Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moi Drodzy cieszę się, że podobają się Wam efekty zmian na mojej działeczce. To fakt działka zmienia się i zapewne jeszcze wiele razy przeżywać będzie kolejne metamorfozy. Wciąż wiele pomysłów i marzeń pozostaje do realizacji lub też zostaną jedynie marzeniami. Zawsze jednak wiele moich marzeń mogę podpatrzeć w Waszych pięknych ogrodach, gdzie macie już piękne oczka, skalniaczki i rabatki oraz cudowne roślinki. Skoro wcześniej zaprezentowałem jak wygląda ogródek to nie pozostaje mi jak podzielić się z Wami, jak wygląda mój pięciomiesięczny Igorek. Chłopak rośnie na schwał i już oczami przyszłości widzę go biegającego po ogrodowych ścieżkach, bawiącego się na trawniku, grzebiącego łopatką w ziemi i wołającego tato, "a co to za kwiatek". W sumie to wszystko dla mego małego synka.
A to mała dzisiejsza sesja siedzącego szkraba.

Pozdrawiam - Jarek
A to mała dzisiejsza sesja siedzącego szkraba.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Erazm pisze:Widać Jarku, że altankę robił fachowiec. Działka coraz ładniejsza.
Andrzeju altankę jak i całą stolarkę według moich pomysłów wykonał Pan Stanisław, o którym już wspominałem. Niestety nie dysponuję maszynami, bez których ciężko byłoby wykonać zarówno altankę, trejaże jak i kratki, które zdobią moją działeczkę. W tym miejscu bardzo serdecznie dziękuję dla Pana Stanisława za wkład wniesiony w upiększanie mojej działeczki.
Pozdrawiam - Jarek
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jarku - z Igorka to już duży chłopiec się zrobił, Fajnie być tatą
Ogród piękny jak zawsze

Ogród piękny jak zawsze

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Agrażko, Ewelinko dziękuję. Moi Drodzy sezon na zakup cebulowych rozpoczęty. Ciekaw jestem jak tam wasze kolekcje. czy zakupy już rozpoczęte? Moja kolekcja tulipanów powiększa się. Na pewno nie jest tak bogata jak kolekcja Mietka, ale myślę, ze powolutku dojdę do pokaźnej kolekcji tulipanów. muszę przyznać, że są to moje ulubione wiosenne kwiaty. Wczoraj zakupiłem pierwszą partię cebul. Wzbogaciłem się o 13 odmian a w planach jest jeszcze około 20 - 25 nowych. Jeśli Was to zainteresuje to zakupiłem: virdiflora (Artist), pełne (Miranda, Mount Tacoma, Monsella, Wirosa, Peach Blossom), pojedyncze wczesne (Mickey Mouse, Apricot Beauty), Triumph (Princes Irene, Shirley) oraz papuzie (Black Parrot, Texas Flame, Blue Parrot). Na liście życzeń do zakupienia pozostają jeszcze odmiany strzępiaste i oraz lilio kształtne oraz kolejne papuzie, triumph oraz pełne. Zresztą co będę pisał zerknijcie na moje nowe nabytki.

Pozdrawiam - Jarek

Pozdrawiam - Jarek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Rozpoczęte
Twoja kolekcja jest niesamowicie ciekawa
Gratuluję pieknego wyboru 

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę Jarku, że ogłosiłeś już czas jesiennych zakupów.
Mietka pewnie nie przebijesz ilością odmian tulipanów, ale zbliżasz się do Mistrza.
Śliczne odmiany, ale będzie co podziwiać wiosną. ;:2
Jarku Twój syneczek ma oczka dużej mądraliny. Ciekawe po kim to odziedziczył?
Śliczny jest.
Jeszcze chwilka, i będzie Ci udzielał rad co masz robić na działeczce, i nie tylko...

Mietka pewnie nie przebijesz ilością odmian tulipanów, ale zbliżasz się do Mistrza.
Śliczne odmiany, ale będzie co podziwiać wiosną. ;:2
Jarku Twój syneczek ma oczka dużej mądraliny. Ciekawe po kim to odziedziczył?
Śliczny jest.

Jeszcze chwilka, i będzie Ci udzielał rad co masz robić na działeczce, i nie tylko...
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Dorotko dziękuję. Widzisz mamy podobny gust co do tulipanów.
Elu wierzę, ze tulipany będą tymi jakie są na zdjęciach. Sam już nie mogę się doczekać wiosny, kiedy zakwitną.
Barbarko dziękuję za gratulacje. Wierzę jednak, ze to nie ostatnia prezentacja jesiennych zakupów.
Lilu wielkie dzięki za miłe słowa pod adresem mojego maluszka. Moja mądralinka do kogo podobna? Myślę, ze raczej do mnie.
Mietka raczej nie doścignę szybko w jego pięknej kolekcji, ale będę starał się gonić Mistrza. Dzisiaj wybieram się po kolejne odmiany. Myślę, ze coś znajdę godnego uwagi. Wciąż zastanawiam się z zakupem z internetowego sklepu, gdzie znalazłem sporo pięknych odmian. Muszę się tylko przełamać z decyzją.
Grzegorzu to tylko część sklepowej oferty, jaką trafiłem w jednym z ogrodniczych sklepów. Sądzę, ze wybrałem najpiękniejsze. wiele jednak odmian przede mną. Chciałbym stworzyć piękną kolekcję na miarę tej jaką posiada Mietek. Poza tym jeśli będą się dobrze rozmnażać to liczę na wymiany oraz możliwość ofiarowania innym forumowiczom.
Kolejna prezentacja już niebawem.
Pozdrawiam - Jarek

