Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki

Post »

100krotka pisze: Iga, żeby to był gwarancja, że ta zima przyniesie trochę sniegu, a potem parę stopni mrozu, to by było fajnie...ale nie, musi być ciekawie, a to jakaś zamieć, a to odwilż...a ja też tak lubię poodśnieżać sobie ze dwa dni, a potem już lepić bałwany przy minus czterech. To jest optymalna zima, najzdrowsza, ale ostatnimi czasy nie bardzo możemy na to liczyć :-(
100- krotko, " mówisz i masz"
Obrazek

A to, już wczorajsze róże na klombie, w Nowym Targu.
Opatulone i przygotowane do dzisiejszego śniegu. :(

Obrazek
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

fela pisze:
100krotka pisze:Nooo, gratuluje pomysłu, jak widać, zrzeszać sie można pod każdym szyldem :;230
Po spirytusik jadę jutro, lalalala ;:136
A potem...Obrazek
A potem Feluś, to do dentysty jadę :;230

Dalu - wyrzucanie na kompost to nie jest marnowanie! Oddajesz matce Naturze nadwyżki zapasów :-) Ech, ja to naprawdę powinnam mieć trochęzimnej krwi i odmawiać takim różnym ludziom, co mi pigwy podrzucają... może to przez to, że spod Byka jestem :-) Mój mąż też, i też ma identycznie. Na przykłąd z dojadaniem po dzieciach - "lepiej siępochorować niż żeby siemiało zmarnować" :;230

Smokowej ostrożności kulinarnej to ja sie nie dziwię, po doświadczeniach Wawelskiego :;230

Haniu, dziękuję, piękności. A czy Ty wiesz, że ja w Nowym Targu nigdy nie byłam? W Sączu mam rodzinę, Dunajcem i Popradem spływałąm na kajaku, a o NT jakoś nigdy mi sie nie zahaczyło...a warto...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Słoiczki pyszności! A ja się cały czas zastanawiam co też do rogalików włożyć? Bo do butelki niestety na razie nie - przecież trzeba spróbować... :wink:
Widzę że do Sącza jeździsz to i o Kraków zahaczasz? Chociaż może nie - jak o NT nie... :wit
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Andrzeju, no powinna o Kraków zahaczyć, a nie wymagać, żebyśmy u Niej biwakowali :lol:
Do Krakowa to ja mam 120 km, autostradą to będzie ;:24 ...oj, lepiej nie :;230
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu! Jaką autostradą? Przecie z 10 lat jak jej nie ma! :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, mapa sie kłania :-) ode mnie do Krakowa to inny kierunek niż Sącz - do Sącza można przez Wojnicz, ale lepiej przez Gorlice, lepsza droga. Zresztą, prawda taka, że ja już na spływy nie jeżdżę - to czasy młodości...kiedyś, jak dzieci podrosną, chcielibyśmy do tego wrócić...no zaraz, ale zlot, to w Rzeszowie robimy :-) Czemu zawsze to ja mam mieć wszędzie daleko :-) I czemuś Ty Andrzeju taki pesymista - mówili, że będą autostrady na Euro, no przecież by nas nie kłamali :;230

A do rogalików to oczywiście konfitura z róży. I tu sobie po raz kolejny przypomniałam, jaka jestem kopnięta, bo zamiast upiększać ogród szlachetnymi odmianami, posadziłam sobie rugosę właśnie w celu konsumpcyjnym :-) Tak jakbym nie pamiętała, jak klęliśmy z bratem, zmuszani do obrywania płatków róży, i ile mama miała potem roboty z ucieraniem jej, i ile tego trzeba było zebrać na trzy - cztery słoiczki...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

100krotka pisze:...A do rogalików to oczywiście konfitura z róży... posadziłam sobie rugosę właśnie w celu konsumpcyjnym :-)
Oj z róży i z pigwy i z gruszek! Gruszki mam, jeszcze tylko... właśnie - ile słoiczków z róży wyszło? :;230 :;230 :;230

