No to tak jak mój. Ale to naprawdę nie jest fajnie, taki wiecznie niedojedzony chodzi...a garnitur z matury oddał na PCK, bo był na niego za szeroki...Ave pisze:a mój Połówek głód odczuwa "wieczny" i pakuje się jak mała ładowarka, a wygląda jak... 27 lat temu, gdy go sobie brałam... matko, mieć taki metabolizm... to jest niesprawiedliwość![]()
Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Co nie znaczy, że schudł... tylko że w tamtych czasach trudno było dobrać garnitur
Ale nie ma śmiechu
kupiłam sobie ostatnio na ciuchach sztruksy czarne... model raczej "unisex"... no i oddałam M... na nim lepiej leżą 
Tylko nogawki przydługie, bo mimo że jestem 3 cm niższa - nózie mam dłuższe

Ale nie ma śmiechu

Tylko nogawki przydługie, bo mimo że jestem 3 cm niższa - nózie mam dłuższe

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Naprawde nie masz juz miejsca?
Brzozy nie sa takie wielkie, bo ida w gore, nie na boki. Ja mam gorzej, bo mi sie podobaja rozlozyste korony, wiec malo takich sie zmiesci. Poki co, z duzych - znaczy duzych w przyszlosci
sa dwa klony, jarzab szwedzki (ale on az tak wielki nie powinien byc), i lipa - ta jednak na pewno bedzie formowana do wyskosci 3 m maks. Reszta to karlaki, owocowe, lub do ciecia.
Lubie tez szczepione, nizsze, bo wprowadzaja fajne urozmaicenie i nie stanowia takiego "zagrozenia" - przeciez lasu nie bedziemy robic

Lubie tez szczepione, nizsze, bo wprowadzaja fajne urozmaicenie i nie stanowia takiego "zagrozenia" - przeciez lasu nie bedziemy robic

- dominikams
U mnie na pewno by sie to sprawdzilo! Ale nie moge sie opanowacgorzata76 pisze:Niemożliwe100krotka pisze:No ba, moje Panie - po dwójce (lub więcej) dzieci to już się nic samo nie spłaszczyPoćwiczyć trzeba. Jasssssne
![]()
![]()
![]()
Aguś... mój M też wczoraj stwierdził, że go za dużo i coś trzeba z tym zrobić...
Ech... może starczyłoby mniej jeść?
No pewnie... tylko co ja poradzę na to, że mnie ciągle ssie w żołądku?![]()

- 100krotka
No właśnie mnie się też podobają rozłożyste...surmia, miłorząb, modrzew - śmieciarz...Lipę mam po sąsiedzku, cudownie pachnie i przepięknie brzęczy
Z dużych mam trzy świerki, trzy brzozy, orzech włoski i czereśnię, a miejsce na ewentualne kolejne może i by sie znalazło, ale za blisko domu...
Gosia, mój M. też chodzi w moich gatkach...

Gosia, mój M. też chodzi w moich gatkach...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams
Swierkow i czeresni nie bedziesz przycinac?
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Słowo "gatki" ma wiele znaczeń100krotka pisze:[...]Gosia, mój M. też chodzi w moich gatkach...

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Krzysiu... czy wyobraziłeś sobie 100krociowego M w koronkowych bokserkach? 

- 100krotka
ło matko...Wy to sobie tam wyobrażajcie co chcecie, wolny kraj ;-) , gorzej, że ja to sobie zaczęłam wyobrażaćgorzata76 pisze:Krzysiu... czy wyobraziłeś sobie 100krociowego M w koronkowych bokserkach?

A wiecie, co mi chodzi po głowie?
Miłorząb dwuklapowy "Saratoga"
Rozsądny kompromis...muszę sie zastanowić, tak bardzo bym chciała miłorząb w ogrodzie...no i przekonać tego co to w moich portkach lata koło domu

Dominiko, o świerkach to nie wiem, jak się przycina, żeby nie zmarnować pokroju...a czereśnię to oczywiście tak, ale ona i tak duża rośnie.
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałabym to zobaczyćbishop pisze:Słowo "gatki" ma wiele znaczeń100krotka pisze:[...]Gosia, mój M. też chodzi w moich gatkach...

- dominikams
Matko, co ta zima z ludźmi robi
A co do czereśni, to tnij i nie pozwalaj, żeby wielka rosła, bo to bez sensu - owoce albo ci zeżrą szpaki, albo będziesz musiała po drabinie skakać, a oprysków (jakby trzeba było), nie zrobisz. W mojej książce doczytałam, że trzeba po prostu skrócić przewodnik i utrzymywać drzewo w ryzach. No chyba że chcesz duże drzewo, ale to może właśnie coś innego posadzić

A co do czereśni, to tnij i nie pozwalaj, żeby wielka rosła, bo to bez sensu - owoce albo ci zeżrą szpaki, albo będziesz musiała po drabinie skakać, a oprysków (jakby trzeba było), nie zrobisz. W mojej książce doczytałam, że trzeba po prostu skrócić przewodnik i utrzymywać drzewo w ryzach. No chyba że chcesz duże drzewo, ale to może właśnie coś innego posadzić

- 100krotka
No nie? Dekadencja i żądza sensacjidominikams pisze:Matko, co ta zima z ludźmi robi![]()
![]()
![]()

Geniu, ja bym chyba nie chciała tego zobaczyć

masz rację, że z czereśni po pewnym czasie to już tylko szpaki skorzystają, a te niższe owoce dostają mniej światła i przez to mają gorszy smak - do tego nie zamierzamy dopuścić. Oprysków na szczęście na razie nie wymaga, ba - to jest jedyne z naszych drzewek, które w tym roku owocowało i nie chorowało (znaczy, brzoskwinia po Miedzianie też nie chorowała, ale co mi po ładnych liściach, jak owoce się nie zawiązały - pszczółek, sądząc po sąsiedniej lipie, nie brakuje, chyba że wiosną miały spadek formy...)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams
I u mnie nie było pszczół wiosną - latałam z pędzelkiem jak głupek, a i tak kiepsko było z zapyleniem
Dopiero potem się pojawiły. Stąd moje zainteresowanie murarkami - te wylatują bardzo wcześnie, i niestraszne im zimno.
A tu jest o świerku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... A&start=14

A tu jest o świerku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... A&start=14
- 100krotka
Niezły ten świerk
Ciekawe tylko, czy przewodnik też się tnie w takim przypadku?

Ciekawe tylko, czy przewodnik też się tnie w takim przypadku?
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka