Moje storczyki - Anna cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
hanusia
200p
200p
Od: 19 cze 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz.2

Post »

Czekamy ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusia z tego co przeczytałam w Twoim wątku masz około 70 storczyków Moja kolekcja na dziś liczy sobie 53 storczyki w tym : 3 neofinetie( od maleńkiej do dorosłej, jedna z nich nadal walczy o życie), Ascocenda, Vanda ( młoda roślina - zakwitnie za jakieś 5-10 lat), Ascocentrum miniatum, 5 phal. eqestris ( różne kolory, od małej sadzonki do dorosłej rośliny), reszta to botaniczne i kilka hybryd phalaenopsis oznaczonych i nieoznaczonych. Spora część z moich storczyków jest bardzo młoda i na kwitnienie poczekam zapewne kilka lat. Jak zaglądam do innych osób na forum to mam wrażenie, że nie mam nic szczególnego. A jak zaglądam do Ciebie i widzę takie kwitnienia to zazdroszczę , szczególnie Vand
To się cieszę, że moje ci się podobają :) . Myślałam, że ty masz ponad 100 storczyków :) . Ale i tak masz dużo botanicznych i do tego ciekawe odmiany. Masz jeszcze belliny? Parę miesięcy temu pisałaś, że jedna ci coś chorowała. A equestrisów to sporo masz, a na zdjęciu jednego widziałam dużo keików. Ja mam jednego zwykłego rózowego o słabych korzeniach i 2 sadzonki ilocos alba. Ale masz piękną kolekcję i chętnie oglądam twój wątek, bo często pokazujesz jakiegoś ciekawego storczyka.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusiu 100 storczyków nie mam i nigdy nie będę takiej ilości miała ;:108 Owszem mam kilka na liście swoich chciejstw ale są twz. perełki i zdobycie ich zajmie mi troche czasu i oczywiście pieniążków. ;:224 Pytasz o belliny - z jedną pożegnałam się kilka miesięcy temu ( odeszła do doliny storczykowej) bo niestety choroba postępowała nadal i zajęła listek sercowy. Mam bellina alba i ta ma się dobrze. :P Eqestrisów mam 5 - 2 dorosłe , 2 miniaturki ( jedna dorosła i druga w tym roku osiągnie swą dorosłość) i 1 małą sadzonkę. Ty też masz piękną kolekcję i lubię do Ciebie zaglądać - nie zostawiam śladu często, bo jak widzę tak piękne kwitnienia to nie wiem co napisać , by nie być banalną. ;:1

Celinko , Aniu i Gosiu skoro tak tupiecie nózkami pokażę mojego cosia , którego dostałam na Walentynki. Choć do nich jeszcze daleko to ja cieszę się ogromnie, bo był on na mojej liście chciejstw.
Oto on - Phalaenopsis schilleriana Obrazek Jest zdolny do kwitnienia więc po aklimatyzacji mam nadzieję na jesieni doczekać się choć jednego pięknego kwiatuszka ;:3

