Witajcie
Danusiu witam Cię w moich skromnych progach . Ja właśnie już miałam problem co i od kogo zakupiłam i zrobiłam sobie listę. Pierwsze zakupy powinny (o ile pogoda pozwoli) zacząć docierać od 1 marca. Właściwie chciałabym jeszcze coś dokupić, ale na razie obserwuję oferty i domówię jak już nie trzeba będzie tak długo czekać na przesyłkę.
Tymczasem spaceruję sobie po Twoim ogrodzie i podziwiam ... Zauroczyły mnie Twoje suszone kompozycje. Trzeba będzie dokupić nasionek kwiatuszków na suche bukiety
Zadziwił mnie także miłorząb. Mój stoi w miejscu od 2 lat, a piszesz, że nie jest wymagajacy

Tej wiosny mój gingko powędruje na inne miejce.
Jolu Dzięki za link do araukarii. Moja na poczatek planuję pozostawić w donicy a potem w zaciszne miejszce do ogrodu. Mieszkam w najcieplejszej (podobno) strefie Polski. Tutaj powinna się powieść uprawa w gruncie. Zresztą widziałam w Ząbkowicach Śląskich (kierunek Kłodzko) araukarię w ogrodzie. Miała już ok 2,5m i piękny pokrój.
Zafundowałam sobie trochę wiosny i chciałabym się z Wami podzielić ;
A to zaczątek kolekcji storczyków :
A teraz ciekawostka. Wsadziłam pestkę awokado do ziemi nie liczac , ze coś sie stanie. A jednak :
A oto moje najpiękniejsze "kwiatuszki"