Leśny ogród Moni68 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.5

Post »

Monisiu to masz przed sobą weekend to pewnie odpoczniesz troszkę ;:196 a co do potraw to słuchałam z takimi oczami :shock: jak je wymawiałaś :? nigdy takich nie próbowałam i pewnie nie będę :lol: spokojnej nocy życzę......
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniczkomilo, że gość zadowolony i nie dziwię się, że wolał Twoją kuchnię, ja co prawda przyznam, że zaserwowałaś dania, które są dla mnie czarna magią :oops: , ja prosta kobieta bazuję na polskiej i no nieco włoskiej kuchni. ;:180
Posiadasz wiele zdolności a do tego jeszcze taki piękny ogród, na pewno z lilii św.Antoniego będziesz zadowolona, ja co prawda w tym roku kupiłam ale widać cebulki były za małe nie zakwitły.
Dla Pawełka proponuje nasze polskie smolinosy, też nie miałam ale wysępiłam od naszej Aguskac, w sklepach nie uraczysz smolinosów tych z babcinych ogródków.
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś :wit masz chwilę odpoczynku :lol: Podziwiam Cię, za Twoją wielką wiedzę i mądrość nie tylko tę książkową, ale tą zwykłą życiową ;:63 ;:63 Moni na 36 str.wkleiłaś dwa zdjęcia pierwsze lilie na drugim dwie Hosty akurat ja mam obydwie i bezimienne :roll: Będziesz matką chrzestną :;230 :;230 Dobrej nocki kolorowych snów ;:196 ;:167
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochane, witam wieczorkiem :)
Bardzo dziękuję za Wasze wpisy, lubię je czytać ;:167 Już od jakiegoś czasu zabierałam się za pisanie, ale jakoś mi nie szło...snułam się tylko po domu, to pewnie ze zmęczenia :lol: Mam nadzieję, że jutro będzie ładna pogoda, bo muszę posadzić roślinki, które dostałam od znajomej. Wczoraj niemalże cały dzień byłam poza domem, więc powiesiła siatkę na furtce :lol: Jest tam między innymi spora kępa jaskrów, cieszę się z nich bardzo, bo do tej pory sadzone z bulwek gdzieś znikały...
Jutro mamy zaproszenie na Andrzejki, ale może M sam pójdzie, bo ja jakoś nie mam ochoty...chyba zmęczenie materiału :lol:

Iduś, ta moja lilia trąbkowa to African Queen i rośnie przy rh. Przy nowych hortensjach lilii jeszcze nie mam, posadzę wiosną. Kochana, gotuję chętnie, ale nic prawie nie jem :lol:

Stasiu, kiedy sadziłaś lilie? Teoretycznie powinno się to robić w połowie października, ale patrząc na obecną pogodę mogłoby być o wiele później. Jesienią lilii nie sadziłam, a stare siedzą grzecznie w ziemi :lol:
Dobrze, że masz dużą działkę, nie trzeba się ograniczać z roślinami :tan

Żabeczko, dziękuję ;:196

Giguś, bardzo dziękuję ;:167 Cieszę się, że kłopoty z netem się skończyły. Mam nadzieję, że uda nam się spotkać wiosną!!

Polu, nie masz nawet pojęcia, jak się cieszę ;:167 Będzie dobrze, nie ma innej opcji ;:196

Halinko, dziękuję i wzajemnie ;:167

Joluś, na pewno spróbujesz ;:196 To naprawdę proste dania, poza sufletem, bo do niego trzeba się trochę przyłożyć. Wszystkie niezbędne składniki są do kupienia w naszych sklepach, a przepisy znajdziesz w necie. Polecam, bo warto czasami urozmaicić jadłospis.

Taruś, jaka prosta kobieta??? Potrawy z obu wymienionych przez Ciebie kuchni są pyszne!!
Kochana Aniu, każdy ma wiele zdolności, tylko czasami drzemią gdzieś głęboko ukryte i trzeba je wydobyć. Pięknie o tym mówi nowotestamentowa przypowieść o talentach, zresztą jedna z moich ulubionych.
Mam smolinosy- dostałam od Cioci w ubiegłym roku, ale jeszcze nie kwitły. Lilie św. Antoniego były w moim ogrodniczym, ale celowo nie kupowałam, bo miałam dużo do posadzenia cebul wiosennych.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dobranoc i dzień dobry :)

Obrazek Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dobranoc

a hosta w tym barwinku wygląda prześlicznie
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witam serdecznie :D
Obiad ugotowany, lecę zaraz do ogrodu :lol: Dzisiaj piękna słoneczna pogoda, mogę więc wysadzić rośliny. Jest co prawda nieco chłodniej niż w ostatnich dniach, trzeba więc uważać, żeby się nie przeziębić...
Dopiero teraz to zauważyłam- może wiecie, co znaczy "Marolex 1"?

Romciu, dziękuję ;:167 Nie wiem, jak to się stało, ze Twój post umknął mi wczoraj wieczorem :?:
Lilię z 36 strony Dziewczyny zidentyfikowały jako Marco Polo. Takiej nie zamawiałam, czyli jedna z wielu pomyłek producenta...

Taruś, dziękuję ;:196 Muszę tylko stale usuwać barwinek, bo jest bardzo ekspansywny.

Miłego dnia Wam życzę ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Moniko co co jakiś czas też mam takie dni że nie mogę się skupić żeby pisać czy nawet czytać , potem znowu mija i za jakiś czas znowu powtórzyć , to pewnie jesień tak na nas działa .
Dziś ładnie więc się czuję dobrze i też spaceruję po ogrodzie o chwila .
Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, masz rację :) Tym bardziej, że u mnie do tej pory słońca było jak na lekarstwo...
Musimy tylko uważać, bo pogoda zdradliwa...
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko to ja podrzucę nasze nadmorskie ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 świeci pięknie ale chłodno,
cieszę się, że będę miała dzięki Gosi takie piękne róże i to pastelowe, miałaś wyczucie że będą
odpowiednie, pozdrawiam
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Moniko, u nas też słonecznie ale dosyć chłodny wiatr. Ja jestem już przeziębiona, boli mnie gardło ale i tak wychodzę do ogrodu. Miłego dnia i dużo słońca ;:3
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniu -Ty naprawdę jesteś zmęczona ;:108 Koniecznie idż z M na Andrzejki, w miłym towarzystwie dobrze się odpoczywa :heja Chodziło mi o nazwy host z tej stronki ;:196
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Moniko!

Ta masz rację, tak to szybko leci.
Miłej niedzieli i słoneczka.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Moniczka, mam nadzieję, że byłaś na andrzejkach, wspaniale się bawiłaś, smuteczki poszły precz, a teraz błogo odpoczywasz po przetańczonej nocy ;:196 :D
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Witaj Moniko
Ja też tak mam nieraz, że nic mi się nie chcę :( ale przecież słonko dotrze i rozweseli swymi promykami :D
Miłego odpoczyku ;:138
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”