Leśny ogród Eli -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Leśny ogród Eli -2009

Post »

Elu Twoje paczworki idealnie pasowałyby do mojej sypialni, już je widzę na łóżku- cudne. Kiedyś dużo szyłam, jak dzieci było małe , w czasach kartkowych nic nie było,ale była Burda i materiały.Chłopcy mieli wszystko oprócz bielizny uszyte..........Teraz niestety , jak mam wyjąc maszynę ,żeby spodnie podłożyć to zwlekam tygodniami, nie wiem co się stało, czy to faktycznie tylko brak czasu?Czy tak siebie tłumaczę w swoim lenistwie?Podziwiam,ze Ci się chce, ja powoli zamieniam się w leniwca. :roll:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

iga23 pisze:Elu Twoje paczworki idealnie pasowałyby do mojej sypialni, już je widzę na łóżku- cudne. Kiedyś dużo szyłam, jak dzieci było małe , w czasach kartkowych nic nie było,ale była Burda i materiały.Chłopcy mieli wszystko oprócz bielizny uszyte..........Teraz niestety , jak mam wyjąc maszynę ,żeby spodnie podłożyć to zwlekam tygodniami, nie wiem co się stało, czy to faktycznie tylko brak czasu?Czy tak siebie tłumaczę w swoim lenistwie?Podziwiam,ze Ci się chce, ja powoli zamieniam się w leniwca. :roll:
U mnie to samo-spodnie zanoszę koleżance...choć sama umiem :roll:
Elucudne te podusie,i podusia....strasznie mi się podoba ;:138 -
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Obrazek

Jak obyczaj każe stary, według ojców naszych wiary, pragnę złożyć Wam życzenia z dniem Bożego Narodzenia.
Niech ta Gwiazdka Betlejemska, która wschodzi tuż po zmroku, da Wam szczęście i pomyślność
w nadchodzącym Nowy Roku
Obrazek
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Długo mnie nie było u ciebie Elu, ale się poprawię. :oops:
Brak czasu i kłopoty z dostępem do komp. Póki co- robisz fajne cudeńka z tych szmatek, ja próbowałam ale coś mi nie wychodzi. Może dasz jakiś krótki kursik na forum? ;:7
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu piękności u Ciebie widzę . Hosty ładne, właśnie jestem po zakupie na allegro i teraz drże bo przeczytałam o wirusie . Liliowce caceńka masz -też zamowiłam :;230 .
O mikoryzie mię zainteresowało, no i zdolna z Ciebie dziewczyna takie poduchy -brawo :wit
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie moi mili cieplutko po dłuuuuugaśnej przerwie :wit
Witam Was takimi miłymi widoczkami, które niebawem (mam nadzieję :roll: ) będziemy mogli podziwiać w naszych ogrodach ;:3

Obrazek

Obrazek

Wpadłam 'pościągać' pajęczyny i 'zdmuchnąć' kurz jaki osiadł na moim wątku.
Jak wiecie załapałam 'nałóg' szycia i aby dla odmiany nie popaść w 'nałóg' forumkowo-komputerowy, omijałam komputer szerokim łukiem :lol:
Jednak ta paskudna zimocha i mnie też daje w kość, więc dla poprawy nastroju zaglądnęłam do mojego wirtualnego ogrodu i zrobiłam przy okazji wiosenne zakupy na Allegro.
Chociaż powiedziałam sobie kiedyś, że już nie będę kupowała kłopotliwych roślin, które trzeba na wiosnę co roku sadzić do doniczek, hartować, a na zimę wykopywać ;:223 .....to znów uległam urokowi kwiatów pięknych cann, dalii i begonii....z pewnością to 'wina' zimy i chandry jaka mnie o tej porze zwykle dopada i tęsknoty za kwiatami ..... :lol: :wink:

Plany 'szyciowe' zrealizowałam na czas. Dom zyskał nowy wystrój, córki dostały uszyte przeze mnie prezenty, jedna 3 podusie, a druga bieżnik i worek na różności.

Kuchenny narożnik otrzymał takie 'ubranko':
Obrazek

Dalej szyję, więc zaglądać będę rzadko, ale postaram się.... :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

rm27 pisze:Elu, takie patchworki zajmują masę czasu, czy ogród na tym nie cierpi? Liliowce piękne, szkoda tylko że kwiat utrzymuje się tylko jeden dzień. Mam tylko kilka podstawowych odmian. Zaryzykuję na wiosnę i kupię kilka dalszych. Ale na takie efektowne kwitnienie jak u Ciebie będę musiał zaczekać zapewne kilka lat.
Romku nie koniecznie. Jeśli się ma odpowiednie przybory do patchworków idzie całkiem szybko i dokładnie.
Ogród nie cierpi, zwykle zabieram się za szycie kiedy on zapada w jesienno-zimowy letarg. Mam, więc wtedy dużo czasu. W sezonie jakoś mnie nie ciągnie do maszyny.
Romku muszę Cię rozczarować, nie ma u mnie jeszcze 'efektownego kwitnienia' :(
Moje liliowce, to młode rośliny, ledwo po 1-2 pędy z kwiatami wypuszczą, a i to nie wszystkie.
Niektóre po przesadzeniu w ogóle mi nie kwitły :evil:
Na bujne kępy przyjdzie mi jeszcze poczekać :roll:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eluś ależ cudo stworzyłaś :shock: przepiękne ubranko dostał Twój narożniczek :lol: mojemu tez by się przydał :oops:

