Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
Marto podoba mnie się ta ostatnia hosta, może by tak mała zmiana? 

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś bardzo chętnie się zamienię i tą mogę ci na pewno sprezentować ale to jest zwykła Plantagineaiga23 pisze: Marto podoba mnie się ta ostatnia hosta, może by tak mała zmiana?

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Marysiumaria5 pisze:Ewuś na pewno się uda jak już masz wprawę w okulizacjiRóże zamówione nie mają już Sourenir de la Malmaison ale za to zamówiłam Tip Top
![]()
![]()
Nie mogę ,
jak ja wytrzymam do kwietniaPosiałam hosty z własnych nasion chcę zobaczyć czy z nimi wszystko w porządku i czy powschodzą na razie nic nie widać,czekam
![]()
![]()
dziękuję

Szkoda, że nie ma już Souvenir, chciałam ją zamówić, trudno, poczekam do jesieni.
Tip Top też chodzi za mną

Z wielką ciekawością bedę kibicować wysiewom host

Ja latem znalazłam w ogrodzie maleńką siewkę jakiejś hosty, wyobraź sobie, jaka była radość

Od razu przeniosłam ją do szklarenki, aby nie zgubic jej wśród roślin.
Śliczne widoczki na twoich zdjęciach! I super pomocnik! ;)
Takie hosty z dużym jasnym marginesem chyba najbardziej mnie ruszają

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, cudne te Twoje hosty!!
Miłego dnia
Miłego dnia

-
- Kontakt:
Dziękuję , Marysiu
, ale jeżeli to Plantaginea to mam, a nawet dwie, bo jedną kupiłam jako NN, a drugą dostałam od Majki.Niech trochę podrosną to porównam czy są takie same.Podobno pięknie pachnie???

- maria5
- 1000p
Ewuś wysiałam mieszankę, więc mogą być różne ale moje to dla mnie nic specjalnego
Siałam z ciekawości czy są dobre bo rwałam niektóre zielone nasienniki i w domu suszyłam
Moje nigdy się nie rozsiewały bo po przekwitnięciu zaraz ścinałam żeby ładnie wyglądały
Ciekawa jestem jak dużo urosła twoja siewka
Suczka to tylko częściowo pomocnik (fakt pilnuje rybek w oczku ) ale poza tym to lubi robić podkopy ;:78
Ta z białym marginesem to Albomarginata bardzo szybko rośnie i jest piękna też ją lubię
Monisiu dziękuję
Iguś na pewno ta jest bardzo popularna kwitnie biało i ładnie pachnie , może rosnąć na słońcu
Moja ma już kilkanaście lat i dlatego taka duża
Czyżbyś popadła w hostomanię
Ja popadłam w żurawkomanię od niedawna

Moje nigdy się nie rozsiewały bo po przekwitnięciu zaraz ścinałam żeby ładnie wyglądały

Ciekawa jestem jak dużo urosła twoja siewka

Suczka to tylko częściowo pomocnik (fakt pilnuje rybek w oczku ) ale poza tym to lubi robić podkopy ;:78
Ta z białym marginesem to Albomarginata bardzo szybko rośnie i jest piękna też ją lubię

Monisiu dziękuję

Iguś na pewno ta jest bardzo popularna kwitnie biało i ładnie pachnie , może rosnąć na słońcu

Moja ma już kilkanaście lat i dlatego taka duża

Czyżbyś popadła w hostomanię

-
- Kontakt:
Marysiu, na hosty zachorowałam 3 lata temu.Wtedy najwięcej kupiłam, teraz mam około 100 odmian, a żurawek mniej, bo koło 40. 

- maria5
- 1000p
Iguś teraz już wiem właśnie spacerowałam po twoim ogrodzie przejrzałam 3 części i jestem zachwycona masz przepiękny ogród i śliczne roślinki i chyba hosty i żurawki to twoja największa pasjaiga23 pisze:Marysiu, na hosty zachorowałam 3 lata temu.Wtedy najwięcej kupiłam, teraz mam około 100 odmian, a żurawek mniej, bo koło 40.

-
- Kontakt:
Marysiu,
Cudne te twoje zakątki
Wysiałaś mieszankę nasion - tym bardziej ciekawe co wyrośnie? ;)
Moja siewka jest maciupka, może 2 cm. Znalazłam ją w zasadzie na ścieżce, gdzie był tylko piasek.
Wsadziłam ją do dobrej ziemi i przykryłam odwróconą butelką, aby nie uszkodzić tego maleństwa.
Teraz niecierpliwie czekam aż zacznie znów rosnąć...
Twoja suczka pilnuje rybek a mój kot chodzi do sąsiada i łowi rybki
Cudne te twoje zakątki

Wysiałaś mieszankę nasion - tym bardziej ciekawe co wyrośnie? ;)
Moja siewka jest maciupka, może 2 cm. Znalazłam ją w zasadzie na ścieżce, gdzie był tylko piasek.
Wsadziłam ją do dobrej ziemi i przykryłam odwróconą butelką, aby nie uszkodzić tego maleństwa.
Teraz niecierpliwie czekam aż zacznie znów rosnąć...

