Mój ogród - eleka
Na stronie 18, zamieściłam "delospermę".Później chciałam wkleić drugą delospermę, jednak fotosik nie działał zbyt dobrze i na 19 wkleiłam tę " drugą delospermę".Po wyjaśnieniu KaRo, że ta pierwsza, to aptenia, zapytałam ją o drugą roślinkę, sądząc, że z tą doszłam do porządku.Powstało chyba małe zamieszanko.Jednak komunikacja werbalna, nadal jest najpewniejsza.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Ja dzisiaj nabyłam ładny kwiatuszek,
Przez te wszystkie piękne lilie i liliowce, oglądane w Waszych ogrodach też mi sie zachciało.
A to jakieś nowości, przynajmniej dla mnie.Ciekawe, czy będą tak wyglądać w rzeczywistości.Bo nieraz potrzebna jest lupa, aby zobaczyć coś takiego, co jest oferowane na fotce.

Przez te wszystkie piękne lilie i liliowce, oglądane w Waszych ogrodach też mi sie zachciało.
A to jakieś nowości, przynajmniej dla mnie.Ciekawe, czy będą tak wyglądać w rzeczywistości.Bo nieraz potrzebna jest lupa, aby zobaczyć coś takiego, co jest oferowane na fotce.

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Jakie ciekawe kwiaty i tak jakoś pasują do siebie ;:21
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
Piękny masz ogród , ale to już pisałam. Rośliny cudeńka
, całe kolekcje , jak w botanicznym. Skąd bierzesz te wszystkie wspaniałości.
Biegnij po Hebe, a ja biegnę po nasionka Nasturcji kanaryjskiej.
Odnośnie Hebe, lepiej przycinać je wiosną, chociaż ja zdecydowałam się , a raczej byłam zmuszona, ściąć je w lipcu. Co z tego wyniknie czas pokaże.
Pozdrawiam.

Biegnij po Hebe, a ja biegnę po nasionka Nasturcji kanaryjskiej.
Odnośnie Hebe, lepiej przycinać je wiosną, chociaż ja zdecydowałam się , a raczej byłam zmuszona, ściąć je w lipcu. Co z tego wyniknie czas pokaże.
Pozdrawiam.
Lady-r, Barbarko,Grzesiu, Dzięki za odwiedziny i miłe słowa.Cieszę się z tak miłych odwiedzin.
Dorotka T, tak myślę, w którą stronę zacząć bieg?Ale niedługo jest wystawa,koło Piotrkowa, może tam uda mi się ją wypatrzeć.Dzięki za radę i zapraszam ponownie wszystkich sympatycznych gości.
Jeszcze słówko o nasturcjach.Była wczoraj koleżanka i mówiła,że nasturcje to nie za dobrze mieć w ogrodzie.Bo, po pierwsze więcej chorób mają rośliny, a po drugie, wiadomo - małe, pełzające paskudy.W zeszłym roku ich nie było, ale teraz to jest u mnie całkiem sporo tego gatunku.Co o tym sądzicie?
Dorotka T, tak myślę, w którą stronę zacząć bieg?Ale niedługo jest wystawa,koło Piotrkowa, może tam uda mi się ją wypatrzeć.Dzięki za radę i zapraszam ponownie wszystkich sympatycznych gości.
Jeszcze słówko o nasturcjach.Była wczoraj koleżanka i mówiła,że nasturcje to nie za dobrze mieć w ogrodzie.Bo, po pierwsze więcej chorób mają rośliny, a po drugie, wiadomo - małe, pełzające paskudy.W zeszłym roku ich nie było, ale teraz to jest u mnie całkiem sporo tego gatunku.Co o tym sądzicie?
- glad
- 100p
- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
ładne kwiaty, lecz to nie działki to ogrody. Piknie
Wejdź obejrzyj*ZAPRASZAM*Pozdrawiam*
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=85402" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=85402" onclick="window.open(this.href);return false;
Lilu, właśnie nad tym się zastanawiałam.Bo, wiadomo.Ten rok jest wypaczony.Ale kolejne pąki, są dość grube, więc pewnie też będą pełne.Wzięłam ją z wyprzedaży, za piątaka.Ale bardzo bym chciała, by w przyszłym roku, wyglądała tak samo.Jeśli, przetrwa, rozrośnie się, to nie widzę problemu z podrzuceniem do Twojego ogrodu.
Glad, jak zwał tak zwał.Najważniejsze, że co nieco chce tu rosnąć.Dzięki, że wpadłaś.
Glad, jak zwał tak zwał.Najważniejsze, że co nieco chce tu rosnąć.Dzięki, że wpadłaś.
Lilia przepięknie wygląda, niesamowicie. Jeżeli można to ja też na kolanach ustawiam się w kolejce jak się rozmnoży. Nasionka roślinek wyjątkowo dziwne więc mi się podobają. Tylko jednego nie rozumię dlaczego ja nie widzę takich w ogrodniczych. Chyba tą manię kupowania teraz nasionek zapoczątkowała Nela pokazując całą kolekcję zakupionych nasionek prymul wczelkiego gatunku i ja patrząc też złapałam bakcyla na nasionka poleciałąm do ogrodniczych a tu wielkie rozczarowanie nic ciekawego chyba muszę z nimi pogadać i na ambicję im wjechać. Chyba pójdę zrobić zadymę w ogrodniczych
Pozdrawiam cieplutko.
Renia
Renia
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Fajne te zakupy, szczególnie nasionka, czarnuszka do tej pory kojarzyła mi się z różami, fioletami i błękitami, a tu żółć
A z tymi zakupami różnych dziwadeł, to chyba podobnie jest wszędzie, najpierw wszyscy sprzedawcy mówią, że jest za wcześnie, a kiedy się idzie tego dnia, kiedy kazali przyjść, to mówią, że właśnie sprzedali ostatnie nasionka, ostatnią cebulkę i dla mnie nie starczyło
No, może nie wszyscy tak robią, może jest gdzieś sklep idealny
Ale ja go jeszcze nie znalazłam 

A z tymi zakupami różnych dziwadeł, to chyba podobnie jest wszędzie, najpierw wszyscy sprzedawcy mówią, że jest za wcześnie, a kiedy się idzie tego dnia, kiedy kazali przyjść, to mówią, że właśnie sprzedali ostatnie nasionka, ostatnią cebulkę i dla mnie nie starczyło

No, może nie wszyscy tak robią, może jest gdzieś sklep idealny

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."