Mapy, mapy... toć wiem jak się jedzie... ale być w S i Krakowa dzieciom nie pokazać? Eeee... ;:224 ;:224 ;:224
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też rugosę posadziłam :wink: sztuk 1, wysokość 20 cm :;230
Nie narobią sie dzieci 8-)
A co do Krakowa, to chodziło o sam fakt ruszenia się z Rzeszowa :lol: kierunek można zmienić... jak wiatr powieje :wink:
Andrzej Max pisze:Gosiu! Jaką autostradą? Przecie z 10 lat jak jej nie ma!
Andrzeju... nie ma, mówisz :shock: tak podejrzewałam, że za Katowicami asfalt zwijają :;230
Rzadko jeżdżę w Twoje strony, a jak już, to nie dajemy zdziercom zarobić :evil:

100krotko... ja mam nadzieję, że nie kłamią :;230 bo mieszkam raptem kilka kilometrów od największego skrzyżowania autostrad... skrzyżowanie, to widzę, że budują, ale jak dalej nic nie będzie :shock: :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moja rugosa o całe 10 cm wyższa :;230

Andrzejku, moje dzieci były w Krakowie, muszę sobie tylko odświeżyć, które i kiedy...najstarsza na pewno była w ZOO< bo potem opowiadała, jak słoń strasznie śmierdział :-) i zdaje sie, że wtedy byłam w drugiej ciąży...no to półtora dziecka mojego widziało Kraków :-) A wiesz, do Krakowa wysyłamy wszystkich bez wyjatku cudzoziemców, którzy przyjeżdżajądo nas w delegacje. Wracają po weekendzie z taaaaakimi oczami, obładowani kilogramami bursztynu :-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha, ha, ja też byłam w Krakowie w drugiej ciąży :lol:
Ale słoń nie śmierdział :roll: aaaaa... w ZOO nie byliśmy :;230
Ale byliśmy pod Wawelem :wink: bardzo proszę, siódmy miesiąc...

Obrazek

Ale Ci się wrzuciłam :;230
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To Kraków nad morzem leży :shock: :;230 Kurna, co się w tym kraju narobiło, chyba tymi autostradami na Euro przenieśli... :;230
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo, nad morzem to już chyba wszystko wyzbierane...! I przewiezione do Krakowa! :;230 :;230 :;230 W końcu nie darmo uczą że na Bursztynowym Szlaku... A najwięcej jantaru to w... Sukiennicach znajdziesz! :;230
100krotka pisze:no to półtora dziecka mojego widziało Kraków
No widzisz! I nie wstyd Ci że pół nie widziało? :;230 :;230

Gosiu,
Tobie się chyba miesiące z tygodniami pomyliły... A jak powiesz ze nie, to powiem : Siódmy? A nie wyglądasz... :shock: :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i przez Andrzeja zaplułam kompa :;230 :;230 :;230
Choroba mu dowcip wyostrzyła czy cuś ;:24 albo się od nas uczy :wink:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Ale sie tu wesoło zrobiło.
:wit Będziesz musiała Gosiaczku jeszcze raz pojechac do Krakowa, aby cała Ania Wawel zobaczyła. ;:3
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gorzatce się chyba rzeczywiście pomyliło, albo niewyraźnie miała podpisane, i z jedynki wyszła siódemka :-) Jestem w szoku, ja też w ciąży niewiele przytyłam, ale generalnie wyglądałam strasznie brzydko...a tu proszę...

Ave, to się nazywa kreatywna kartografia. przenieśli Kraków nad morze, dzięki czemu jest bliżej do portów i północna Europa będzie miała lepszy dojazd na Euro :-) A jak to ładnie będzie wyglądało w papierach ;-)

Andrzejku, półtora mojego dziecka również nie widziało Krakowa. Ale mamy zamiar to odrobić, nie wiem tylko kiedy :-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”