Moje storczykowe hobby
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczykowe hobby
Dusia, to świetnie, mamy teraz takie dwa słoneczka. 

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak tak dalej pójdzie to bliżniaków będzie więcej a może nawet trojaczki

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Przepiękne te phalaenopsisy
, na tego żółtego z tymi nakropieniami poluję juz od dawna i widziałem ale w złym stanie , zazdraszczam
.

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Te żółte storczyki to tylko potwierdzenie tego ,że mamy już dosyć zimy i właśnie potrzeba nam takich słonecznych barw .Twoje prezenciki są wspaniałe ,ja też otrzymałam taki prezencik i tak jak Twój ociepla mi mieszkanie i cieszy moje oczka i serduszko. Czy Twoje są woskowe i czy pachną ?
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- śnieżka
Aniu, chyba już są trojaczki, a pewnie niedługo ujawnią się i inne.
Artur- życzę CI, żebyś jak najszybciej trafił na swojego żółtego wymarzeńca.
Agnieszka-no to gratuluję prezenciku. Moje niestety nie są woskowe, a tylko jeden z nich wydziela woń, choć trudno ją nazwać zapachem- jest to zapach rozgniecionego ziela, ale mi nie przeszkadza, bo to tylko z bardzo bliska jest wyczuwalne.
Paula-dzięki, cieszę się, że cytrynek się podoba.

Artur- życzę CI, żebyś jak najszybciej trafił na swojego żółtego wymarzeńca.
Agnieszka-no to gratuluję prezenciku. Moje niestety nie są woskowe, a tylko jeden z nich wydziela woń, choć trudno ją nazwać zapachem- jest to zapach rozgniecionego ziela, ale mi nie przeszkadza, bo to tylko z bardzo bliska jest wyczuwalne.
Paula-dzięki, cieszę się, że cytrynek się podoba.
Fantastyczne żółcioszki Śnieżko ! Ja mam jednego , ale wpada bardziej w pomarańcz i ma kropeczki karminowe -te Twoje są zdecydowanie ładniejsze , takie bardzo zbliżone do form botanicznych w swej kolorystyce . Kiedyś też takiego upoluje
Może wśród moich bezdomnych dworcowych -jest taki kto wie ? Pozdrawiam 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Ale ładne żywe kolory. Taka radość od nich bije. 

- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Witaj Grażynko- dawno nie byłam-wpadłam nacieszyć oczka
Twój cytrynek robi wrażenie- cudny kolorek ale i piękny kształt

Twój cytrynek robi wrażenie- cudny kolorek ale i piękny kształt

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śnieżko,istne słoneczko u Ciebie!Chyba wszyscy na forum mają już dość bieli dlatego tak badrzo podobają nam się żółtaski 

- śnieżka
PHOENIX, Joane, Alinka i Grażynka- witajcie w moim storczykowie.
Cieszę się, że żółtaski się podobają. Jakoś nigdy wcześniej nie zwaracałam uwagi na storczyki w takim kolorze. Widocznie ta przedłużająca się zima miała wpływ na ich zakup. Mnie też oba się bardzo podobają, szczególnie ten z dużą ilością rozwiniętych kwiatów- wygląda tak szlachetnie, trochę przypomina jakiegoś botanicznego. Drugi to raczej kurczaczka wielkanocnego przypomina- kolorek taki ma dość ostry i wlaśnie rozwinął mu się kolejny pączek.
PHOENIX- życzę, żeby szybko trafił do Ciebie jakiś śliczny, żółciutki storczyk.
Cieszę się, że żółtaski się podobają. Jakoś nigdy wcześniej nie zwaracałam uwagi na storczyki w takim kolorze. Widocznie ta przedłużająca się zima miała wpływ na ich zakup. Mnie też oba się bardzo podobają, szczególnie ten z dużą ilością rozwiniętych kwiatów- wygląda tak szlachetnie, trochę przypomina jakiegoś botanicznego. Drugi to raczej kurczaczka wielkanocnego przypomina- kolorek taki ma dość ostry i wlaśnie rozwinął mu się kolejny pączek.
PHOENIX- życzę, żeby szybko trafił do Ciebie jakiś śliczny, żółciutki storczyk.
- Alima2
- 1000p
To prawda-gdyby nie storczyki zimę miałabym zwyczajnie szarą i burą !!!!

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Grażynko, a ja żółtaski uwielbiam i mam ich dość dużo. Najczęściej to na storczyki w tym kolorze zwracam uwagę, choć wiele kombinacji już mam, a ile mi brakuje? O matko!
Z żółtych na razie nie kwitnie mi żaden, dlatego tylko fotkami "podpieram" psychikę
Z żółtych na razie nie kwitnie mi żaden, dlatego tylko fotkami "podpieram" psychikę

Taki też mam i zapach miał chyba podobny do Twojego, taki lekko mdły, ziołowy z nutką cytrynki w mocnym słońcu. Kwitł u mnie ok. 6 m-cy.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- śnieżka
Alinko- masz rację, kwitnące storczyki ratują nas przed deprechą w takie szare, smutne zimowe dni.
Kamilko to musisz mieć wesoło jak Ci te wszytkie żółtaski kwitną. Ten mój na pokazanej fotce u mnie w ogóle nie pachnie. Ziołową woń wydziela inny, ten z dużą ilością rozwiniętych kwiatów- jego kolor jest bardziej pastelowy, a kropek więcej i drobniejsze. Stoi nad moim biurkiem i co chwilę spoglądam na niego, żeby sobie nastrój poprawić. Kamilko życzę Ci nowych żółtych Phal, do Twojej kolekcji.
Kamilko to musisz mieć wesoło jak Ci te wszytkie żółtaski kwitną. Ten mój na pokazanej fotce u mnie w ogóle nie pachnie. Ziołową woń wydziela inny, ten z dużą ilością rozwiniętych kwiatów- jego kolor jest bardziej pastelowy, a kropek więcej i drobniejsze. Stoi nad moim biurkiem i co chwilę spoglądam na niego, żeby sobie nastrój poprawić. Kamilko życzę Ci nowych żółtych Phal, do Twojej kolekcji.
- Alima2
- 1000p
Jak się dobrze zastanowić- to latem nie mam nawet połowy kwitnących w domu-wszystkie siły idą na tarasowce ( swoją drogą-kocham je )