Karmnik dla ptaków
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Robimy karmniki dla ptaszków.
Stasiu a słyszałaś przysłowie"Kto ma miękkie serce ten musi mieć twardą d..e"?I właśnie Ty taka jesteś.Dobra dla innych a potem cierpisz.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co miałam robić? Musiałam!

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Stasiu ja do Ciebie nie mam pretensji o to że masz dobre
.Tylko teraz tak bardzo cierpisz

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Ja też nie mogę sobie odmówić wystawiania karmnika, mimo że ornitolodzy twierdzą, że nie należy dokarmiać ptaków zimą i mają sporo racji. Jednak obserwowanie licznych gatunków sprawia nam tak ogromną przyjemność, że nie potrafimy z tego zrezygnować. Nasz karmnik odwiedzają oczywiście sikorki (bogatki, modre, ubogie, czarnogłówki, a wczoraj na czarnym bzie zobaczyłam czubatkę), dzięcioły, gile, zięby, kosy, sójki, szpaki-rozrabiaki, sroki, rudziki, kowaliki, kulczyki, a nawet trafił się grubodziób 

pozdrawiam
Aneta
Aneta
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Grażynko
, wiem że chcesz dobrze dla mnie, ja sama jestem na siebie bardzo zła.
anwi
, ale Ci zazdroszczę. Tyle różnych ptaków. Gdzie Ty mieszkasz? W ZOO?
Ornitolodzy mówią różnie, jedni karmić, inni nie karmić. Ja wiem to, że człowiek tak zniszczył przyrodę, że teraz musi ją ratować i dlatego musi dokarmiać ptaki i zwierzęta. Pozdrawiam, pa

anwi

Ornitolodzy mówią różnie, jedni karmić, inni nie karmić. Ja wiem to, że człowiek tak zniszczył przyrodę, że teraz musi ją ratować i dlatego musi dokarmiać ptaki i zwierzęta. Pozdrawiam, pa

Adresy do moich wątków
A ja akurat skłaniam się do odmiennego zdania (wcale nie tylko dla przyjemności podglądania ptaków) tych, którzy popierają swoją tezę wynikami badań i sugerują, że nawet dokarmianie latem (a przynajmniej w okresie lęgowym) jest korzystne tyle, że musi to być "mądre" dokarmianie i jest uzależnione od pewnych okoliczności.anwi pisze:.....Ja też nie mogę sobie odmówić wystawiania karmnika, mimo że ornitolodzy twierdzą, że nie należy dokarmiać ptaków zimą i mają sporo racji. .....
Ale to chyba dyskusja na inne forum

Mieszkam w maleńkiej wsi, gdzie, jak to mawia mój małżonek, przyroda pcha się do domu drzwiami i oknamistasia109 pisze:anwi, ale Ci zazdroszczę. Tyle różnych ptaków. Gdzie Ty mieszkasz? W ZOO?

pozdrawiam
Aneta
Aneta
Faktycznie fajny artykuł. Taka podstawowa wiedza podana w jednej pigułce. Pogratulować poszukiwań.riane pisze:A ja znalazłam ciekawy artykuł o dokarmianiu.
- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00

"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Dziś byłam na działce i zawiozłam nową porcję karmy dla ptaków , po poprzedniej którą zawiozłam 2 tyg. temu nie było śladu nawet pojemniczki plastikowe w których były ziarka w smalcu zniknęły
.

a to dla bażantów i sójek .

a to dla bażantów i sójek .

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
Hmmm pierwsze dwa zdjęcia to mi na kanię wyglądają albo na błotniaka ??
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Lepszych zdjęć nie będzie. I tak strasznie trudno je złapać. Wybrałam najostrzejsze.
Agata