To się cieszę, że moje ci się podobająDusia z tego co przeczytałam w Twoim wątku masz około 70 storczyków Moja kolekcja na dziś liczy sobie 53 storczyki w tym : 3 neofinetie( od maleńkiej do dorosłej, jedna z nich nadal walczy o życie), Ascocenda, Vanda ( młoda roślina - zakwitnie za jakieś 5-10 lat), Ascocentrum miniatum, 5 phal. eqestris ( różne kolory, od małej sadzonki do dorosłej rośliny), reszta to botaniczne i kilka hybryd phalaenopsis oznaczonych i nieoznaczonych. Spora część z moich storczyków jest bardzo młoda i na kwitnienie poczekam zapewne kilka lat. Jak zaglądam do innych osób na forum to mam wrażenie, że nie mam nic szczególnego. A jak zaglądam do Ciebie i widzę takie kwitnienia to zazdroszczę , szczególnie Vand
Ja bym chciała mieć ze 100 storczyków albo więcej. Mam z 75. I jeszcze sporo marzeń, np. schilleriana... Twoja jest piękna. Kupiłaś z orchidgarden? ja tam widziałam parę miesięcy temu w całkiem przyzwoitych cenach, może sobie kiedyś zamówię, o ile będą, bo bardzo bym chciała. Czytałam gdzieś, że mogą mieć bardzo dużo kwiatów. Szkoda, że bellina ci uschła. Kiedyś pisałaś, że była chora, ale myślałam, że ci się jakoś odratowała. Moja wciąż żyje, odkąd ją wsadziłam do torebki foliowej bardzo zesztywniała, ale korzonków nie ma najlepszych. Może puści, bo moja całkiem bezkorzenna lueddemaniana puściła i sobie żyje i rośnie do tej pory. A jak ci keiki urosną na equestrisie to będziesz je sprzedawać? Jak tak, to byłabym na jednego chętna, bo nie wiadomo, czy mój przeżyje. I bardzo się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać, choć niestety nie mam takich "perełek" jak ty.Dusiu 100 storczyków nie mam i nigdy nie będę takiej ilości miała Owszem mam kilka na liście swoich chciejstw ale są twz. perełki i zdobycie ich zajmie mi troche czasu i oczywiście pieniążków. Pytasz o belliny - z jedną pożegnałam się kilka miesięcy temu ( odeszła do doliny storczykowej) bo niestety choroba postępowała nadal i zajęła listek sercowy. Mam bellina alba i ta ma się dobrze. Eqestrisów mam 5 - 2 dorosłe , 2 miniaturki ( jedna dorosła i druga w tym roku osiągnie swą dorosłość) i 1 małą sadzonkę. Ty też masz piękną kolekcję i lubię do Ciebie zaglądać - nie zostawiam śladu często, bo jak widzę tak piękne kwitnienia to nie wiem co napisać , by nie być banalną
Dusiu fajnie, że masz takie marzenie mieć ponad 100 storczyków Jeśli chodzi o keiki eqestrisa to jeden jest już zamówiony a czy będę sprzedawać Masz przecież phal. eqestris