Storczyki Pauli :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Pauli :)

Post »

Młode pędziki! To jest to, co lubię najbardziej. One są dla mnie największa nagrodą!
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p
Od: 27 paź 2009, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Muszę przyznać, że mi też ten nowy pędzik dał dużo radości i satysfakcji :)
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

paula_ pisze:W LM :)
Były po 35 zł kwitnące, jeden znalazłam już przekwitnięty, więc wysłałam Męża do pani zajmującej się kwiatami, żeby zapytał czy da jakiś rabat..... powiedziała, że możemy kupić za 5 zł, a w domu zauważyłam, że były 2 storczyki wsadzone do jednej, większej doniczki, więc mam 2 po 2,50 :):):):)
Masz rację , że wysłałaś męża , bo gdybyś sama poszła to może tyle rabatu by Ci nie dała , chyba , że kwiatami opiekowałby się pan :;230 . U nas w OBI jak storczyki albo inne rosliny przecenia kobitka to nigdy nie przeceni więcej niż 50% :evil: chociaż na palecie pisze przecena od 50-70% , ale mężczyzna to zawsze daje najwyższą obniżkę :tan .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Przejrzałam Twój wątek i widzę, że rozpędzasz się Dziewczyno :wink: Masz już baaaardzo ładne okazy.
Pytasz w moim wątku o Plejone - kupowałam u niego już wiele razy (odbieram rośliny osobiście) i nie mam żadnych zastrzeżeń. Kupowałam i te przekwitnięte i kwitnące, opis zawsze zgodny ze stanem faktycznym.
Trzymam kciuki za nowości i osobisty pęd. :D
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p

Post »

Mój dzisiejszy zakup :) Przeceniony, bo ma tylko 2 kwiatki, ale za to ile pędzików :)
Ma cudny kolor, taki lekko pistacjowy :)

Obrazek Obrazek Obrazek

A to moje "główne" okno storczykowe, z nową półką ;) Mąż prawie zawału dostał, jak wrócił do domu po 30 minutach i zamiast regału na książki zastał półkę na storczyki :;230 :;230 Wymaga jeszcze "dopieszczenia" (półka, a nie Mąż) ale mam nadzieję, że już jutro będzie wyglądać lepiej ;)
Obrazek
lidka48
50p
50p
Od: 31 paź 2009, o 15:27

Post »

Oczywiscie że okno jutro bedzie wygladać lepiej pod warunkiem że kupisz nastepnego storczyka a i o mamie tez pamietać bedziesz podczas zakupow. ha,ha,ha :heja :wit
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Witaj :) masz przecudne storczykowe okno :) piękny kolorek ścian :) i cudowna vandzie :) a storczyk z mazami rewelacyjny
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Ślicznie tu u Ciebie...
No i zobaczyłam do czego może służyc półka na książki :;230
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p

Post »

trzynastka dziękuję za tyle miłych słów :) ;:7
Wioleta człowiek całe życie się uczy ;)

Przedstawiam Wam moją najnowszą ślicznotkę Ludisia discolor, która przywędrowała do mnie za sprawą Bogusi - Bogusiu jeszcze raz bardzo dziękuję :) Obrazek Obrazek

A teraz proszę o pomoc :( Od kilku dni mam Vandę Siam INK i zaczęło coś jej się robić z liśćmi, na dwóch liściach ma takie czarne plamki,takie malutkie kropeczki jedna przy drugiej, zauważyłam je dopiero wczoraj, więc pewnie dopiero wczoraj max przedwczoraj jej wyszły :( Vanda mieszka w szklance, stoi na parapecie, dzisiaj była z samego rana kąpana, wczesniej ją kąpałam w dniu zakupu, czyli jakieś 7-8 dni temu. Spójrzcie na lewy górny liść, przepraszam, nie umiem zrobić dokładniejszej fotki :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Paula,, spoko i bez paniki. Obserwuj, czy te plamki się nie powiększają. Na wszelki wypadek zrób drinka, czyli roztwór wódki z woda w proporcji 1: 10 i tym przetrzyj miejsca z kropkami.
papulka
100p
100p
Od: 25 lis 2008, o 18:53

Post »

Paula,myślę,że Wanda ma rację,tym bardziej,że korzonki (o ile dobrze widzę na foto ) rosną ,będzie dobrze :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
paula_
500p
500p

Post »

Ok Dziewczyny, w takim razie zafunduję i jej i sobie drinka ;)
lidka48
50p
50p
Od: 31 paź 2009, o 15:27

Post »

Wandziu, a ten drink ma byc dla kwiatka czy dla Pauli bo jeśli chodzi o Paule to raczej wódka nie z wodą :heja ale z sokiem. ha,ha,ha
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Paulo, powiem Ci tylko, że moje obie vandzie mają sporo takich drobnych plamek czy kropek, to chyba nic groźnego, u storczyków prawie nie ma liści bez skazy, zwłaszcza jeśli chodzi o te starsze liście. Może ich po prostu wczesniej nie zauważyłaś ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Jeśli chodzi o Vandy to jestem jeszcze mało wtajemniczona, bo mam je dopiero od wiosny, ale takie czarne nieliczne plamki mam na moich dwóch "rafaelowych" podopiecznych. Nic im nie jest, ładnie rosną, może to tylko uszkodzenie mechaniczne. Poza tym na innych moich storczykach (w większości u Cambrii i Oncidiów) mnogo takich czarnych kleksów, którymi zupełnie się nie przejmuję i nie wpływają na kondycję i kwitnienie rośliny.
Życzę Ci żeby to była plamka "pokroju" plamek na moich kwiatkach :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”