Co sądzicie o ozimej uprawie warzyw?
Re: Co sądzicie o ozimej uprawie warzyw?
A co mi tam. Posieję sałatę i rzodkiewkę zobaczę co z tego wyniknie. 

- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słyszałem ze zima ma przyjść dopiero w lutym
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
To mnie bardzo by ucieszyło. Nie lubię mrozów.tomek-warszawa pisze:Słyszałem ze zima ma przyjść dopiero w lutym

- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
Perdii - odradzam Ci siew teraz - ja już próbowałam na początku mojej przygody z ogrodem warzywnym i to nie raz siałam rzodkiewkę w gruncie i pod folią - skiełkowała podrosła i zmarzła - jedna i druga - zapewniam cię zima jeszcze wtedy nie nadeszła. Jak zapewne zauważysz pochodzimy obie z Olsztyna lub okolic - ja. Dobrze zimuje rukola i szpinak.
Aśka
Dziękuję Ci Asiu za podpowiedź. Jak mówisz, że nie urośnie to trudno. Ja mieszkam w Olsztynie, ale ogród (1 ha) kupiliśmy 5 lat temu koło Lidzbarka Warmińskiego Nigdy, ani ja, ani nikt z mojej najbliższej rodziny nie mieliśmy możliwości nauczenia się czegokolwiek z ogrodnictwa czy rolnictwa, ponieważ nikogo nie mieliśmy kto by mieszkał na wsi 

- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
Ja również mam średnie doświadczenie i do pięt nie dorastam obecnym tu forumowiczom z wieloletnim doświadczeniem ale ja pewne błędy już popełniłam i dlatego mogę się trochę powymądrzać.
Pozdrawiam serdecznie i powodzenia z wiosenną
uprawą warzyw.
Pozdrawiam serdecznie i powodzenia z wiosenną

Aśka