Gosiu, mój spacer po ogrodach zaczęłam od Ciebie.
Pięknie gospodarujesz na swoim kawałku ziemi, aż miło oglądać.
Skalniak cudny, widać że nowiutki, bo jeszcze tyle miejsca między roślinami, że ho, ho! Ale te odstępy doskonale zaplanowałaś, bo w przyszłym roku i w kolejnych, rośliny sie rozrosną i będą "wylewać" ze skalnego ogródka. Brawo!
Bardzo piękna i przemyślana kompozycja.
Obok uroczego skalniaka to chyba synuś sie prezentuje? Sympatyczny chłopiec, a skoro sie już bierze za robotę z doniczkami, to materiał na ogrodnika i sukcesora już jest
Nie zawsze wszystko wychodzi od razu, ważne są chęci!
Jest jeszcze wspaniała kaskada, dla mnie rewelacja i podoba mi się bardziej niż moja...

Rzucę ją "na wzrok" mojemu mężowi, niech popatrzy do czego można dojść
Chciałam jeszcze pochwalić lilie orientalne. Musiały pięknie pachnieć, bo wyjątkowo dorodne.
Gosiu, zapytałaś mnie o moją hortensję dębolistną o pełnym kwiatostanie. Nie bardzo jest co fotografować, bo to niedawny nabytek, kupiony ze względu na ciekawe kwiatostany. Był w złym stanie już w momencie zakupu - taka sponiewierana roślina. Sporo ścięłam i mam nadzieję, że na wiosnę ładnie odbije. Muszę tylko dobrze okryć na zimę, bo ten typ hortensji jest dość wrażliwy. Zdjęcie zrobiłam, aby pamiętać wygląd kwiatów i przez pomyłkę wkradło sie na forum...