tez tak myslalam zeby przemyc- te biale plamki w podlozu to zapewne przez to ze za dlugo moczylam + mam twarda wode. prosze mi jednak doradzic przy plukaniu jak wyciagne z doniczki -mam usunac podloze? czy tak jak wyciagne tak zaczac lac woda? pozniej wylowic z wanny kore itd i do tej samej wsadzic?? czy lepiej wstymac sie do poniedzialku kupic nowe podloze i donowego wsadzic? byc moze zadaje glupkowate pytania, ale jeste zielona w temacie a bardzo chcialabym miec te pieknosci w domkq. dokupilam dwa kolejne storczyki ale tez kwiatki marnieja

Post zmoderowany:
-usunięty bezzasadny cytat
-proszę przeczytać Regulamin Forum.
Obowiązuje nas język polski w pisowni , jak również wykluczamy pisanie w stylu "w domkq" --- slang jest niedopuszczalny.
Takie posty będą kasowane; zwracane do poprawy autorowi wypowiedzi.
-zdjęć z internetu nie wstawiamy na forum, wyłącznie można - własnego autorstwa..
moderator JOVANKA

Widać to po zielonych korzeniach.aha ,myślę że powinnaś zmienić podstawkę na całkowicie płaską
 Widać to po zielonych korzeniach.aha ,myślę że powinnaś zmienić podstawkę na całkowicie płaską

chyba doniczke obroce bo jeszcze mi sie lisc "wygnie" nie w ta strone co trzeba i polamie
  chyba doniczke obroce bo jeszcze mi sie lisc "wygnie" nie w ta strone co trzeba i polamie   

tyle pieknych kwiatow , tyle paczkow i znowu będzie to samo??? Znowu mi wszystkie zeschna??  Zwroccie uwage ze ma sporo korzeni ?czy mam go przesadzic i kiedy to zrobic? zaczekac az sie zaaklimatyzuje, jak straci kwiaty czy mimo wszystko w poniedzialek tez przy okazji przesadzic go?  zauwazylam ze jego podloze to praktycznie sama kora.
  tyle pieknych kwiatow , tyle paczkow i znowu będzie to samo??? Znowu mi wszystkie zeschna??  Zwroccie uwage ze ma sporo korzeni ?czy mam go przesadzic i kiedy to zrobic? zaczekac az sie zaaklimatyzuje, jak straci kwiaty czy mimo wszystko w poniedzialek tez przy okazji przesadzic go?  zauwazylam ze jego podloze to praktycznie sama kora. to byla milosc od pierwszego wejrzenia
 to byla milosc od pierwszego wejrzenia   

paczek otworzyl sie u mnie
 paczek otworzyl sie u mnie   

będę obserwowala a w ostatecznosci dam na przechowanie do wiosny tesciowej -od 2 tyg ma falka i kwiatki jakie byly takie dalej sa -wiec warunki dobre ma.
  będę obserwowala a w ostatecznosci dam na przechowanie do wiosny tesciowej -od 2 tyg ma falka i kwiatki jakie byly takie dalej sa -wiec warunki dobre ma.