Twoja suczka pilnuje rybek a mój kot chodzi do sąsiada i łowi rybki

- maria5
- 1000p
Ewuś dziękuję ciężko wytrzymać tą zimę bardzo mi obrzydła nawet pisać mi się nie chce chociaż i tak wolno piszę
nie gniewaj się,że tak rzadko do ciebie zaglądam i mam okropnego lenia aż jestem zła na siebie ;:135
Ja w tamtym roku kupiłam na allegro taką malutką hościnkę i nawet byłam pewna że nic z niej nie będzie ale nie dosyć że przeżyła to zobacz jak urosła więc i twoja wytrzyma

A moja suczka właśnie nie cierpi kotów i dlatego mam rybki

Ja w tamtym roku kupiłam na allegro taką malutką hościnkę i nawet byłam pewna że nic z niej nie będzie ale nie dosyć że przeżyła to zobacz jak urosła więc i twoja wytrzyma

A moja suczka właśnie nie cierpi kotów i dlatego mam rybki

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
znowu pada śnieg a myślałam że z ociepleniem będzie go mniej ... pospacerowałam znowu po twoim ogrodzie , bo co mam robić jak jeszcze nic nie można siać ani sadzić .. ale masz dużo host i żurawek i jakie jasne kolory ,przydały by się w moim cienistym zakątku ,który chcę utworzyć pod świerkami .....
moje tez ładnie się rozrosły nawet kilka zamówiłam ale muszę poczekać na uporządkowanie ogródka przy domu pięknie będą wyglądać pod świerkami ,mam zamiar jeszcze posadzić tu azalie i Rh. aby tylko ta wiosna szybko przyszła ,, skoczę jeszcze do ogródka Igy , zaskoczyła mnie tyloma hostami i żurawkami aż tyle trudno sobie wyobrazić .. aby do wiosny ..
moje tez ładnie się rozrosły nawet kilka zamówiłam ale muszę poczekać na uporządkowanie ogródka przy domu pięknie będą wyglądać pod świerkami ,mam zamiar jeszcze posadzić tu azalie i Rh. aby tylko ta wiosna szybko przyszła ,, skoczę jeszcze do ogródka Igy , zaskoczyła mnie tyloma hostami i żurawkami aż tyle trudno sobie wyobrazić .. aby do wiosny ..
-
- Kontakt:
Marysiumaria5 pisze:Ewuś dziękuję ciężko wytrzymać tą zimę bardzo mi obrzydła nawet pisać mi się nie chce chociaż i tak wolno piszęnie gniewaj się,że tak rzadko do ciebie zaglądam i mam okropnego lenia aż jestem zła na siebie ;:135
Ja w tamtym roku kupiłam na allegrooo taką malutką hościnkę i nawet byłam pewna że nic z niej nie będzie ale nie dosyć że przeżyła to zobacz jak urosła więc i twoja wytrzyma![]()
wszyscy czekamy już z wytęsknieniem na wiosnę

a tu ciągle mróz trzyma.
Wczoraj nawet poszłam odśnieżyć moją szklarenkę aby wejść do środka i sprawdzić jak mają się sadzonki
ale folia przymarznięta jeszcze do ziemi, nie da się otworzyć

Na weekend zapowiadaja już odwilż

Słońce doda nam zapału i chęci !

Sliczniutka White Christmas! Skoro tak ci urosła to mam też nadzieję na moje maleństwo

O takim oczku z rybkami marzę.

- maria5
- 1000p
Janeczko dziękuję że mnie odwiedziłaś mam nasiona host jeśli chcesz spróbować z siewem to ci chętnie podeślę
Ewuś dzisiaj piękna pogoda i tak już bym pogoniła na ogród ale za dużo jeszcze śniegu
trzeba czekać
Moje hosty zaczynają wschodzić

A te ostatnie to pokrzywki

Ewuś dzisiaj piękna pogoda i tak już bym pogoniła na ogród ale za dużo jeszcze śniegu

A te ostatnie to pokrzywki

- maria5
- 1000p
Iguś dziękuję ale twoje są dużo piękniejsze bardziej kolorowe
ja na razie marzę
o takich kolorowych żurawkach jak Alabama Sunrise , Stoplight, Sweet Tea ,Beauty Color,Elektra,Georgia Peach,Herkules,Melting Fire ,Midnight Rose , Miracle itd.....
Ciekawa jestem jakie ty byś chciała mieć

Ciekawa jestem jakie ty byś chciała mieć