Madzik - moje storczyki
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Madzik - moje storczyki
Madzik ja już nic się nie odzywam bo dałaś ostro po oczach hehe,Masdevallia infracta jest boska a o Phal.tetraspis już nie wspomnę..Czy on może pachnie? Ja bardzo chcę mieć tą inną odmianę tego storczyka,mianowicie tego co ma trzy płatki białe i dwa czerwone,czasami jeden czerwony..Mężowi też strasznie przypadł do gustu 

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Są cudne, zwłaszcza tetraspis. Bardzo jest kapryśny?
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dzięki dziewczyny za odwiedziny 
Renatko, Justynko - chyba każdy z nas ma takie leniwce w swojej kolekcji
Ja mam takiego, który strajkuje już prawie 2,5 roku - nie działa na niego dosłownie nic
Agatko - Phal. tetraspis nie pachnie. A tego wymarzonego przez Ciebie też posiadam i wypuszcza pęd, więc za jakiś czas będzie prezentacja
Duśka - niedługo go mam, więc ciężko coś bliżej powiedzieć. Przyszedł z pędem i jego chimeryczność jak dla mnie polega na tym, że za każdym razem jak urośnie parę pączków to na pewnym etapie wzrostu 2-3 żółkną i opadają

Renatko, Justynko - chyba każdy z nas ma takie leniwce w swojej kolekcji

Agatko - Phal. tetraspis nie pachnie. A tego wymarzonego przez Ciebie też posiadam i wypuszcza pęd, więc za jakiś czas będzie prezentacja

Duśka - niedługo go mam, więc ciężko coś bliżej powiedzieć. Przyszedł z pędem i jego chimeryczność jak dla mnie polega na tym, że za każdym razem jak urośnie parę pączków to na pewnym etapie wzrostu 2-3 żółkną i opadają

- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Madzik no to mnie zastrzeliłaś!!!
Zazdraszczam strasznie i czekam oczywiście na kwiaty
Zamówię następnym razem u Joli

Zazdraszczam strasznie i czekam oczywiście na kwiaty

Zamówię następnym razem u Joli

- madzik
Phal. tetraspis 'C-1' strasznie mnie zaskoczyła (pozytywnie, rzecz jasna
) tym pędem, bo roślinka niezbyt duża i wydawało mi się, że dłużej sobie poczekam na kwiaty.

- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękna Phal. tetraspis!
Oczywiście pozostałe też, ale ta zrobiła na mnie największe wrażenie 
A katlejka może od wczoraj zaczęła coś bardziej pokazywać?

A katlejka może od wczoraj zaczęła coś bardziej pokazywać?

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Cattleyka i tetraspis cudne, radosne kolorki, mniam, do schrupania! ;)
A leniwiec śliczny, szkoda że tak się oszczędza- pamietasz, czy jak go kupiłaś miał więcej kwiatów? Ostatnio dochodzę do wniosku, że chyba nie warto litować się nad "bidami" z 4-5-oma kwiatkami, a takich mam co najmniej dwa, bo tak już im potem zostaje i kolejne kwitnienia są równie skąpe :/
A leniwiec śliczny, szkoda że tak się oszczędza- pamietasz, czy jak go kupiłaś miał więcej kwiatów? Ostatnio dochodzę do wniosku, że chyba nie warto litować się nad "bidami" z 4-5-oma kwiatkami, a takich mam co najmniej dwa, bo tak już im potem zostaje i kolejne kwitnienia są równie skąpe :/
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- dewuka
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
No pięknie, pięknie ale cuda. Zdjęć już nie chwalę, bo to oczywista oczywistość.
Czy jest sens jechać na wystawę jak u Ciebie można takie rośliny zobaczyć....

Czy jest sens jechać na wystawę jak u Ciebie można takie rośliny zobaczyć....

