Początki nowego ogrodka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Początki nowego ogrodka

Post »

Hehehe, to ci dopiero smoczysko... :;230 :;230
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Smoczysko faktycznie pierwsza klasa!

Felu-Basiu....życzę Ci aby Nowy Rok przyniósł spokój i szczęście. Spełnienie marzeń i zadowolenie z codziennego życia ;:196
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Felu!

Zyczę Ci z całego serca zdrowia, oraz spełnienia tego o czym marzysz,
w nadchodzącym Nowym Roku
Krystyna
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Felu Szczęśliwego Nowego Roku spełnienia wszystkich marzeń

Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Felu, życzę Ci w Nowym Roku przede wszystkim zdrowia i spełnienia najskrytszych marzeń- oby okazał się lepszy od mijającego ;:167 ;:196

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Felu Do Siego Roku. ;:196
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Życzę Wam, aby rok 2010 był dla Was pasjonujący, szczodry, żeby wszystkie Wasze najśmie?lsze pragnienia realizowały się z łatwością czarodziejskiej różczki. Życzę, abyście byli zdrowi i żeby radość gościła zawsze w Waszych sercach, a kłopoty żeby omijały Was z daleka :D .
Dzisiejszej nocy wypiję i za Was kochani kieliszek szampana i na pewno intensywnie pomyślę o Was, aby spełniły się Wasze marzenia. Mnie często się one spełniają, choć czasami trzeba długo na to czekać ;:108 .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Felu !
Jeszcze zdążyłam przeczytać cały Twój wątek w starym roku. Baaardzo dobrze mi się czytało...
Mieszkasz w pięknym regionie ! Dokładnie tak , jak napisałaś - Bretania to kraj magicznego piękna...Miasteczka z niesamowitym klimatem, niezwykłe wybrzeże, puste plaże, nawet wściekły Atlantyk mi się podoba. Po tej wizycie wiem,że MUSZĘ wybrać się do Bretanii ! Z zaskoczeniem przeczytałam,że mieszkasz w Finistere. A ja uwielbiam książkę Bodil Malmsten "Cena wody w Finistere". Ciekawa jestem , czy ją czytałaś ? Jeśli nie, to zachęcam ! Opowiada o urokach życia w tym miejscu, a przede wszystkim o radości tworzenia ogrodu tamże przez kobietę, która postanowiła się tam osiedlić. Opisuje np. takie uliczne pogaduszki, o których wspominałaś, życzliwość miejscowych ludzi.
Zapewne ciężko jest budować ogród ze świadomością tymczasowości. Ale tak wiele się w Twoim zmieniło ! Ktoś kto kupi ten dom, będzie Cię błogosławił - szczególnie jeśli zostawisz mu zdjęcia ogrodu SPRZED Twoich działań !
Bardzo jestem ciekawa miejsca, w którym zamierzasz osiąść na stałe...
Tymczasem życzę dalszych sukcesów w upiększaniu otoczenia Twojego domu i wiele radości w Nowym Roku !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tamaryszku, cieszę się, że podzielasz mój zachwyt Bretanią. Bardzo pokochałam ten region i z pewnością nie zamierzam go opuścić. Zmienimy jedynie miejscowość, być może na mniejszą, ale jeszcze nie czas o tym decydować. Jeśli więc będziesz odwiedzać Bretanię to będzie mi miło Cię zaprosić. O książce tylko słyszałam, niestety nie ma tu polskiej księgarni. Ostatnio kupowałam w Paryżu podobną książkę, z tym ,że autor był Amerykaninem. Tytuł brzmiał jakoś tak: ?Nigdy nie zostanę Francuzem?. Podobna historia, gdzie Amerykanin spędzający w Bretanii wakacje postanawia osiedlić się w niej na zawsze. Niestety, pozycja ta nie jest godna polecenia, choć momentami nieco zabawna, ale autor jakoś dziwnie pozostaje nieczuły na urodę Bretanii. Właściwie to opisuje swoje perturbacje i problemy dotyczące kupna domu.

Wiesz Tamaryszku, ze tworzenie niemojego ogrodu nie jest dla mnie ciężkie, najbardziej frustrujące jest to kiedy sadzę rośliny i potem patrzę jak powoli umierają. Tak tu jest przy parkani od strony ulicy. Ni jak nie mogę tam stworzyć jaékiejś zielonej osłony. Podejrzewam nawet, że tam, w ziemi są wolne przestrzenie i dlatego wszystko marnieje.
Zyczę wspaniałego Sylwestra.
Ogródek Feli
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Felu, Szczęścia , Zdrowia , Pomyślności i Wszystkich wymarzonych roślinek. :lol:
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Felu już w tym nowym 2010 roku.Wszystkiego naj najlepszego i dziękujemy za piękne życzenia do których już nic więcej nie trzeba dodawać. Oby się nam spełniły.Pozdrawiamy serdecznie
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyszła zima. Jest piękne bezchmurne niebo, ale do tej pory utrzymuje się szron, a rano temperatura spadła do minus pięciu stopni. Podobnie było w zeszłym roku, zima przyszła tuż przed Sylwestrem i trwała około trzech tygodni. Bretończycy mówili, że to długa zima, ciekawe jaka będzie w tym roku.
Sylwestrowa noc upłynęła spokojnie, bez szaleństw, za to pierwszy dzień roku...Będzie niezapomnianym dniem prawdziwych rozkoszy podniebienia. To moja sąsiadka była autorką wyjątkowego obiadu. Uczta, z przerwami oczywiście, trwała pięć godzin. Podstawowymi daniami był ogon langusty z jarzynową przepyszną sałatką i iście królewski kapłon z kasztanami. Te ostatnie jednak nigdy mnie nie zachwycają, albowiem nie lubię ich mączastości, ale cała reszta... Bardzo mile zaczęliśmy ten rok, jednak wolę zbyt wielu podobnie smacznych okazji nie miewać, bo zaczęłabym się turlać. Jak dobrze, że jeszcze dwa dni kompletnej laby. Może by tak na jakąś wycieczkę..?

Już nie dla mnie podobne przysmaki
Teraz reżim, dieta i czerwone buraki.

Obrazek

Obrazek
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Feluś spełnienia wszystkich marzeń w tym Nowym Roku ;:196 ;:167
uginających się od pyszności stołów, pięknych nowych roślinek, kupna ślicznego
domku w spokojniejszej ale równie malowniczej miejscowości z ogromnym
ogrodem do zogospodarowania, i samych sukcesów ogrodniczych ;:138
:wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj skarbie w Nowym roku myślę że teraz odpoczywasz i przygotowujesz się psychicznie do dietki , choć w Twoim przypadku zbędna , wiem o czy mówię .
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu, dziękuję za życzenia. W tym roku to nie wiem czy uda nam się kupić dom, myślę, że raczej w przyszłym.

Geniu, już dziś cały dzień reżimu :evil: . Sniadanie - 2 jogurty naturalne i sok z jabłek. Obiad ? 1 plasterek fois gras (przetłuszczona wątróbka kaczki, przyznaję, bardzo kaloryczna, ale tylko jeden kawałeczek) i ryba po grecku. Kolacja(właśnie zjedzona) jaja przepórcze plus pomieszany majonez z chrzanem i cztery malusieńkie kromeczki pszennego chlebka( 3x3 cm dosłownie) z pastą z sardynek. Nawet jeśli dodam do tego zapomniane jabłko, to przyznaj, że to niewiele. Należy też dodać, że po południu maszerowaliśmy po plaży.
Ogródek Feli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”