Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widać Jarku, że altankę robił fachowiec. Działka coraz ładniejsza.:lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moi Drodzy cieszę się, że podobają się Wam efekty zmian na mojej działeczce. To fakt działka zmienia się i zapewne jeszcze wiele razy przeżywać będzie kolejne metamorfozy. Wciąż wiele pomysłów i marzeń pozostaje do realizacji lub też zostaną jedynie marzeniami. Zawsze jednak wiele moich marzeń mogę podpatrzeć w Waszych pięknych ogrodach, gdzie macie już piękne oczka, skalniaczki i rabatki oraz cudowne roślinki. Skoro wcześniej zaprezentowałem jak wygląda ogródek to nie pozostaje mi jak podzielić się z Wami, jak wygląda mój pięciomiesięczny Igorek. Chłopak rośnie na schwał i już oczami przyszłości widzę go biegającego po ogrodowych ścieżkach, bawiącego się na trawniku, grzebiącego łopatką w ziemi i wołającego tato, "a co to za kwiatek". W sumie to wszystko dla mego małego synka.

A to mała dzisiejsza sesja siedzącego szkraba. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Erazm pisze:Widać Jarku, że altankę robił fachowiec. Działka coraz ładniejsza.:lol:

Andrzeju altankę jak i całą stolarkę według moich pomysłów wykonał Pan Stanisław, o którym już wspominałem. Niestety nie dysponuję maszynami, bez których ciężko byłoby wykonać zarówno altankę, trejaże jak i kratki, które zdobią moją działeczkę. W tym miejscu bardzo serdecznie dziękuję dla Pana Stanisława za wkład wniesiony w upiększanie mojej działeczki.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Jarku - z Igorka to już duży chłopiec się zrobił, Fajnie być tatą :D
Ogród piękny jak zawsze :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Pięknie, letnio , kolorowo... :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agrażko, Ewelinko dziękuję. Moi Drodzy sezon na zakup cebulowych rozpoczęty. Ciekaw jestem jak tam wasze kolekcje. czy zakupy już rozpoczęte? Moja kolekcja tulipanów powiększa się. Na pewno nie jest tak bogata jak kolekcja Mietka, ale myślę, ze powolutku dojdę do pokaźnej kolekcji tulipanów. muszę przyznać, że są to moje ulubione wiosenne kwiaty. Wczoraj zakupiłem pierwszą partię cebul. Wzbogaciłem się o 13 odmian a w planach jest jeszcze około 20 - 25 nowych. Jeśli Was to zainteresuje to zakupiłem: virdiflora (Artist), pełne (Miranda, Mount Tacoma, Monsella, Wirosa, Peach Blossom), pojedyncze wczesne (Mickey Mouse, Apricot Beauty), Triumph (Princes Irene, Shirley) oraz papuzie (Black Parrot, Texas Flame, Blue Parrot). Na liście życzeń do zakupienia pozostają jeszcze odmiany strzępiaste i oraz lilio kształtne oraz kolejne papuzie, triumph oraz pełne. Zresztą co będę pisał zerknijcie na moje nowe nabytki.

Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Igorek słodziutki ;:12
Wśród Twojej kolekcji widzę kilka moich zakupów, a ponieważ nie dysponuję działką, tylko niewielkim ogródkiem to przy każdej wizycie w ogrodniczym przeżywam ogromny dylemat.
Ale nadal trzymam się swojej zasady, stawiam na kolory, by nie narobić ogrodowego podłoże.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Imponująca kolekcja tulipanków.Oby wszystkie pieknie zakwitły i były tymi, za jakie się podają.Chętnie obejrzę je na wiosnę w Waszym ogródku.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Rozpoczęte :D Twoja kolekcja jest niesamowicie ciekawa :D Gratuluję pieknego wyboru :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Widzę Jarku, że ogłosiłeś już czas jesiennych zakupów. :D
Mietka pewnie nie przebijesz ilością odmian tulipanów, ale zbliżasz się do Mistrza.
Śliczne odmiany, ale będzie co podziwiać wiosną. ;:2

