Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Post »

Nie mam pojęcia czy coś ma na szyi, bo on taki z dłuższym włosem, ale wydaje mi się, że nie ma :roll:
Widzę, że biega po okolicy - to mnie by nie dziwiło, bo dużo psów tak lata tutaj (dlatego na początku myślałam, że to jeden z tych okolicznych), ale on biega specyficznie - zaglądał do domu przez drzwi tarasowe, kręcił się tu, kilka razy dziennie.

Gosia :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i nadaję zza zaspy :wink: Nasza droga przejezdna tylko dla samobójców, dziś Rysiek ratował naszego sąsiada (samochód zarzuciło i władował się w śnieg) . Potem ma iść odśnieżać trochę, żeby ułatwić im powrót do domu. Ja za to przerzuciłam sporo śniegu w ogrodzie. Zwalałam go tam, gdzie są winorośle - jeśli zima będzie trzymać, to przynajmniej śnieg roztopi się dużo później, niż gdyby go było mniej, w związku z tym wegetacja się opóźni i nie będę musiała martwić się tak bardzo o przymrozki.

Wiatr na szczęście już mniejszy, a temperatura bardzo przyzwoita, choć to tylko chwilowe podobno :cry: Tak więc nadziei na chociaż kilkudniowe ocieplenie (powyżej zera) nie ma :roll: Poszłam do mięsnego na piechotę, bo zamrażalnik już pustoszeje :wink: Następnym razem biorę plecak - noszenie siat jest idiotycznym pomysłem :evil: ;:14
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O kurczę, to Wam się dostało tej zimy ;:196 ...a u nas na razie nie sypało, może przez jakąś godzinkę...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kurcze ja niestety zawsze z siatami w obu rękach dla równowagi :;230 . U nas równiez na chodnikach porobiły sie juz zaspy . Czytałam ,ze w lutym - 30 to już lekka przesada . Najbardziej sie ciesze ,że wreszcie już mam ciepłą wodę w łazience :heja i nareszcie będe sie mogła wykąpac . Jaka ulga . Mam nadzieję ,że w nocy znów mi nie zamarznie . Miłego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, kąp się szybko, zanim znów zamarznie :;230 U nas "spacer" po chodnikach jest koszmarem. Mało kto odśnieża :evil: Niestety do tego sklepu mam z 1,5 km. :roll: Jutro powinno być odrobinę cieplej, potem już niestety coraz zimniej, dla odmiany ;:223
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatnio dochodzę do wniosku, że odśnieżanie nie ma sensu. Tu trzeba ratraki, żeby to porządnie ubiły. Odgarniać i tak już nie ma gdzie... :evil:
Ile razy się biorę za łopatę, myślę sobie - skończę, będzie ładnie, pstryknę foty i pochwalę się na forum jak się narobiłam. Jak kończę, to jestem tak zmordowana, że mi się żadnych fot nie chce robić. ;:223
Agata
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano własnie już skorzystałam z tego "przywileju" :twisted: jakim jest kąpiel ,gdyż trzeba kuc zelazo niewiadomo co noc przyniesie . To masz fajny trening z siatami . Już zaczynam być pesymistką co do moich jesiennych zakupów . Dzisiaj w telewizorni znowu mówili ,ze luty nie będzie lepszy . Gorzej jak opału braknie co wtedy :shock:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozgońmy tęzimę, albo co...

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jakby taka dopiero ukazująca się zieleń? :wink:
Obrazek

Jadziu, nie załamuj mnie :cry:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

piękna ta zieleń :roll:

też słyszałam o tych -30 stopniowych mrozach... :?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Wolałabym tylko o nich słyszeć :evil:
U nas też kilkadziesięt cm śniegu leży... dość już :(

No, ale: "My się zimy nie boimy..." ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie będzie śniegu, będzie mróz (jak mawiał nieodżałowany Stanisław Anioł - Nie będzie meczu, będzie chór :;230 )
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dominiko ! Oświadczam ,że jestem po lekturze Twojego wątku od dnia pierwszego !
Długo to trwało , ale warto było ! Fajnie jest oglądać jak klepisko zmienia się w zieloną trawkę, jak pojawia się pergola , przy niej powojniki ... Ogromne zmiany ! Podziwiam bardzo ! Tym bardziej, że to Wasze dzieło ! Jesteś wulkanem energii i optymizmu . Równie ciekawe było śledzenie powstawania Twoich koncepcji... Wiesz czego chcesz i konsekwentnie to realizujesz, jednocześnie jesteś elastyczna. Ja ,podobnie jak Ty ,długo się zastanawiam i przyglądam się pomysłowi z każdej strony, zanim ostatecznie wybiorę.
Podoba mi się , że sadzisz drzewa...
No i Twoja winogronowa pasja...Teraz rozumiem, dlaczego zostawiłaś mi winogronko ! Jestem pełna podziwu ! Dla Ciebie i Twoich osiągnęć !
Jak tam piesek ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Matko Boska, toś się zawzięła :wink: :;230 Ale strasznie mi miło :D Z tą konsekwencją to... tak, faktycznie jestem konsekwentna :D Konsekwentnie przesadzam, dopasowuję, aż w końcu udaje się zaakceptować docelowe miejsce :wink:

Drzewa uwielbiam, niestety u nas było pole, i dookoła pola - żeby mieć drzewa, trzeba było je posadzić. Więc będę musiała długo poczekać, aż one zaczną przypominać drzewa :roll:

A winogronka - czytałam, zę nie lubisz różu, więc tak trochę na przekór... :wink:

Piesek - właśnie, chyba nie pisałam, że po pierwsze okazał się być suczką, a po drugie przyprowadził(a) dziś kumpelę - ratlerka :shock: :roll: Ratler nie jest w moim typie :;230 No i to taki raczej grubasek, więc domowy na pewno. I wyjada żarcie! Dało mi to do myślenia, że chyba psy są jednak z okolicy. Znaczy że mają domki. Może faktycznie jest, jak pisała Stokrotka, że teraz biegają, bo są puszczane? Dziś widziałam 3 czy 4 psy (inne) jak biegały po drodze razem... ech :roll: Zobaczymy, jak będzie jutro.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biegają ,bo czuja wiosnę . na pewno za jakąś suczką . Nasza Sisi tez ma cięzkie dni i trzeba ją pilnowac ,żeby czegos nie nabroiła 230 . Co potem zrobić z niechcianym przychówkiem :roll: . Taka zieleń byłaby juz mile widziana ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”