DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM MOIM GOŚCIOM ZA PORADY !
Mam na liście 41 propozycji ! i krzewów i bylin.Bardzo się cieszę. ( oczywiście, jeśli coś jeszcze przyjdzie Wam do głowy - czekam !). Teraz muszę przyjrzec się tym roślinom, sprawdzić ,jakich potrzebują warunków i jak duże rosną.No, i znaleźć im dobre miejsce, żeby pasowały do kompozycji. Jednym słowem - mam co robić w długie ,zimowe wieczory...
DZIĘKI WASZEJ POMOCY mój Biały Ogród będzie piękniejszy ! dziękuję.
KARO - witam Cię , Krysiu, z radością ! Jeśli podoba się tak doświadczonej ogrodniczce ,jak Ty, to jestem usatysfakcjonowana.
RIANE - witaj ponownie! Cieszę się z nowych pomysłów. A co to jest Gaura ?? Może masz jakieś zdjęcie, skoro rośnie u Ciebie. A jaką znasz białą odmianę krzewuszki ?
HALINA - cieszę się,Halinko,że jesteś ! Nie widziałam u Ciebie tego białego zakątka. Zaraz idę i poproszę o numer strony ! Część z "Twoich" roślin mam, a resztę dopisuję do listy.Dziękuję ! Szczególnie za zdjęcie "śnieżnej" tawuły. Ciekawe, czy to ta sama, co polecana przez Tomka...
DANIO - dziękuję, Doroto ! Niech tylko te rośliny się rozrosną, to mam nadzieję,że będzie bardziej klimatycznie
ABEILLE - witam Cię ,Wiesiu, w Białym Ogrodzie ! Masz rację,on sie dopiero zapowiada...Ale początek zrobiony ! Może w przyszłym sezonie będzie bujniej, pokażą się kwiaty...A ozdoby MUSZĄ utonąć w roślinach, ale na to trzeba CZASU...Teraz proporcje są beznadziejne...
PIOFIGIEL - miło Cię widzieć, Tomku ! Cieszę się,że Ci się u mnie podoba. Oj, tak , mam marzenia, plany , kilometrowe listy upragnionych roślin , nawet mam miejsce... i siły...Niestety, brakuje kasy, żeby to wszystko szybko zrealizować ( kupić rośliny, ziemię, korę...). Stąd wszystko zaczęte, a nic nie skończone...Idę małymi kroczkami...Tawuła dopisana do listy!
MAŁA RYBKA - Dziękuję !Zapraszam, zaglądaj !
AMBA - witaj, Ambo, możesz zostać ! Znajdzie się ławeczka, albo miękka trawka i może jeszcze co nieco...
AGAPE - dziękuję za wizytę i propozycję !
A to jest kolcosił Siebolda, chyba jedyna z rzadkich roślin w u mnie. Rośnie w Białym Ogrodzie