U mnie wygląda ;:3 Oj żeby świeciło choć kilka godzinek to kwiatki by miały radochę. ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Piękna roślinka - liście srebrne w zielone kropy - piękne. Patrzyłam w google i już nie mogę doczekać kwitnienia.
Super prezent ;:63
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ale nakrapiane cudo :) :) wiem jak wygląda ma wielkie grona kwiatostanowe :) chorujęna niego ale...wiadomo do realizacji sporo czasu minie :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Jejuniu...ale piękny "mozaikowy" prezent :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu 100 storczyków nie mam i nigdy nie będę takiej ilości miała Owszem mam kilka na liście swoich chciejstw ale są twz. perełki i zdobycie ich zajmie mi troche czasu i oczywiście pieniążków. Pytasz o belliny - z jedną pożegnałam się kilka miesięcy temu ( odeszła do doliny storczykowej) bo niestety choroba postępowała nadal i zajęła listek sercowy. Mam bellina alba i ta ma się dobrze. Eqestrisów mam 5 - 2 dorosłe , 2 miniaturki ( jedna dorosła i druga w tym roku osiągnie swą dorosłość) i 1 małą sadzonkę. Ty też masz piękną kolekcję i lubię do Ciebie zaglądać - nie zostawiam śladu często, bo jak widzę tak piękne kwitnienia to nie wiem co napisać , by nie być banalną
Ja bym chciała mieć ze 100 storczyków albo więcej. Mam z 75. I jeszcze sporo marzeń, np. schilleriana... Twoja jest piękna. Kupiłaś z orchidgarden? ja tam widziałam parę miesięcy temu w całkiem przyzwoitych cenach, może sobie kiedyś zamówię, o ile będą, bo bardzo bym chciała. Czytałam gdzieś, że mogą mieć bardzo dużo kwiatów. Szkoda, że bellina ci uschła. Kiedyś pisałaś, że była chora, ale myślałam, że ci się jakoś odratowała. Moja wciąż żyje, odkąd ją wsadziłam do torebki foliowej bardzo zesztywniała, ale korzonków nie ma najlepszych. Może puści, bo moja całkiem bezkorzenna lueddemaniana puściła i sobie żyje i rośnie do tej pory. A jak ci keiki urosną na equestrisie to będziesz je sprzedawać? Jak tak, to byłabym na jednego chętna, bo nie wiadomo, czy mój przeżyje. I bardzo się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać, choć niestety nie mam takich "perełek" jak ty.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Aniu, ale sobie ,cosia' zafundowałaś- śliczny. Już same listki są ogromną atrakcją. Oj narobiłaś mi apetytu na kropkowane liście, a ja przecież nie mam miejsca na nowe nabytki. Widziałam u Ciebie świetną skrzyneczkę na storczyki. Muszę pomyśleć, czy u mnie takie rozwiązanie by się nadało.
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Schilleriana piekna i inne również ,i bardzo zazdroszcze tych ciągłych niespodzianek -to trzeba być w czepku urodzonym co chwila prezent ;:1
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Fajnie dostać w okolicy nowego roku prezent na walentynki, hihi :)
Może na 14 lutego pokaże się główka pędziku :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, Celinko i Justynko dziękuję Wam za miłe słowa ;:196

Dusiu fajnie, że masz takie marzenie mieć ponad 100 storczyków :P Jeśli chodzi o keiki eqestrisa to jeden jest już zamówiony a czy będę sprzedawać :?: Masz przecież phal. eqestris :D

Grażynko tego cosia zafundował mi Walentynek , choć do 14 lutego daleko ;:108 Obawiał się , że w może do lutego już go nie być. Co do miejsca na nowe nabytki - Grażynko on nie jest aż taki duży , zmieścisz go gdzieś na kawałeczku parapetu. ;:108 A skrzyneczkę polecam , bo to dobre rozwiązanie jak mało miejsca na parapecie. :tan

Agnieszko nic nie wiem na ten temat bym była w czepku rodzona :;230 Podobno jestem dobrą duszyczką i dlatego dostaję takie prezenty. :)

Justynko ale bym się cieszyła z pędziku ale chyba troche muszę poczekać. :P
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu fajnie, że masz takie marzenie mieć ponad 100 storczyków Jeśli chodzi o keiki eqestrisa to jeden jest już zamówiony a czy będę sprzedawać Masz przecież phal. eqestris

No mam, ale ma słabe korzenie i pewnie długo nie pożyje. A pozostałe to equestrisy ilocos alba, więc będą białe, a różowego też chcę mieć. Chcę mieć ponad 100 storczyków. Jak mi się uda to też sobie zamówię schillerianę i może mini marka, bo są tanie. Mój się trafił wadliwy, ale może teraz miałabym bardziej udanego.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia te keiki są jeszcze małe i muszą podrosnąć. Jeżeli to najwcześniej oddzielałbym je w lecie , oczywiście patrząc na korzonki i stan keika, by przeżył. :)
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może być w lecie. Ciekawe, czy mój equestris dożyje do lata. Już przyszedł ze słabymi korzeniami, ale tak to jest kupować przez internet, nigdy się nie wie, co się trafi, bo nie można sobie obejrzeć rośliny. Zastanawiam się ciągle nad schillerianą. Ty kupiłaś swojego z orchidgarden? Jakie ma korzonki?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”