Kochanie masz naprawdę talent, ja tez szyję ale nie wiem czy udałoby mi się coś tak pięknego uszyć :roll:

Buziaki Kochanie ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Eluś no piękne..... :shock: ;:138 ;:138 ;:138
Fantastycznie Ci wyszły.
Koronkowa robota, teraz rozumiem dlaczego nie masz czasu.
Podziwaiam twoją cierpliwość. ;:108
Grażynko, dzięki, bardzo się cieszę, że Ci się podobają ;:196
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

jollla500 pisze:Eluś ależ cudo stworzyłaś :shock: przepiękne ubranko dostał Twój narożniczek :lol: mojemu też by się przydał :oops:

Kochanie masz naprawdę talent, ja też szyję ale nie wiem czy udałoby mi się coś tak pięknego uszyć :roll:

Buziaki Kochanie ;:196
Joluś nawet nie wiesz jak mi miło.... ;:196 stokrotne dzięki ;:180
Jolu, to wcale nie jest trudne. Nawet nie trzeba mieć formy, tylko rozrysowany projekt na papierze milimetrowym i koniecznie :!: takie przybory do krojenia:

Obrazek

Tniesz materiały z których będziesz szyła na długie pasy i z nich dopiero na mniejsze kawałki.

Joluś, a co Ty szyjesz, możesz mi zdradzić?

Buziaki, Ela ;:196
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Eluś podusie przepiękne,ależ zdolniacha z Ciebie , ja mam 2 lewe ręce do szycia :roll: :D Liliowce cudo :D
Agness bardzo mi miło ;:196
Może jeszcze nie wiesz, że potrafisz....ja też tak kiedyś o sobie myślałam.... :wink:
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Witaj Elu :wit
Patchworki świetne. Ja bym nie miała tyle cierpliwości... Podziwiam :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Elu nareszcie do Ciebie trafiłam. Posiadasz mój ulubiony skalniak, niesamowitą kolekcję host i także moich ulubionych liliowców. Robisz w dodatku fantastyczne zdjęcia, które wspaniale oddają urodę Twojego ogrodu.
Często zaglądałam do Ciebie po cichutku. :oops:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Elu Twoje paczworki idealnie pasowałyby do mojej sypialni, już je widzę na łóżku- cudne. Kiedyś dużo szyłam, jak dzieci było małe , w czasach kartkowych nic nie było,ale była Burda i materiały.Chłopcy mieli wszystko oprócz bielizny uszyte..........Teraz niestety , jak mam wyjąc maszynę ,żeby spodnie podłożyć to zwlekam tygodniami, nie wiem co się stało, czy to faktycznie tylko brak czasu?Czy tak siebie tłumaczę w swoim lenistwie?Podziwiam,ze Ci się chce, ja powoli zamieniam się w leniwca. :roll:
Iguś....he, he....jakbym o sobie czytała.....Burdy i inne czasopisma z formami mam do dziś, ba....ostatnio wygrzebałam w starej Burdzie 'przepis' na fajną, sportową koszulę.
Już ją uszyłam dla siebie, będę miała w czym śmigać w ogrodzie przy pracy :wink:
Moje córki do dziś wspominają kolorowe sukieneczki i inne stroje, które im szyłam.
Na komersy, studniówki miały kreacje uszyte przeze mnie.
Później wolały gotowiznę ze sklepów i dżinsy :|
Ja też jakoś przez ostatnie lata nie miałam ochoty na szycie i wolałam jechać do pobliskiego 'zagłębia krawieckiego', czyli Konopisk, gdzie jest chyba ze 200 sklepów z ciuchami damskimi i męskimi i kupić gotowe ubranie.
Ostatnio tak mnie znów wzięło na szycie, i nawet mi się podoba.
Zwłaszcza szycie patchworków daje mi dużą satysfakcję.
Co do lenistwa, to szczerze Ci powiem, że nie lubię długiej bezczynności.
Lenistwo mnie.....męczy....., a po dłuższym czasie nicnierobienia zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że pozwalam aby czas bezpowrotnie 'przeciekał mi między palcami'.....nie ja muszę mieć zajęcie.
Jak na razie brak zajęć mi nie grozi...... :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

grazynarosa22 pisze: U mnie to samo-spodnie zanoszę koleżance...choć sama umiem :roll:
Elucudne te podusie,i podusia....strasznie mi się podoba ;:138 -
To masz fajnie....ja muszę naprawiać wszystko wszystkim (najbliższym) bo tylko ja to potrafię....a szczerze nie lubię przeróbek, wolę zdecydowanie uszyć coś nowego :roll:
Bardzo się cieszę, że i Tobie moje prace się podobają ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”