Leśny ogród Moni68 cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.6

Post »

Witaj Moniko!
U nas ferie właśnie się skończyły. Cieszę się, że masz możliwość poświęcić tyle czasu synkowi. Mój mały niestety miał w ferie chodzić do przedszkola, ale się akurat rozchorował. Więc ani ferii ani przedszkola. Nudzili się z bratem okrutnie. Przewrócili dom do góry nogami :lol: A ja zamiast poświęcić się dzieciom musiałam chodzić do pracy :oops:
U nas co prawda nie sypie, ale wiatr taki,że ....płuca wyrywa.
Byle do wiosny
Pozdrawiam :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

U mnie teraz iście wiosennie ;:3 bardzo mocno przygrzewa.Na termometrze +5 w cieniu .
Tylko ta wszech obecna biel :(
U mnie już też po feriach ,ale moje dzieci za duże ,a wnuków jeszcze nie mam . :?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Celinko, dziękuję ;:167 Mamy ferie, więc sporo się dzieje. Zdrówko na szczęście wszystkim dopisuje, chociaż ja trochę się podziębiłam- chyba właśnie na łyżwach :lol:

Daluś, jestem bardzo szczęśliwa, że mogę poświęcić czas Pawełkowi :D Korzystam z tego skwapliwie, bo jeszcze trochę i wybierze inne towarzystwo :lol:
Nie wiem, czy się dobrze zrozumiałyśmy... Wiem doskonale, że wielu rodziców ma problemy z wolnym czasem lub finansowe, a chcieliby jak najlepiej dla swoich pociech i robią wszystko, aby tak było. Mnie raczej chodziło o dzieci i młodzież, które mając możliwości wybierają galerie handlowe... Tym bardziej, że większość zajęć jest bezpłatna.
Mnie osobiście Wasze zdjęcia nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie bardzo lubię je oglądać!! Tym bardziej, że zauważyłam, że moi Goście zazwyczaj wklejają takie rośliny, których nie mam w swoim ogrodzie. Jedynie mogę ponarzekać, że lista chciejstw rozrasta się do monstrualnych rozmiarów :lol:
Krysiu, u mnie niewielki mróz... Nie sprawdzałam na termometrze, ale wystarczy popatrzeć na rh :lol:
Boję się mysleć o roztopach, śniegu ciągle przybywa... Wybierając się na bal zamówiliśmy taksówkę...kierowca zadzwonił, że czeka na nas "przy asfalcie", bo woli nie ryzykować :lol: Czasami mi się wydaje, że początkujący kierowcy powinni trenować na naszej drodze, świetna szkoła jazdy!!
Chciałam dzisiaj do Ciebie zadzwonić, ale wypoczywaj ;:196 ;:167

Zeniu, dziękuję za piekne kwiaty i miłe słowa ;:167
Ze wstydem przyznaję, że w ostatnim sezonie mało robiłam zdjęć żurawkom... na razie te, które udało mi się wyszperać na fotosiku. Przesyłam ;:196 ;:3

