Działka na Kaszubach - amba19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj śliczne te twoje słoneczniki :!: .
One chyba specjalnie tak porosły ,żeby strzec twój śliczny ogród ;:2 .Są naprawdę duże i piękne.
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izo - jeśli chcesz kocankę, to mogę ci ją wyłopatkować i wysłać. Przyszły weekend mam wolny (nareszcie) więc będę miał czas na długi spacer po lesie :D
Dawid
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Naprawdę, wyłopatkujesz ją dla mnie? Dziękuję Dawidzie ;:168
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma problemu ;)

Wrzuć mi na PW swój adres :D
Dawid
Grzegorz B

Post »

Amba ale u Ciebie piękniutko i tak złociście, że aż lżej się robi, tym bardziej, że za oknem deszcz :(

Ale u Ciebie motyli świat jest różnorodny :shock: , też chcę takie motyle u siebie :(

Kaszuby w mgle są fantastyczne, takie spokojne a jednocześnie tajemnicze. Przepiękne :shock:

Masz cudne rośliny, słoneczniki, rudbekie, odętka jak i ta bylina podobna do złotlinu są bajeczne jak i cała reszta.

A zakupy zrobiłaś super ;:215 , prawdziwe cudeńka Sobie sprawiłaś. Jak zakwitną to dopiero będzie widok :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też mam nadzieję że na wiosnę będzie kolorowo. Moje nowe nabytki już rosną - posadziłam wszystko w sobotę i w niedzielę. U nas była piękna pogoda, świeciło słonko i nic nie padało z nieba w przeciwieństwie do dnia dzisiejszego. Nie dość że leje to jeszcze błyska i grzmi.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:A u mnie jej nie ma ;:145 Przeszukałam całą okolicę w promieniu kilku kilometrów i nie napotkałam ani jednej kocanki :(
Kocanka jest uzywana przy schorzeniach wątroby, ma działanie żółciopędne. Dr Ożarowski zaleca jej stosowanie po operacjach dróg żółciowych. Może być tez wykorzystywana do regulowania przemiany materii. Ale ja jej szukałam nie w celach leczniczych, tylko kolekcjonerskich.
Szkoda że mieszkasz tak daleko- odwiedziłabyś mnie na działce, wypiłybyśmy sobie kawkę na ganku z widokiem na jezioro, a potem "wyłopatkowałabyś" sobie tyle kocanki ile byś tylko chciała.
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:A u mnie jej nie ma ;:145 Przeszukałam całą okolicę w promieniu kilku kilometrów i nie napotkałam ani jednej kocanki :(
Kocanka jest uzywana przy schorzeniach wątroby, ma działanie żółciopędne. Dr Ożarowski zaleca jej stosowanie po operacjach dróg żółciowych. Może być tez wykorzystywana do regulowania przemiany materii. Ale ja jej szukałam nie w celach leczniczych, tylko kolekcjonerskich.
Kocanka już wykopana - jutro wysyła, ;)
Dawid
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo się cieszę że Chatte dostanie swoją wymarzoną kocankę, życzę żeby się przyjęła i rosła dlugie długie lata.
A teraz zobaczcie jak w piątek wieczorem zachodziło słoneczko nad moją działką i nad jeziorem. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Ojeeej ... jak uroczo jest u Ciebie ;:8 . Wyśmienite zdjęcia i uczta dla oczu :D

Pozdrowionka :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Piękny zachód ... :D
Ale pewnie juz zimno nad wodą.....
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, ale jak wspaniale było podziwiać ten zachód słońca w naturze, a wieczór był wyjątkowo ciepły.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

amba19 pisze: Szkoda że mieszkasz tak daleko- odwiedziłabyś mnie na działce, wypiłybyśmy sobie kawkę na ganku z widokiem na jezioro, a potem "wyłopatkowałabyś" sobie tyle kocanki ile byś tylko chciała.
Faktycznie szkoda ;:110 Obejrzałabym sobie razem z Tobą taki cudowny zachód słońca nad jeziorem...
Na pociechę będę jednak miała kocankę, którą Dawid ofiarnie wyłopatkował dla mnie ;:1 ;:87
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimowity w pełni rozkwitu - o czym to świadczy? To zbliża się koniec lata :cry:
No cóż - taka kolej rzeczy. Na trzech ostatnich zdjęciach jest irga omszona. To w tej chwili najbardziej atrakcyjny krzew na mojej działceObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne zimowity - zapowiada się u ciebie wspaniała jesień ;)
Dawid
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”