Ogród - mój azyl - JolantaG cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - mój azyl - JolantaGraj cz.4

Post »

ANIA ,DZIDZIA BASIA ,GORZATA ,AGNIEŚ ,dziękuje .
Ja już nie raz w tym sezonie obiecałam sobie ,że to koniec zakupów,ale jakoś zawsze ulegam . ;:223
Jednak teraz to już na 100% koniec .Jest dość późno i trzeba troszkę kaski zaoszczędzić na wiosenne szaleństwa. :wink:
Od Providenta lepiej trzymać się z daleka,bo nawet ogród z roślinkami mogli by nam zabrać . :wink:
U mnie przed chwilką wyjrzało ;:3 .Mam nadzieję ,że się choć troszkę utrzyma.Zaraz ładniej się na dworze zrobiło .Może pójdę przesiać resztę kompostu . :?
Róża z patyczka zakwitła już w następnym sezonie po patyczkowaniu.Ona jeszcze teraz kwitnie ,ma kilka pąków ,które bardzo wolniutko się rozwijają .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jolu Ty to w tym roku szalałaś z zakupami od wiosny do jesieni , ale za to w przyszłym roku będzie :heja :heja :heja
Wszystko już posadzone na swoich miejscach ?
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witam..prześliczne róże pokazałaś aż lepiej się robi w taką paskudną pogodę:))Ciekawi mnie ta NN Niezawodna ...?Ma śliczny kolor...czy mogę nazwę prosić..a może jakaś podpowiedź gdzie można ją nabyć:)))Dziękuję:))
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Jolu :) Wszystkie róże piękne, trudno wybrać najładniejszą :shock: :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Jolu, śliczne róże pokazałaś, a - co ważne- wszystkie wyglądają bardzo zdrowo ;:63
Ciekawa jestem, kiedy robiłaś te zdjęcia, bo u mnie pod koniec lata prawie wszystkie róże już były zaatakowane przez najróżniejsze choróbska :evil:
U mnie dzisiaj pogoda nie najgorsza, co jakiś czas nawet wychodzi słoneczko ;:3
Pozdrawiam cieplutko :lol:
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ależ przyjemniej się zrobiło po obejrzeniu kolekcji róż .
Tak cieplej , wiosennie ...Bo jak wygląda sie za okno to można popaść w depresję .
Jak nie deszcz to wiatr ...,bbrrr
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta.....choroba forumowa nazywana różyczką jak widać rozwija się nadal i chyba długo jeszcze nie zgaśnie. :;230
To gorsze od pandemii grypy, ale trzeba przyznać, że bardzo urocze Jolu. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witaj Jolu :)
Od dzisiaj będziesz moim guru w zakresie róż!!!!!
Wstyd się przyznać-ale kupiliśmy z mężem około 20-25 najładniejszych gatunków róż-ale niestety nie wyglądają dobrze. Coś żle robimy.Pisz proszę co robisz-zza każdym razem kiedy udasz się w stronę róz . :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jolu potwierdzam już jest epidemia, czy jakieś szczepionki posiadasz w ukryciu? bo ja jestem w grupie ryzyka - kolekcja róż wspaniała, idę bo mnie gorączka bierze a leków u Ciebie nie ma ;:97 ;:98
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

tara pisze:Jolu potwierdzam już jest epidemia, czy jakieś szczepionki posiadasz w ukryciu? bo ja jestem w grupie ryzyka - kolekcja róż wspaniała, idę bo mnie gorączka bierze a leków u Ciebie nie ma ;:97 ;:98
Tara nie płacz ;:168 dorwiemy ją wiosną. ZMUSIMY do pisania codziennie co robi....
Też będziemy miały takie :heja :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Joluś ale jeszcze zimy nie będzie na pewno coś jeszcze posadzisz bo nie wytrzymasz :;230 Róże cudo jak namalowane ;:138
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Jolu , róże przepiękne ;:138 A jaka różnorodność : pnące , rabatowe, parkowe i nawet szczepiona..
A takie patyczki kiedy pociąć i jak pielęgnować aby doczekać się nowej różyczki :shock:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Jolu. Po obejrzeniu twoich przepięknych róż postanowiłam.....powiększyć swoją mini kolekcję. Przecież one są tak śliczne. Były u mnie na wyprzedaży po 2 zł...kupiłam tylko dwie. ;:14 Teraz nie mogę odżałować, a wszystko przez to że nie były oznakowane odmiany ani kolory. Trudno...pomyślę wiosną. Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

WITAJCIE KOCHANI . :wit
GENIU ,wszystko już posadzone .Zamykam już ten sezon ,żadnych zamówień zakupów ,chciejstw........................... :wink: :;230
RENI ,niestety ,ale u mnie wszystkie róże ,to NN.
MONIKO,dziękuje.
DALU ,niestety moje róże pod koniec lata też prawie wszystkie chorowały .Nie pomagały żadne opryski .To chyba taki rok ,bo w zeszłym były wszystkie zdrowe . :?
RENATKO ,u mnie pogoda też nie za ciekawa i dlatego chciałam troszkę siebie i was rozweselić tymi wspominkami .Nie pokazałam wszystkich róż ,bo mam straszny bałagan w fotkach i nie których nie mogłam znaleźć :oops: . :?
GRAŻYNKO ,nie uważam się za różomaniaczkę .Mam ich troszkę ,ale to nie dla tego ,że je tak bardzo uwielbiam ,tylko tak jakoś wyszło .Wszystkie moje to NN i nie staram się na siłę je nazwać .Są śliczne ,jak nie chorują ,ale jak chorują ,to jestem strasznie na nie wściekła i najchętniej bym się ich wszystkich pozbyła . :evil:
ALINKO ,ja w sprawie róż jestem strasznie zielona .Nie znam się na nich kompletnie .Wszystko robię na wyczucie .Sadzę je w dobrej ziemi z kompostem ,obornikiem [zależy co mam] .Wczesną wiosną i po pierwszym kwitnieniu zasilam nawozem do róż .Na zimę kopczykuje i to wszystko .Moje róże też atakują mszyce ,a w tym sezonie dodatkowo mączniak i czarna plamistość .Tak że ,jak widać na żadnego guru się nie nadaję .
TARO jeśli zechcesz ,to mogę Ci wysłać patyczki róż ,wiosną lub latem ,albo mogę spróbować ukorzenić któreś ?
ANIU ,nie strasz i nie kuś ,jestem twarda . :;230
OLU ,ja patyczki pobieram latem ,gdy przycinam róże po pierwszym kwitnieniu .Moczę w ukorzeniaczu i do gruntu .Przykrywam słoikiem i tak trzymam do następnego sezonu .
ZENIU ,moje róże też nie oznakowane były ,a te co kupiłam w markecie nawet nie miały takiego koloru co na fotce ,ale właśnie z nich jestem najbardziej zadowolona .Ta intensywnie pomarańczowa ,która mi się najbardziej podoba to właśnie z takich zakupów .
MONIKO,dziękuje i też życzę miłego dnia .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Jolu, nie mam sił na pisanie , trochę poczytam i pęka głowa, co za poskudztwo się przypętało. ;:19
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”