Ogródek Goni@k

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu :D śliczne widoczki nam tu pokazujesz :D :D
Lubię do Ciebie zaglądać ;:2

Co to za roślinka?

Obrazek

Ładniutka jest a ja nie wiem jak się nazywa ... :wink:
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tamaryszek pisze: - Czy ta żurawka w kolorze miodowym to Creme Brule ? Czy nie "gubi" Ci koloru? Ja mam kilka egzemplarzy i 2 sztuki zaczęły mi zielenieć- nie wiesz jaka może być tego przyczyna?
Witaj Izo :D
Żurawka , o którą pytasz rośnie u mnie w pełnym słońcu i nie zauważyłam aby traciła kolor, nawet zimą kłuje w oczy swoimi barwami. To jest Creme Brule :D
Tamaryszek pisze: - Czy możesz napisać, jak nazywa się maleńka roślinka o pomarańczowych kwiatkach na 8 zdjęciu ? Jakich potrzebuje warunków i jak się zachowuje w ciągu sezonu?
To jest pantofelnik, rośnie u mnie w podłożu przepuszczalnym i w pełnym słońcu, bo u mnie cień to póki co towar deficytowy ;:113
Tak naprawdę to podejrzewam, że jest to rośinka jednoroczna chociaż sprzedawca zarzekał się, że to bylinka. Kiedyś już ją miałam i po zimie się nie pokazała :roll:

Aanulko, roślinka, która Cię interesuje to rozchodnik okazały odmiana variegata, nie pamiętam na jaki kolor kwitnie :oops: :lol:
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam;
Małgosiu piękne Masz ROŚLINKI,a pantofelnik jest bylinką ,mój zeszłą zimę przetrwał ładnie.Potraktowałam go tak jak opuncję ,czyli przykryłam na zimę szybą :D
Pozdrawiam Marzena
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Może moja Creme Brule traci kolor bo ma za mało słońca, będę musiała ją przesadzić. Chociaż wiem,że niektóre rośliny jakby się cofały do wyglądu odmiany podstawowej- moja dabrówka rozłogowa Burgundy Glow, która była różowo-biała, teraz w zasadzie jest już bordowo-zielona. Może wiesz jaka jest tego przyczyna? A może ktoś z Twoich gości coś poradzi w tej kwestii.
A z pantofelnikiem chyba na razie się wstrzymam, skoro wymaga mini szklarenki na zimę. Jeszcze raz wyrazy uznania dla Ciebie, Małgosiu, za piękny ogród.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
x_P-42

Post »

Witaj Małgosiu.
Zwiedziłam dziś wasz ogród od A do Z. Zawsze jakoś brakowało mi czasu, ale wiedziona ciekawością i babskim wścipstwem dobrnęłam do końca... :lol: :lol: :lol: :lol: Piękny Wasz ogród, widać,że włożyliście w to przedsięwzięcie wiele serca i pracy, nie wspomnę przyziemnie o funduszach...
Czuję trochę niedosyt hostowy, ale to jedno zdjęcie nowatorskiego zestawienia funkii, sałaty i pomidorków koktajlowych rozbroiło mnie. :shock:
Pozdrawiam serdecznie z rozpłakanej deszczem Trzebnicy :)
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Polu :D
Już kilka razy oglądałam Twoje hostowisko bo bardzo mi się podoba.
Większość host z mojej prywatnej kolekcji rośnie niestety pod cieniownikiem w doniczkach ponieważ brak mi miejsc cienistych, cały ogród to jedna, wielka rozpalona patelnia . Te nielicznie, które rosną w gruncie pod koniec lata są tak wypalone przez słońce, że aż przykro na nie patrzeć a właściwie to nie ma na co patrzeć bo dziur przecież nie widać :wink: :roll: .
Na szczęście od niedawna mam drugą działkę , na której będą królowały hosty bo tam są dla nich lepsze warunki. :D
Niestety brak czasu nie pozwala na razie na realizacje moich zamierzeń :roll:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Poczekamy Gosiu,poczekamy na to super hostowisko ;:65
choć to jest trudne ale nie mamy wyboru .
Pozdrawiam Gosiu :D
x_P-42

Post »

Także czekam z niecierpliwością .
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Goniu, coś pięknego, ten zachwyt w oczach zostanie mi dziś na cały dzień :)

Daj jakiś znak, co u Ciebie, bo gdzieś doczytałam, że... a tam, na pewno już wszystko dobrze :) Prawda?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
x_P-42

Post »

Witaj Goniu ! Dziękuję pięknie za życzenia urodzinowe.Choć jestem w takim wieku, w którym o urodzinach raczej nie powinno się wspominać, to jednak mile połaskotały mnie te wyrazy sympatii.

Wiem,że masz problemy i pewnie dużo pracy, ale czekamy na fotki .Pozdrawiam :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

dzień Dobry Gosi! zwiedzam Twój ogród po raz pierwszy i muszę przyznać że jestem pod ogromnym wrażeniem, masz dziewczyno niesamowity zmysł jeżeli chodzi o kompozycje......bardzo mi się podobają a jeszcze jak czytam o małych dzieciach to podziwiam tym bardziej
zdradź mi proszę co jest na zdjęciu 4i 5 bo na prawdę cudne
x_P-42

Post »

Gosiu ! Gdzie znikłaś ? Mam nadzieję,że wszystko w porządku u Ciebie .Przesyłam wiązankę uśmiechu i szczęścia . ;:3
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Gosiu, jakie to odmiany miodunek, te z poprzedniej strony?
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Re: Ogródek Goni@k

Post »

Ogród mrozem malowany :wit

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

x_P-42

Re: Ogródek Goni@k

Post »

No witaj Gosiu w swoim wątku !Tyle czasu Ciebie tutaj nie było .
Fotki śliczne, szczególnie podobają mi się żurawki i ( chyba ?) miłorząb , pomalowane przez mróz.
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”