Elu wierzę, ze tulipany będą tymi jakie są na zdjęciach. Sam już nie mogę się doczekać wiosny, kiedy zakwitną.
Barbarko dziękuję za gratulacje. Wierzę jednak, ze to nie ostatnia prezentacja jesiennych zakupów.
Lilu wielkie dzięki za miłe słowa pod adresem mojego maluszka. Moja mądralinka do kogo podobna? Myślę, ze raczej do mnie.

Grzegorzu to tylko część sklepowej oferty, jaką trafiłem w jednym z ogrodniczych sklepów. Sądzę, ze wybrałem najpiękniejsze. wiele jednak odmian przede mną. Chciałbym stworzyć piękną kolekcję na miarę tej jaką posiada Mietek. Poza tym jeśli będą się dobrze rozmnażać to liczę na wymiany oraz możliwość ofiarowania innym forumowiczom.
Kolejna prezentacja już niebawem.
Pozdrawiam - Jarek
- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jarku, Wasz Igorek to już prawdziwy mężczyzna! Dopiero czekaliśmy wszyscy na jego narodziny, a już proszę, proszę, niedługo napisze pierwszy post na forum.
Tulipany dobrze zabezpiecz, bo szkoda by było , żeby nornice się do nich dobrały. Pięknie macie już na działce, a wiosną jak wszystko zakwitnie...będzie bajka.
Tulipany dobrze zabezpiecz, bo szkoda by było , żeby nornice się do nich dobrały. Pięknie macie już na działce, a wiosną jak wszystko zakwitnie...będzie bajka.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Lilu właśnie u Benka mam zamiar kupić resztę odmian, które raczej w naszych ogrodniczych nie dostanę. Zaletą tego, ze mimo, ze troszkę drożej na miejscu płacę jest to, ze osobiście mogę wybrać cebule, które mi odpowiadają. Zaleta natomiast oferty Benka jest to, że posiada bardzo duży wybór.
Alu dziękuję za miłe słowa o Igorku. Co do jego pierwszego postu to troszkę poczekamy jeszcze. Chociaż przyznam, ze komputer wzbudza u niego wielkie zainteresowanie. Sam fakt, że może postukać w klawiaturę i dotknąć myszki sprawia. że bardzo się cieszy. Tulipany będę sadził w ażurowych koszyczkach. Dziękuję też i cieszę się, że podoba się nasza działeczka. Alu też nie mogę doczekać się wiosny i zobaczyć efektu kwitnienia zakupionych cebul. W sumie dla pięknego widoku warto poczekać te kilka miesięcy.
Tak jak obiecałem pokażę Wam co nowego kupiłem Po dzisiejszej wizycie w ogrodniczym mój stan posiadania zwiększył się o kolejne 6 odmian. I tak kupiłem: papuzie (Orange Favourite), strzępiasty (Arma), hybryda Darwina (Banja Luka), Triumph (Sorbet) oraz pełne (Cilesta i tulipan moje marzenie od dawna Carnaval de Nice). Jak Wam się podobają?

Pozdrawiam - Jarek
Alu dziękuję za miłe słowa o Igorku. Co do jego pierwszego postu to troszkę poczekamy jeszcze. Chociaż przyznam, ze komputer wzbudza u niego wielkie zainteresowanie. Sam fakt, że może postukać w klawiaturę i dotknąć myszki sprawia. że bardzo się cieszy. Tulipany będę sadził w ażurowych koszyczkach. Dziękuję też i cieszę się, że podoba się nasza działeczka. Alu też nie mogę doczekać się wiosny i zobaczyć efektu kwitnienia zakupionych cebul. W sumie dla pięknego widoku warto poczekać te kilka miesięcy.
Tak jak obiecałem pokażę Wam co nowego kupiłem Po dzisiejszej wizycie w ogrodniczym mój stan posiadania zwiększył się o kolejne 6 odmian. I tak kupiłem: papuzie (Orange Favourite), strzępiasty (Arma), hybryda Darwina (Banja Luka), Triumph (Sorbet) oraz pełne (Cilesta i tulipan moje marzenie od dawna Carnaval de Nice). Jak Wam się podobają?

Pozdrawiam - Jarek