Witajcie
Wercia ja też mam nadzieję na więcej niż 3 kwiatki w przyszłym sezonie zobaczę. Marzy mi się cały tulipanowiec obsypany kwiatami, ale na to chyba trzeba jeszcze poczekać.
Myślę, że dwu metrowy tulipanowiec to roślina w wieku ok. 3 lat tak na oko, ale jak się dokładnie przyjrzysz to na 100 % zauważysz na pniu miejsca po łuskach od pąka szczytowego (taka obrączka na pniu). Między obrączkami masz przyrost z danego roku, więc można policzyć.
Zabeczka101059 - rośliny, które wymieniłaś należą do jednych z moich ulubionych dlatego chętnie je goszczę u mnie. Ogród ma ograniczoną powierzchnie, więc w nieskończoność nie da się w nim sadzić nowych drzew i krzewów, ale hosty jako byliny zajmują zdecydowanie mniej miejsca. Planuję więc w przyszłym roku poszerzyć moją kolekcję o około 20 szt, tak żeby dojść do magicznej setki i wtedy przystopuję
Halina Kwak wbrew powszechnej opinii storczyki wcale nie są trudne w uprawie, nie wolno tylko przesadzać z podlewaniem, więc każdy może je miec u siebie. Zdecydowanie polecam, są cudownym antidotum na jesiennozimowe depresje. Kup choć jednego Phalenopsisa zobaczysz jak miło będzie na niego patrzeć
AAleksandra wpadaj kiedy tylko chcesz, kolejne kwitnienia azalii już w maju a na rozświetlenie jesiennych szarości zapraszam do mojego wątku storczykowego.
MariaTeresa doczekasz się i to pewnie bardzo szybko

Czas biegnie nieubładanie na korzyść ogrodu i na nasz niekorzyć niestety
ursulka zapraszam do oglądania moich storczyków w osobnym wątki tam tylko na temat doniczkowców, ale myślę, że czasem i tu coś pokażę z parapetu żeby rozświetlić zimowe ciemmności