Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2

Post »

Sezon na kopanie kończy się, gdy nie można wbić łopaty w zamarzniętą ziemię :lol:
Wiesz Stokrotko ja tak poszerzam rabatki, obsadzam, rośliny się rozrastają, więc poszerzam rabatki ........... :;230
Dzisiaj zobaczyłam Twoje lampy :) , pamiętam takie z dzieciństwa, ale nie wiem, gdzie się zapodziały. :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Stokrotko, ty to szalona kobieta jesteś. Ja się ledwo zmuszam do osłonięcia roślin przed prognozowanym ochłodzeniem, a u ciebie prace idą pełną parą. W kompleksy mnie wpędzasz :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No to ładnie działasz :D Niestety to już chyba ostatni tydzień wykopków, bo mrozy idą :cry:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale ja to bym za wczasu ten narożniczek bardziej zafalowal....
po prostu bardziej ściął :;230
będzie mniej pracy wiosną lub latem jak znów nie będzie miejsca....
i póki nie masz żadnych krawężników..kamieni...czy rollborderów... :;230
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Zaczekaj Grzesiu do jutra, Aga sama by na to wpadła :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Grzesiu dobrze prawi :-) Wiem o co chodzi, też to widzę. Ale to wszystko nabierze proporcji, kiedy się co nieco posadzi - wtedy się obejrzy i naniesie korekty. Rollbordera ani żadnej obwódki tam dawać nie będę, jest tylko plastikowa taśma pionowo w ziemi, a ją się zawsze da wyjąć i przesunąć :-)

DOminiko, o planowanych mrozach nie słyszałam...ale w sumie, to niech w końcu przyjdą, bo rosliny całkiem zgłupieją. Jeszcze teraz, przy krótkim dniu, aż tak się do wegetacji nie rwą, ale po Nowym Roku, jak zima nie przyjdzie, to może się robić nieciekawie :? Zresztą, czytałam o Twoich wrzoścach - moje całe trzy sztuki jeszcze się nie zabierają, ale forsycje w boksach startowych we wsi już widziałam...

Agniesiu, na Twoim miejscu, to mnie by sieteż nie chciało zajmować taką prozą życia, jak owijanie roślinek ;-) - masz takie plany na przyszłosć, że nic tylko siadać, rysować, planować i wizje snuć...

Elsi - mnie też, jak widzę, czeka ten los :;230 Tylko trzebaby z dziesięć arów dokupić..taki plankton, jak ubiorki i inne to jeszcze pestka, a ja bym jeszcze chciała parę kalin, hortensji, dużych róż, berberysów, że juz o miłorząbie nie wspomnę...i gdzie to wszystko pomieścić?

W zasadzie, to jestem bardzo zadowolona z tego sezonu :-) Wykonałam plan maksimum nasadzeń krzewów ozdobnych ( troche mnie zdryfowało w stronę róż, kosztem innych ;-), w najblizszym sezonie już chyba dosadzę tylko jakieś pojedyncze rzeczy, ale generalnie kierunek na byliny - teraz trzeba te krzewiasto - różane rabatki pouszczelniać :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

100krotko spaceruję sobie po Twoim ogrodzie,czytam ostatnie posty,nie zdążyłam wszystkiego przejść ,ale nadrobię to.Wyczytałam o pasjonacie ,sprzedającym różniaste bylinki,czy posiada swój sklep internetowy?Może już pisałaś o tym ,ale mogłam przeoczyć ;:14
Trawnik widzę ,coraz mniejszy...,skąd ja to znam :D .Pogoda pozwala nie rezygnować z ciągle trwającego sezonu... :roll: Ponoć już niedługo...,zima w końcu musi nadejść... :wink:
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ z Ciebie "struś pędziwiatr" - ledwo coś tam bąknęłaś o planowanej rabatce - a tu już reportaż z wykonania... masz powera Dziewczyno.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś :-) pędziwiatr, no tak. Właśnie wróciłam z ogródka, i na nowej rabatce już smagliczki wiosenne :-) No bo mi się rozrosły...to czemu teraz nie posadzić ;-)

A ten ostry kąt, to już wiem, czemu taki ostry. Piwonia tam przecież jest :-) Na wiosnę się stępi :-)

Nela, witam :-) Pan, o którym pisałam, to zawodowy szkółkarz, produkuje sadzonki naprawdę świetnej jakości, no i ma wielki wybór - przez internet nie sprzedaje, nie mam pojęcia dlaczego ;-) Jak tam będę na wiosnę, to spytam :-) Być może, nie ma do tego ludzi, bo sklep internetowy to niezłą orka, podejrzewam, trzeba nad wieloma rzeczami panować...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grzesiu pisze:Ale ja to bym za wczasu ten narożniczek bardziej zafalowal....
po prostu bardziej ściął :;230
będzie mniej pracy wiosną lub latem jak znów nie będzie miejsca....
i póki nie masz żadnych krawężników..kamieni...czy rollborderów... :;230
Obrazek

Ja też ! Stokrociu, ta górna część brzuszka. :wit
Tak, żeby patrząc od przodu, było pełne " S", wyznaczające krawędź trawnika i zamykające w środku przełamania brzuszków, sumaka.
Wtedy jest ładnie utrzymana geometria i więcej miejsca na "robienie ściany zieleni" przy płocie.

A swoją drogą, skąd Ty masz siły Dziewczę Lube, by w środku zimy ganiać z łopatą ? :uszy
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Prawdę mówiąc, mnie sie o tej porze roku nie za bardzo chce działać. Podziwiam takie zacięcie 100krotko :D
Sabina

Moje linki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja dziękuję! Wyszłam dzisiaj na 5 min. i mi ręce odpadły z zimna, a ty takie rabaty tworzysz! :shock:
Podziwiam zapał! ;:138
x-d-a

Post »

100krotko, pędzę Cię powiadomić, ze nie tylko Ty jeszcze działasz w ogrodzie - ja dzisiaj też latałam z łopatą i likwidowałam trawniczek, żeby posadzić nowe liliowce i ciemierniki :roll:
Ale ziemia była fajna, mięciutka jak masełko, wilgotna - całkiem sympatycznie się pracowało :heja
Szkoda, że do wiosny tak daleko...
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu - mnie też sympatycznie :-) Ziemia miękka, tylko ścinać darń :-)

Ewo, Sabinko, bo ja to jestem nadpobudliwa i mam mało czasu, więc jak mi tylko paręchwil spadnie z nieba, to wykorzystuję do bólu...fakt, że chorobę dziecka trudno nazwać prezentem Niebios ;-) ale dziecię już zdrowe. Za to trzecia z kolei właśnie dostała temperatury :shock: Dobrze, że na wszelki wypadek lekarka dała mi zwolnienie do końća tygodnia....

Dzisiaj prezentuję mojego hippie :-) Być moze, że to jego ostatnie zdjecie, bo lękam się, że zrobiłam mu krzywdę -a chciałam dobrze. Nauczona doświadczeniem Gorzatki, której hipo poleciał lotem koszącym, chciałam mojego podeprzeć i juz prawie mi sieudało, gdy nagle w łodydze coś zaskrzypiało...być moze będzie zdrów...

Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No to trzymam kciuki za niego, bo kwiat ma rewelacyjny!

Ja też pracuję w ogrodzie, i śpieszę się przed mrozami, bo już niedługo tylko kamienie będziemy mogli wywozić :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”