Ach te falbanki ! To niewątpliwie kobieta
Madziu, ostatnio (z tego co pamiętam) był jeden kwiat. Teraz są dwa. Więc następnym razem...
Tak sobie marzę
A 'tetraspis' z poprzedniej strony b. ciekawy z czerwonymi kreseczkami. Gratulacje, że takie storczyki u Ciebie kwitną
"Leniwiec" z jednym kwiatuszkiem w drobniutkie piegi - uroczy

Madziu, ostatnio (z tego co pamiętam) był jeden kwiat. Teraz są dwa. Więc następnym razem...
Tak sobie marzę

A 'tetraspis' z poprzedniej strony b. ciekawy z czerwonymi kreseczkami. Gratulacje, że takie storczyki u Ciebie kwitną

"Leniwiec" z jednym kwiatuszkiem w drobniutkie piegi - uroczy

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
I to jest wlasnie piekno natury
Przepieknie wyglada no i zdiecia jak zwykle mistrzowskie 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Cattleya też jest przepiękna i ma dużo falbanek na warżce.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Eh, jaka piekna katlejka...przypomina mi hmm...suknię tancerki flamenco...Taka ognista hiszpańska dama! Piękna
Mam pytanie, jak ją Hodujesz? Można katlejki na lato wynieść na zewnątrz? Robię listę storczyków, które w przyszłym roku wywożę na działkę. Katlejka jest na razie na liście chciejstw, ale na lato pewnie jużkupie sobie.

Mam pytanie, jak ją Hodujesz? Można katlejki na lato wynieść na zewnątrz? Robię listę storczyków, które w przyszłym roku wywożę na działkę. Katlejka jest na razie na liście chciejstw, ale na lato pewnie jużkupie sobie.
- madzik
Agnieszko - ile "leniwiec" miał kwiatów przy zakupie nie pamiętam (a niestety nie zanotowałam), ale parę pewnie było. Później zakwitł pięcioma, które jednak długo się nie utrzymały, bo najpewniej go przewiało. Następnie był 1! kwiatek, teraz są dwa
Czas pokaże czy jeszcze troszkę się wysili.
Dorotko - bardzo miłe to, co piszesz
, ale to naprawdę gruuba przesada
Ja uwielbiam wystawy i oglądanie na żywo roślin znanych mi wcześniej tylko ze zdjęć lub takich, o których wcześniej nawet nie słyszałam.... Czasem zaskoczenie potrafi być duże, bo często człowiek na podstawie zdjęcia nie ma wyobrażenia na temat wielkości rośliny. Pamiętam mój szok, jak zobaczyłam Phal. parishii po raz pierwszy...
Wiedziałam, że jest mały, ale to, co zobaczyłam - wbiło mnie dosłownie w ziemię - maleńka roślinka z pędami w 5 cm doniczce 
Joasiu - katleja mnie też wygląda na kobitkę (a nawet jeśli to facet, to mocno zniewieściały, albo taki, co przebierać się lubi...
). Dobrze pamiętasz - ostatnio był jeden kwiat. I ja też cicho liczę na więcej w przyszłym roku.....
Marto, Dusiu - cieszę się, że się Wam podoba
justus27 - mnie te falbanki też sie tak kojarzą
Z katlejką tak naprawdę nic specjalnego nie robię. Podlewam po przeschnięciu podłoża. Całe lato spędza na balkonie. A zima pilnuję, żeby miała dużo światła i bardzo dobrze przesychała między kolejnymi podlewaniami. I tyle. Życzę spełnienia marzenia

Dorotko - bardzo miłe to, co piszesz

Joasiu - katleja mnie też wygląda na kobitkę (a nawet jeśli to facet, to mocno zniewieściały, albo taki, co przebierać się lubi...

Marto, Dusiu - cieszę się, że się Wam podoba

justus27 - mnie te falbanki też sie tak kojarzą

Z katlejką tak naprawdę nic specjalnego nie robię. Podlewam po przeschnięciu podłoża. Całe lato spędza na balkonie. A zima pilnuję, żeby miała dużo światła i bardzo dobrze przesychała między kolejnymi podlewaniami. I tyle. Życzę spełnienia marzenia

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Jaka ona piękna!!Tak bardzo lubie cattleye.