Mój ogród - eleka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znowu zaległości
Zakupy widzę, że naprawde udane
I biegnę z pytaniem za Dawidem

Zakupy widzę, że naprawde udane

I biegnę z pytaniem za Dawidem
Wygląda cuuudnietangel27 pisze: ... czym jest ten oryginalny sukulent

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
No to mnie zastrzeliliście.Ten sukulent jest - sukulentem.Nie znam jego nazwy, ale ogromnie mi się spodobał.To pewnie jakiś rojnik.Sprzedający powiedział, by go posadzić w szerokiej, płaskiej donicy.Myślę, że mogło mu chodzić o to, że niektóre kaktusowate "przystosowują"sie do rozmiaru donicy, ale pewności nie mam.barbarka pisze:
I biegnę z pytaniem za DawidemWygląda cuuudnietangel27 pisze: ... czym jest ten oryginalny sukulent
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A może znasz nazwę tej ostatniej trawki?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Elu, ale zaszalałaś z tymi zakupami
Takie cudeńka Sobie sprawiłaś, że aż w serce kłuje, że u mnie brak takich roślin
Ale poczekaj, na razie kłuje, ale za jakiś czas juz ja się postaram aby ono zanikło
Elu, na pierwszym zdjęciu, to budleja bo jakoś ciężko mi odczytać
Jeżeli tak, to chyba jakiś "wynalazek" bo na obrazku wygląda nieco inaczej od tych jakie posiadam.
A na drugim, to pewnie hebe. Ja też ostatnio polowałem na nie i wiesz juz kilka upolowałem, więc na razie polowanie zakończone, chyba że znowu mnie na nie weźmie
Ostróżki wspaniałe, ja różowej to chyba jeszcze nie widziałem
.
Elu ten sukulent, to dopiero cudeńko
fantastyczny.....
A za tym sukulentem jest rozchodnik. czy też go kupiłaś
A jak tak to jak się nazywa, może rozchodnik wielki
O i jakąś tyrzycę sobie przytargałaś. Znasz nazwę
, bo ja mam też dwie podobne, ale ich ich identyfikację sobie odpusciłem, bo niby podobne ale inne i którz zgadnie czy to ta a może i nie
Ketmie, wspaniale kwitną, tak samo jak funkie, ich zapach aż do mnie dolatuje..... Fantastyczny
O i jakaś kordylina, jak widzę domowa. Piękna, ale ja na tym etapie nie zajmuję się "domowymi doniczkowcami" wolę im zaoszczędzić walki o przetrwanie. Ze mnie nie najlepszy opiekun dla takich roślin
Może kiedyś się to zmieni
Elu ogólnie dużo, pięknie, ale pamiętaj ja chcę więcej, więcej, więcej....

Elu, na pierwszym zdjęciu, to budleja bo jakoś ciężko mi odczytać

A na drugim, to pewnie hebe. Ja też ostatnio polowałem na nie i wiesz juz kilka upolowałem, więc na razie polowanie zakończone, chyba że znowu mnie na nie weźmie

Ostróżki wspaniałe, ja różowej to chyba jeszcze nie widziałem

Elu ten sukulent, to dopiero cudeńko

A za tym sukulentem jest rozchodnik. czy też go kupiłaś

O i jakąś tyrzycę sobie przytargałaś. Znasz nazwę

Ketmie, wspaniale kwitną, tak samo jak funkie, ich zapach aż do mnie dolatuje..... Fantastyczny

O i jakaś kordylina, jak widzę domowa. Piękna, ale ja na tym etapie nie zajmuję się "domowymi doniczkowcami" wolę im zaoszczędzić walki o przetrwanie. Ze mnie nie najlepszy opiekun dla takich roślin

Elu ogólnie dużo, pięknie, ale pamiętaj ja chcę więcej, więcej, więcej....

Dzięki, że wpadliście do mnie.Cieszę się z Waszych odwiedzin.Kupiłam trochę roślinek, bo planowałam rozwój ogrodu, ale nie wiem czy to wypali.Jak nie w tym roku, to może w przyszłym?Będę musiała powsadzać roślinki gdzie się da, a później zobaczymy.
Lady-r, to turzyca variegata, miniaturowa.
Grzegorz, a co do budlei, to jest poszukiwana od 5 lat przeze mnie - skrętolistna.Rozchodnik owszem, też nowy, tylko w transporcie na targi uległ pewnemu spłaszczeniu i trochę go pogięło.A różowej ostróżki to ja też nie widziałam, dlatego oczywiście kupiłam, choć nie jest to odmiana pełna, bo takie zazwyczaj staram się kupować.
Ewelinko, dawno Cię u mnie nie było, ale w końcu zajrzałaś.A do budleii, rozmiary w moim ogródku też nie są nieskończone, ale tak bardzo podobała mi się ta budleja, że trochę na nia pochorowałam.Widziałam ją na zdjęciu, wyglądała przepięknie, a czy w realu będzie również zachwycająca?Wiecie jak to jest, na rysunku pięknie, w rzeczywistości niekoniecznie.
Lady-r, to turzyca variegata, miniaturowa.
Grzegorz, a co do budlei, to jest poszukiwana od 5 lat przeze mnie - skrętolistna.Rozchodnik owszem, też nowy, tylko w transporcie na targi uległ pewnemu spłaszczeniu i trochę go pogięło.A różowej ostróżki to ja też nie widziałam, dlatego oczywiście kupiłam, choć nie jest to odmiana pełna, bo takie zazwyczaj staram się kupować.
Ewelinko, dawno Cię u mnie nie było, ale w końcu zajrzałaś.A do budleii, rozmiary w moim ogródku też nie są nieskończone, ale tak bardzo podobała mi się ta budleja, że trochę na nia pochorowałam.Widziałam ją na zdjęciu, wyglądała przepięknie, a czy w realu będzie również zachwycająca?Wiecie jak to jest, na rysunku pięknie, w rzeczywistości niekoniecznie.
Widzę że masz Rojnikowca

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wir zakupowy...ech ! Coś w tym jest, Elu. Chodzenie po sklepach- placach ogrodniczych ma dobroczynny wpływ na samopoczucie - zauważyłaś ? Ja mam tylko taki problem, że nakupię , przywiozę , a dopiero potem myślę :"Gdzie posadzić". Muszę się zdyscypinować wreszcie , bo wkrótce "zatkam" ogród roślinami , owszem pięknymi , ale utkanymi "byle gdzieś zmieścić"
Pozdrawiam "katarowo" ale i tak cieplutko, bo spod kołderki

Pozdrawiam "katarowo" ale i tak cieplutko, bo spod kołderki