Mój ogród - eleka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Na stronie 18, zamieściłam "delospermę".Później chciałam wkleić drugą delospermę, jednak fotosik nie działał zbyt dobrze i na 19 wkleiłam tę " drugą delospermę".Po wyjaśnieniu KaRo, że ta pierwsza, to aptenia, zapytałam ją o drugą roślinkę, sądząc, że z tą doszłam do porządku.Powstało chyba małe zamieszanko.Jednak komunikacja werbalna, nadal jest najpewniejsza.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:33 Niestety ale obie twoje"delospermy"są roślinami doniczkowymi :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety mam pecha.Ale jeśli "wzrok nie nadąża za rozumem", to wychodzą kwiatki.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja dzisiaj nabyłam ładny kwiatuszek,
Obrazek
Przez te wszystkie piękne lilie i liliowce, oglądane w Waszych ogrodach też mi sie zachciało.

A to jakieś nowości, przynajmniej dla mnie.Ciekawe, czy będą tak wyglądać w rzeczywistości.Bo nieraz potrzebna jest lupa, aby zobaczyć coś takiego, co jest oferowane na fotce.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Jakie ciekawe kwiaty i tak jakoś pasują do siebie ;:21
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluniu świetne zakupy :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Piękny masz ogród , ale to już pisałam. Rośliny cudeńka :shock: , całe kolekcje , jak w botanicznym. Skąd bierzesz te wszystkie wspaniałości. :roll:
Biegnij po Hebe, a ja biegnę po nasionka Nasturcji kanaryjskiej.
Odnośnie Hebe, lepiej przycinać je wiosną, chociaż ja zdecydowałam się , a raczej byłam zmuszona, ściąć je w lipcu. Co z tego wyniknie czas pokaże.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Grzegorz B

Post »

Elu, świetne nabytki a ta czarnuszka, to "pełny odjazd" :shock: :shock: :shock: ...
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lady-r, Barbarko,Grzesiu, Dzięki za odwiedziny i miłe słowa.Cieszę się z tak miłych odwiedzin.
Dorotka T, tak myślę, w którą stronę zacząć bieg?Ale niedługo jest wystawa,koło Piotrkowa, może tam uda mi się ją wypatrzeć.Dzięki za radę i zapraszam ponownie wszystkich sympatycznych gości.

Jeszcze słówko o nasturcjach.Była wczoraj koleżanka i mówiła,że nasturcje to nie za dobrze mieć w ogrodzie.Bo, po pierwsze więcej chorób mają rośliny, a po drugie, wiadomo - małe, pełzające paskudy.W zeszłym roku ich nie było, ale teraz to jest u mnie całkiem sporo tego gatunku.Co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Elu czy ta lilia ma wszystkie kwiaty pełne, czy to tylko wybryk natury?
Jeżeli ona jest pełna, to już ustawiam się w kolejce, gdy za parę lat Ci się rozmnoży, to proszę bardzo o jedną, malutką cebuleczkę. ;:180
Awatar użytkownika
glad
100p
100p
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

ładne kwiaty, lecz to nie działki to ogrody. Piknie
Wejdź obejrzyj*ZAPRASZAM*Pozdrawiam*
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=85402" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu, właśnie nad tym się zastanawiałam.Bo, wiadomo.Ten rok jest wypaczony.Ale kolejne pąki, są dość grube, więc pewnie też będą pełne.Wzięłam ją z wyprzedaży, za piątaka.Ale bardzo bym chciała, by w przyszłym roku, wyglądała tak samo.Jeśli, przetrwa, rozrośnie się, to nie widzę problemu z podrzuceniem do Twojego ogrodu.
Glad, jak zwał tak zwał.Najważniejsze, że co nieco chce tu rosnąć.Dzięki, że wpadłaś.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Tak , tak te zielone zajadają się Nasturcją, najwyraźniej oprócz tego, że jest piękna to i smaczna. Jej kwiaty dodaje się do sałatek i ponoć w cieście są dobre , ale to wiem z TV.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
orchidea
Przyjaciel Forum - weteran
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Lilia przepięknie wygląda, niesamowicie. Jeżeli można to ja też na kolanach ustawiam się w kolejce jak się rozmnoży. Nasionka roślinek wyjątkowo dziwne więc mi się podobają. Tylko jednego nie rozumię dlaczego ja nie widzę takich w ogrodniczych. Chyba tą manię kupowania teraz nasionek zapoczątkowała Nela pokazując całą kolekcję zakupionych nasionek prymul wczelkiego gatunku i ja patrząc też złapałam bakcyla na nasionka poleciałąm do ogrodniczych a tu wielkie rozczarowanie nic ciekawego chyba muszę z nimi pogadać i na ambicję im wjechać. Chyba pójdę zrobić zadymę w ogrodniczych
Pozdrawiam cieplutko.
Renia
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Fajne te zakupy, szczególnie nasionka, czarnuszka do tej pory kojarzyła mi się z różami, fioletami i błękitami, a tu żółć :shock:

A z tymi zakupami różnych dziwadeł, to chyba podobnie jest wszędzie, najpierw wszyscy sprzedawcy mówią, że jest za wcześnie, a kiedy się idzie tego dnia, kiedy kazali przyjść, to mówią, że właśnie sprzedali ostatnie nasionka, ostatnią cebulkę i dla mnie nie starczyło :(

No, może nie wszyscy tak robią, może jest gdzieś sklep idealny :D Ale ja go jeszcze nie znalazłam :roll:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”