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dorotko, przykro mi, że tak Wam minęły ferie :( Niestety, praca zawodowa często koliduje z życiem rodzinnym :( Jestem naprawdę szczęśliwa, że udało mi się ten problem rozwiązać inaczej. Czasami myślę, co zrobić za dwa- trzy lata... Jednak mam tyle swoich zajęć, poza tym dużo spraw zwiazanych z firmą...że na etat juz nie wrócę :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś, i na wnuki przyjdzie czas :)
Dziękuję Ci za piękne zdjęcia!! Staw masz niesamowity :shock:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Moniu masz piękne żurawki, poczułem się troche jak w lesie, kora, drzewa, cień, pozdrawiam
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odwiedziny :D
Nic dziwnego, że tak sie poczułeś- to najprawdziwszy leśny ogród :lol: :lol: Nie wiem, ile mam sosen i dębów...to są już trzycyfrowe liczby :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Moniczko całkiem sporo zdjęć zrobiłaś żurawkom , ale one tak pięknie wyglądają na rabatach ,że można je fotografować przez cały sezon .
Pozdrawiam Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Geniu ;:167 Żurawek mam całkiem sporo- ok. dwudziestu paru odmian. Są jednak u mnie rozproszone po całym ogrodzie, najczęściej w towarzystwie host. Ty zgromadziłaś je na jednej rabacie i rzeczywiście prezentuja się świetnie!!
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Piękne żurawki :shock:
W tamtym roku posadziłam u siebie kilka, mam nadzieję, że po zimie bardzo nie ucierpią.
Praca u siebie to jest to. czasem zastanawiam się czy nie byłabym wdzięczna mojemu dyrektorowi gdyby "zrestrukturyzował" moje stanowisko. Byłabym wtedy zmuszona do rozkręcenia czegoś na własny rachunek (kilka planów miałam, ale zawsze na planach sie kończyło :( - brak motywacji) :oops:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, o żurawki się nie martw- przykrytym śniegiem nic się nie stanie. Mam je od dobrych kilku lat i to są naprawdę bezproblemowe rośliny. Na początku trochę obawiałam się o nowe odmiany, ale i one radzą sobie świetnie. Nie zapomnij w marcu nawieźć obornikiem- zobaczysz, jak duże będą miały liście i szybko się rozrosną.
Właściwie tylko jedno mogę Ci napisać- praca na własny rachunek ma same zalety i jeśli tylko masz taką możliwość, to działaj!! Oczywiście na początku trzeba się uzbroić w cierpliwość- wyrobienie marki i zdobycie klientów wymaga czasu. Jednak później to czysta satysfakcja!! Poza tym masz czas dla domu i dzieci, bo nie musisz pracować od godziny do godziny. Wymaga to jednak dużej samodyscypliny, bo niczego nie można odkładać "na później". Teraz na przykład siedzę z Wami na forum, w nocy więc będę musiała pracować :lol: Ale ja to lubię :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Witaj Monia :D
Piękne zimowe zdjęcia z Twojego lasu ,ale ja zdecydowanie wolę ,te letnie :wink:
Żurawki śliczne .Wiesz jak się nazywa ta z pierwszego zdjęcia :?: bo ja chyba
też taka mam ,ale bez nazwy :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Bożenko :D Nie udało mi się jeszcze dotrzeć do Ciebie... kilka dni nieobecności, a zaległości monstrualne :shock:
Na pierwszym zdjęciu jest zuraweczka Stoplight i żurawka Georgia Peach.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Chodziło mi o żurawkę Georgia Peach :D
Też mam taką (chyba) :roll: Ona ma takie duże,pokładające się liście :?:
Wiosną będę swoje identyfikować bo jesienią dostałam kilka
niezidentyfikowanych :D
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Witaj Moniko :wit
Przyszłam z rewizytą i jestem zachwycona :D
Piękne masz żurawki, ja choruje na nie :)
Może mi podpowiesz gdzie mogę kupić zdrowe sadzonki.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko, żurawek jest mnóstwo i niektóre bardzo podobne do siebie :)

Majko, przykro mi, ale nie bardzo mogę Ci pomóc... Gros żurawek kupowałam w sklepie ogrodniczym, kilka przysłała mi znajoma. Zdrowe sadzonki mają w kwietniku, chociaż trzeba się liczyć z pomyłkami. Wiem, że sporą ilością odmian rozmnażanych in vitro zarzucił rynek plantpol- jeśli masz ich sklep w pobliżu, to na pewno warto odwiedzić. Oczywiście pozostają również kolekcjonerskie strony zagraniczne. Niemniej polecam pobliskie sklepy ogrodnicze- żurawki zrobiły się bardzo popularne i spory wybór za małe pieniądze bywa właśnie tam.
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”