One chyba specjalnie tak porosły ,żeby strzec twój śliczny ogród ;:2 .Są naprawdę duże i piękne.
Pozdrawiam.
Szkoda że mieszkasz tak daleko- odwiedziłabyś mnie na działce, wypiłybyśmy sobie kawkę na ganku z widokiem na jezioro, a potem "wyłopatkowałabyś" sobie tyle kocanki ile byś tylko chciała.chatte pisze:A u mnie jej nie maPrzeszukałam całą okolicę w promieniu kilku kilometrów i nie napotkałam ani jednej kocanki
Kocanka jest uzywana przy schorzeniach wątroby, ma działanie żółciopędne. Dr Ożarowski zaleca jej stosowanie po operacjach dróg żółciowych. Może być tez wykorzystywana do regulowania przemiany materii. Ale ja jej szukałam nie w celach leczniczych, tylko kolekcjonerskich.
Kocanka już wykopana - jutro wysyła, ;)chatte pisze:A u mnie jej nie maPrzeszukałam całą okolicę w promieniu kilku kilometrów i nie napotkałam ani jednej kocanki
Kocanka jest uzywana przy schorzeniach wątroby, ma działanie żółciopędne. Dr Ożarowski zaleca jej stosowanie po operacjach dróg żółciowych. Może być tez wykorzystywana do regulowania przemiany materii. Ale ja jej szukałam nie w celach leczniczych, tylko kolekcjonerskich.
Faktycznie szkodaamba19 pisze: Szkoda że mieszkasz tak daleko- odwiedziłabyś mnie na działce, wypiłybyśmy sobie kawkę na ganku z widokiem na jezioro, a potem "wyłopatkowałabyś" sobie tyle kocanki ile byś tylko chciała.