Nieźle się ma akwarium, m. ciągle przy nim grzebie i jeszcze rzuca mi komentarzami, że tam przynajmniej roślinek nie ususzę (podmordowałam mirta ). Wiele jednak brakuje zielonemu wystrojowi zbiornika... Jak się miewa Twoje?
Ilonko, co roku padają te same? Warunki w naszych domach nie są dobre, najpierw chłodniej, potem ciepło i sucho, ale bez słońca... to takie nienaturalne dla zieleniny, niektóre nie dają rady.
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników" Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Nie ciągle inne. Zresztą ten rok jakiś fatalny i padały już od wiosny
U mnie w akwariach różnie, ale zieleninka niestety też nie rewelacyjnie. Macie gdzieś jakieś fotki akwariowe - link na pw?
Z ostatniej chwili - moja ukochana szeflerka obsypała się dziś z liści - dopiero w tej chwili to zauważyłam
Śliczne grudniczki - mnie się najbardziej ten pierwszy spodobał
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba Zapraszam do mnie
Ilonko!
Ja też zaliczyłam parę strat- mały gruboszek, difcia za którą szalałam (ta z całymi zielonymi liścmi i jasnym nerwem),
u jednego bluszczyka z 5 pędów został mi tylko 1, pumilka variegata i fitonia też jakieś takie marne są.
Przykro mi, że i Twoim roślinkom wiedzie się nienajlepiej. No cóż, tak, jak pisały wcześniej dziewczyny,
bedziemy się ratowac nawzajem na wiosnę.
Kochani! Wszystkim Forumowiczom ślę cieplutkie życznia Świąteczne.
A gdy już nadejdzie ten wiecz?r
Świecami choinki zdobiony
Niech biały opłatek jak okład
Wsze rany Twej duszy uleczy
Niech serce Twe radość wypełni
Z nadziei co żłobek zwiastuje
Niech błogiej kolędy śpiewanie
Wyciszy Twe troski, zmartwienia
Niech słowa Twych życzeń serdecznych
Jak gwiazda zaświecą bliźniemu.
I gdy to wszystko się spełni
Odczujesz Wigilii przesłanie.