Ogród Igi cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Igi cz.6

Post »

Witaj :wit

Czytam że szykujesz kolejne zmiany :shock: ja jesienią nic nie przesadzałam zbrakło zdrówka i koncepcji na nowe nasadzenia .
Teraz tylko grabię grabię ............

Serdeczne dzięki za życzenia ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Igo, cieszę się, że jeszcze Ci kwitną niektóre roślinki. I masz widzę dużo pracy teraz.
A ja z pytaniem: mam od Ciebie żurawkę, której liście najbardziej mi pasują do 'Georgia Peach' lub 'Sparkling Burgundy'. Nie wiesz, którą mogłaś mi dać? Myślałem jeszcze o 'Peach Flambe' ale tej doczytałem, że nie masz.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Iga trafiłam do Ciebie przypadkiem i Dobry Pan wiedział co robi kierując mnie tutaj :D Jakże to wszystko u Ciebie wysmakowane, skomponowane, przemyślane - po prostu cudne!!!. Cudne rośliny, cudny ogród, cudne ogrodzenie i balustradki przy oknach. Spędziłam przemiłe popołudnie wędrując wirtualnie po Twoim ogrodzie i ostatnim wątku ale przeczytam wszystkie poprzednie - muszę - zima długa.Jeszcze raz gratulacje za stworzenie czegoś tak pięknego i wysmakowanego.Idę dalej czytać ,podziwiać ,wzdychać och i ach jak tu pięknie , jakie to ładne, jako Ona zdolna i jakie ma wyczucie.
Całuski Kaśka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, dziękuję za wizytę wirtualną i zapraszam w realu, Ty chyba nie masz daleko. :wit

Jacku, nie wiem, to było tak dawno.......... :(

Elu, Ty grabisz,a ja przesadzam, każdy to co może. :heja

Marto , ja jestem wyrozumiała, bo liliowce to moja miłość, jedna z wielu. ale współwłaściciel ogrodu wymaga ,że ma być ładnie.Tak samo jak host już nie ma i mnie to nie przeszkadza. :roll:

Moniko, pod rządami Piotra to drzewa stałyby na baczność i bylin by nie było , bo są bałaganiarskie. :(

Lisko, to teraz zmienia się największa rabata.Mam nadzieję,że na lepsze, okaże się w przyszłym roku. :roll:

Nie ma to jak przemeblowanie na ogrodzie. Co prawda plan nie wykonany, bo rabata ledwie zaczęta, ale.......
Za płot wyleciało sporo krzewów liściastych, inne na ich miejsce i robi się miejsce na szczepione iglaki. :heja
Ho , teraz tylko kasę zbierać i wymyślać coś fajnego.
Podczas przesadzania róż okazało się , że dwie NN to Westerlandy, metki były pod ziemią, czytelne.
Bardzo mnie to ucieszyło. ;:63
Przeróbka rabaty w części zrobiona, nie ma się czym chwalić, w sobotę ciąg dalszy.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Igo dziękuję, nie omieszkam kiedyś skorzystać. :D
Całuski Kaśka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Czyli jednym słowem - pogoda Ci dopisała :-)
Cieszę sie i zazdroszczę, u nas, jak zaczęło w nocy lać, tak jeszcze nie skończyło (jak u Forresta Gumpa w Wietnamie - jak jednego dnia zaczęło lać, tak lało trzy miesiące).
Czyli będzie co oglądać na wiosnę...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Przecież na zdjęcia nie będziemy czekali aż do wiosny , będą już w sobotę :shock:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No tak, taki współwłaściciel ogrodu ma swoje prawa :( A nie można byłoby mu zamknąć ust w sprawie rabat, mianując prezesem d/s zarządzania trawnikiem? :)
No, no jakaś duża rewolucja się szykuje w ogrodzie, zobaczymy, zobaczymy... Tylko niech ta wiosna przyjdzie!
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marto , ciężko być prezesem tych kilku ścieżek, bo tak w tej chwili wygląda trawnik.Walka trwała o niego długo, ale gdzie ja miałam sadzić kolejne roślinki. :roll:

Olu, w sobotę robót ciąg dalszy, zdjęcie końcowe przewidziano na poniedziałek.Jak dziś rano o 7 godzinie sąsiadka mnie zobaczyła na ogrodzie to się pukała w czoło. :;230

Stokrotko , padać zaczęło o 18 jak skończyłam, więc dobrze, bo roślinki podlane.

Kasiu, myślę ,ze latem zrobimy jakieś spotkanie grupy Kujawskiej. :wit

NA skalniaku ciągle coś kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Iga, ale jeśli współwłaściciel ogrodu zechce coś zmieniać w tym skalniaku, to tylko daj znać, skrzykniemy się i odkupimy jego udziały! :D
Pięknie! Ale dlaczego kwitnie? To zimy nie będzie? :D :D :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No właśnie czemu kwitnie, przecież u mnie już było -6 , ale kamienie długo trzymają ciepło, nawet dolosperma ma się świetnie.
Skalniaka nie odda, sam murował. ;:224 Dziś i jutro przerwa w pracach, ale się cieszę , bo na sobotę zapowiedzieli pogodę, będę kopać. ;:138
Przerwa mnie się przyda , bo zastanawiam się co mnie dziś najbardziej boli. :roll:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Igo a ja tak myślę że jeśli większy kamień na skalniaku zastąpisz mniejszym to jeszcze coś tam upchniesz :;230.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wspomnień ciąg dalszy.Rabatka centralna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

No i co tu zmieniać? Przecież wszystko jest tu doskonałe!
Iguś, powiedz, co to za sosna na pierwszym planie rabaty centralnej? Czy to ta Globosa Viridis? Nie chwaliłam się chyba, bo to juz nie ma się czym chwalić :( , że opętało mnie na punkcie sosen i teraz bacznie przyglądam się wszystkim sosnom, zgłębiam temat, no i ...coś tam kupuję...
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Iga, czy to jest ROBINIA pseudoacacia 'Frisia' :?: , ma piękny kolor liści, już tyle razy miałem o nią zapytać :)

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”