeżyła to zobacz jak urosła więc i twoja wytrzyma :uszy
Obrazek
Marysiu
wszyscy czekamy już z wytęsknieniem na wiosnę ;:3
a tu ciągle mróz trzyma.
Wczoraj nawet poszłam odśnieżyć moją szklarenkę aby wejść do środka i sprawdzić jak mają się sadzonki
ale folia przymarznięta jeszcze do ziemi, nie da się otworzyć :(
Na weekend zapowiadaja już odwilż :tan więc po niedzieli ubieramy kalosze i do ogrodu!!! :uszy
Słońce doda nam zapału i chęci ! ;:108

Sliczniutka White Christmas! Skoro tak ci urosła to mam też nadzieję na moje maleństwo :D

O takim oczku z rybkami marzę. :roll:
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Janeczko dziękuję że mnie odwiedziłaś mam nasiona host jeśli chcesz spróbować z siewem to ci chętnie podeślę :lol: :wit

Ewuś dzisiaj piękna pogoda i tak już bym pogoniła na ogród ale za dużo jeszcze śniegu :;230 trzeba czekać :twisted: Moje hosty zaczynają wschodzić
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A te ostatnie to pokrzywki :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Takie widoczki to mogę oglądać całymi dniami. :wit
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Iguś dziękuję ale twoje są dużo piękniejsze bardziej kolorowe :uszy ja na razie marzę ;:170 o takich kolorowych żurawkach jak Alabama Sunrise , Stoplight, Sweet Tea ,Beauty Color,Elektra,Georgia Peach,Herkules,Melting Fire ,Midnight Rose , Miracle itd..... ;:108
Ciekawa jestem jakie ty byś chciała mieć :?: :?:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”