Ogródek KaRo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mój pies to lablador Reda - dobrze pamiętasz Karlino. :D
Niedługo będzie miała 3 lata,w szczenięcym okresie była troszkę szkolona może pół roku.
Umie aportować i takie inne podstawowe komendy też wykonuje.

Najchętniej jedna robi to co Wasze goldenki - rozkłada się na grzbiecie w oczekiwaniu pieszczot.
Ucieka z zabawką lub korzeniem i .... namiętnie tarza się w kałużach ,potem na kupie piachu ...to chyba jej ulubiony sposób zabawy.Jest wiecznie wyczochrana w piachu.
W ogrodzie stoi basen więc całe lato Reda trenuje skoki do wody - to też uwielbia .

Zresztą wszstko co ona lubi jest wykonywane z taką radością ,że trudno nie zachwycać się tym ,nawet jak psoci.
Opisywsałam już wielokrotnie ileż roślin mi zjadła ,ile doniczek z roślinami przeznaczyła na zabawę- jest śmiesznym kradziejem.

Uwielbia lizać nas - czego ja nie znoszę,ale czasem pozwalam,powalam.

Swoją potrzebę wyjścia oznajmia w znakomity sposób,podchodzi,kładzie łeb na kolanach osoby z którą chce wyjść i ...mówi,tak,bo to nie jest mruczenie,nie warczenie, nie szczekanie ,to zagadywanie do nas krótkimi i częstymi dźwiękami. :D

Ostatnio spisała się również jako pies stróżujący- o północy ,będąc w domu na piętrze,wyczuła obcego człowieka w ogrodzie.
Jej ostre ujadanie postawiłonas na nogi.
Okazał się nm nietrzeźwy mężczyzna,który zostawił klapki na ulicy i przez ogrodzenie na bosaka wtargnął na nasz teren.
Tak zdenerwowanej Redy nie miałam okazji jeszcze widzieć - to przecież wyjątkoo spokojne psy ,a jednak stanęła na wysokości.

To wspaniały pies ,jeśli ktoś z Was myśli o zakupie psa do domu - o polecam labladora.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz rację Krysiu :P to wspaniałe pieski :P
Pati ma takiego tylko pieska :P jest może rozrabiaka , bo chyba nie lubi pantofli i je gryzie , ale ogólnie jest super :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Po prostu wszystkie psy ras labrador-retriever zachowują się podobnie ;:112 - psotniki, którym nie można nie wybaczyć, najlepsze psy do towarzystwa pełne dobrej woli i radości życia, pogodne, łagodne pieszczochy :D
Moja to samo - kradnie doniczki (na szczęście puste :wink: ), torebki foliowe, patyki, kamyki, łazi po roślinach, uwielbia drzeć gazety, szmatki, bawić się butelkami po wodzie, no i ulubiona zabawa - najpierw do wody (bez pływania :wink: ), a potem upanierować się w piachu :lol:
Ale ciekawa jestem Krysiu, czy Twoja Reda rzeczywiście by ugryzła jakby co. Moja Gryzelda czasami szczeka tak, że szyby drżą, cała się jeży, a potem okazuje się, że najgorsze co może zrobić to... polizać (albo chuchnąć) :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Nie ugyzła by Karolinko,choć głowy dać nie mogę :D , wypuszcona na podwórze pobiegła do delikwenta i przyczajona obszczekiwała go niemiłosiernie,on coś seplenił do niej ,wyciągał ręce ale ona się cofała i tak trwało do przyjazdu policji,wtedy dopiero mogliśmy bez lęku podejść tam i zabrać ją do domu.Gdyby miała w zamiarze gryzienie to pewnie by to zrobiła w czasie oczekiwania na przyjazd policji ona po prostu obszczekiwała dając sygnał,że jest coś nie tak.
Ja tak to odbieram. :D
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mądra sunia :P
ObrazekObrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ale przyznasz KaRo, że gość zabawny.Na boso do ogrodu.Widzisz masz tak pięknie, że nawet nietrzeźwy to zobaczył i to w nocy.Reda jest na medal.
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Witaj KaRo, dziś znowu wpadłam do Twojego ogrodu i wpadłam w zachwyt nad uwiecznionymi ptaszkami. Jak Ty to robisz, że nie uciekają na widok aparatu. Mnie to chętnie pozuje tylko mój pies. Twój chyba też to lubi :?:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

KaRo, a gdzie Ty się podziewasz?
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Krysiu, gdzie jesteś? Z Twojej opowieści wynika ,że psiaka masz bardzo mądrego ;:228 Może przy okazji znowu wkleisz jakieś malutkie z nim zdjęcie ? No i czekam na zdjęcia ogrodu, powoli w jesiennych barwach.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu pracuję z koleżanka której mama jest taką miłośniczką ogrodnictwa że w wieku 73 lat dorabia sobie jeszcze u ogrodnika :P Tylko pozazdrościć sił i zapału :P
Ale do rzeczy oni tak będą sprowadzali we wrześniu sadzonki krzewów i mam dać jej kartkę z różami jakie mnie interesują może coś będą mieli :P
Jak by mieli Black beuty ( chyba tak się pisze) to dam Ci znać :P
Pozdrawiam
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Dziewczyny drogie :D
Ewo,Ewelino ,dziękuję,za troskę...jestem ,jestem już ...znowu zaczynam śledzić wszystko co się dzieje na forum.
Nie mam jednak jeszcze dostepu do mojego fotoarchiwum ale już jutro będzie się dziać coś dobrego w tej sprawie :D
Poza tym zrobię nowe fotki mojej suni i już jesiennego ogrodu.
Ważne,że mogę być na forum... :wink:
FIGO - róża o jaką możesz zapytać swojej znajomej z myślą o mnie to pachnąca wyjątkowo "Papa Meiland".
Będę wdzięczna ,za informacje o niej. :D
Natomiast Black Beuty to róża ciemnobordowa prawie czarna i tą nie jestem zainteresowana :wink: :oops: - bo już mam 2 szt.
To odmiana piękna i szczerze polecam TObie na działkę dzieci.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

A ja trochę jeszcze o psach a raczej o sukach. Moja wielorasowa malamutka też musi każdego polizać ale na obcych potrafi głośno szczekać. KaRo psy bardzo nie lubią alkoholu i stąd ten dystans do pijaczka. Jak jesteśmy u znajomego, który ma dobermana, gdy ten się nam za bardzo naprzyksza , podstawiamy mu pod nos kieliszek z winem i pies śpiesznie odchodzi.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok Krysiu jak tylko coś się dowiem dam znać :P
Już zapisałam :P Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Zajrzyj Krysiu na PW.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.
Krystyno podziwiałem twoje zdjęcia, naprawdę świetne.
Gdzieś kiedyś pisałaś, że chętna jesteś na krótki kurs fotografowanie, chyba niepotrzebnie.

Czy Ty też masz kłopoty s komputerem a właściwie z internetem, u mnie czasami tak wolno chodzi, że można się zdrzemnąć.
Obrazek

Pozdrawiam, Krzysztof.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”