Jarku Twój syneczek ma oczka dużej mądraliny. Ciekawe po kim to odziedziczył?
Śliczny jest. ;:79
Jeszcze chwilka, i będzie Ci udzielał rad co masz robić na działeczce, i nie tylko...
Grzegorz B

Post »

Jarku, Ty chyba cały sklep opróżniłeś z tulipanowych rarytasów. Piękne sobie sprawiłeś odmiany, z niecierpliwością czekam na wiosenny spektakl z ich udziałem :wink:
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko dziękuję. Widzisz mamy podobny gust co do tulipanów. :wink:

Elu wierzę, ze tulipany będą tymi jakie są na zdjęciach. Sam już nie mogę się doczekać wiosny, kiedy zakwitną.

Barbarko dziękuję za gratulacje. Wierzę jednak, ze to nie ostatnia prezentacja jesiennych zakupów.

Lilu wielkie dzięki za miłe słowa pod adresem mojego maluszka. Moja mądralinka do kogo podobna? Myślę, ze raczej do mnie. :D :D Mietka raczej nie doścignę szybko w jego pięknej kolekcji, ale będę starał się gonić Mistrza. Dzisiaj wybieram się po kolejne odmiany. Myślę, ze coś znajdę godnego uwagi. Wciąż zastanawiam się z zakupem z internetowego sklepu, gdzie znalazłem sporo pięknych odmian. Muszę się tylko przełamać z decyzją.

Grzegorzu to tylko część sklepowej oferty, jaką trafiłem w jednym z ogrodniczych sklepów. Sądzę, ze wybrałem najpiękniejsze. wiele jednak odmian przede mną. Chciałbym stworzyć piękną kolekcję na miarę tej jaką posiada Mietek. Poza tym jeśli będą się dobrze rozmnażać to liczę na wymiany oraz możliwość ofiarowania innym forumowiczom.

Kolejna prezentacja już niebawem.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Jarku ja kupuję u Benka. :D
Cebule przysyła dosyć szybko. Są przeciętnej wielkości i wyglądają na zdrowe. :D
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08

Post »

Jarku, Wasz Igorek to już prawdziwy mężczyzna! Dopiero czekaliśmy wszyscy na jego narodziny, a już proszę, proszę, niedługo napisze pierwszy post na forum.
Tulipany dobrze zabezpiecz, bo szkoda by było , żeby nornice się do nich dobrały. Pięknie macie już na działce, a wiosną jak wszystko zakwitnie...będzie bajka.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu właśnie u Benka mam zamiar kupić resztę odmian, które raczej w naszych ogrodniczych nie dostanę. Zaletą tego, ze mimo, ze troszkę drożej na miejscu płacę jest to, ze osobiście mogę wybrać cebule, które mi odpowiadają. Zaleta natomiast oferty Benka jest to, że posiada bardzo duży wybór.

Alu dziękuję za miłe słowa o Igorku. Co do jego pierwszego postu to troszkę poczekamy jeszcze. Chociaż przyznam, ze komputer wzbudza u niego wielkie zainteresowanie. Sam fakt, że może postukać w klawiaturę i dotknąć myszki sprawia. że bardzo się cieszy. Tulipany będę sadził w ażurowych koszyczkach. Dziękuję też i cieszę się, że podoba się nasza działeczka. Alu też nie mogę doczekać się wiosny i zobaczyć efektu kwitnienia zakupionych cebul. W sumie dla pięknego widoku warto poczekać te kilka miesięcy.

Tak jak obiecałem pokażę Wam co nowego kupiłem Po dzisiejszej wizycie w ogrodniczym mój stan posiadania zwiększył się o kolejne 6 odmian. I tak kupiłem: papuzie (Orange Favourite), strzępiasty (Arma), hybryda Darwina (Banja Luka), Triumph (Sorbet) oraz pełne (Cilesta i tulipan moje marzenie od dawna Carnaval de Nice). Jak Wam się podobają?

Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”