Storczyki Anusski

ODPOWIEDZ
papulka
100p
100p
Od: 25 lis 2008, o 18:53

Re: Storczyki Anusski

Post »

wpadłam Aniu z rewizytą ,powzdychałam ,poachałam :) czyste cudeńka tu masz ,czy na początku Twojej pasji ,też czułaś się na granicy obłędu ? Ciągle myślę gdzie by tu wyskoczyć coś obejżeć ,coś kupić ;:1
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażko, ale mimo wszystko dziękuję :wink:

Papulko, dziękować :lol: A czy byłam na granicy obłędu, to dokładnie nie pamiętam - dawno to trochę było :roll: W każdym razie tylko czekałam,
aż pojadę do sklepu, a jak już weszłam, to od razu leciałam do stoiska ze storczykami - miały taki charakterystyczny zapach... :lol:
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Aniu, jak się ma Twój Phal. parishii ? Czeka go przeżycie zimy. A może właśnie wtedy ruszy ?

P.S. Gosia zafundowała piękne pióra "pszczołopawiowi" :lol:
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ta Ascocenda Athorn 'Lek' jest cudowna :shock:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Asiu, już, już piszę :wink:

Gogi, dziękuję :) Tylko ostatnio jakoś dziwnie zaczęła przekwitać - długo to trwa i niektóre kwiatki odpadły, a niektóre nie :roll:

Phalaenopsis parishii - zdjęcia wykonane specjalnie dla Asi/Art :)
Na razie jest na korze i stoi na parapecie okna południowego - ma się dobrze, korzonki rosna a listki się trzymają :) Na zimę raczej nic nie zmienię - oprócz podlewania, bo podłoże [sphagnum] zapewne będzie rzadziej przesychać, więcej rzadziej będę namaczać. I oczywiście liczę, że onacoś mi pokaże. A to coś będzie pędzikiem :lol:
Na drugiej fotce widać rosnący pędzik u Vanda :wink: Ciekawe, jaki będzie miała kolor? :roll:

Obrazek Obrazek

A teraz "krótka" historia Phal. javanica. Zakupiłam ją za pośrdenictwem jednej forumowiczki, od Joli, za co serdecznie jej dziękuję, gdyż spełniła moje marzenie Obrazek Niestety, okazało się, że ma dość słabe korzonki - prawdopodobnie wyschły podczas długiej pordróży, bo nie miały wody :( Bałam się o nią, bo nie miała przez to za bardzo jak pobierać wody i wilgoci z otoczenia... Na szczęście listki były ok. Z czasem zaczęła wypuszczać korzonka. Cieszyłam się bardzo... - jednak ten zasechł. Na chwilę obecną ma dwa świeże korzonki, które rosną - widocznie odwdzięczyła się za to, że nie spisałam jej na straty :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Słodkie malińkie Phalaenopsisy :) . A pędzik Vandy już spory.
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Aniu, trzymam kciuki za Vandę ;:215
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

U Ciebie wszystko wspaniale rośnie a kwiatek masz rację odbija bo Cię lubi :)
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04

Post »

Halo Aniu masz przepiekna kolekcje. Juz rozumiem to pytanie o maluszki (wszystkie sa wspaniale) Zycze powodzenia w hodowli. :D
Wstawilam specjalnie dla ciebie zdjecia na moim watku. Zapraszam do ogladania ;:7
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Möj wyglada tak:

Obrazek

czekam tez z niecierpliwoscia kiedy zakwitnie :lol: , jednak Phalaenopsis lobbii bedzie kwitl to moge sie chociaz czyms pocieszyc ;:7
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Dzięki za odwiedzinki :wink: Niedługo pokażę moją siewkę Sedirea japonica, która kupiona w maju zaczęła gnić - ale na szczęście wypuściła listka, a teraz jeszcze korzonka, więc wszystko jest na dobrej drodze! :heja

Dusiu, spory i w miarę szybko rośnie - mam nadzieję zobaczyć niedługo kwiatki 8)

Aniu, dzięki, mam nadzieję, że wszystko będzie ok :) Mam jeszcze dwie dorosłe oprócz tej, także może tamte pójdą za jej przykładem? :wink:

Celinko, dziękuję :oops: Tylko żeby tak wszystkie mnie lubiły, to by w ogóle było wspaniale... Obrazek

Alusiu, dziękuję bardzo... ale Twoja kolekcja jest jeszcze piękniejsza :) Ostatnio pokazana katlejka jest super :shock:

Jolu, pocieszyć, heh... :lol: Żeby tak mój "pariszki" chciał mnie pocieszyć i zakwitnął. Może w grudniu przyjdzie na nie pora :wink:
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Anussko, dziękuję za super fotki :) ! Cieszę się, że roślinka jednak się zaaklimatyzowała.
Nawet nie straciła dotychczas tych najstarszych liści. Fajnie to wszystko wygląda w kawałku pnia.
A co rośnie w doniczce wewnątrz tego pieńka ?

Niespodzianka-Vanda, będzie nas i Ciebie trzymać w napięciu... ;:65 ;:65 ;:65
A Phal. javanica wygląda na 'twardą sztukę' i nie ma zamiaru się poddać :)
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Asiu, dziękuję za odwiedziny :P A jednak muszę Cię zmartwić, bo Phal. parishii stracił od momentu zakupu już dwa listki. Na szczęście dwa nowe wyrosły, więc wszystko z powrotem się wyrównało :wink: Może powiem trochę nieskromnie, ale na tym pieńku też mi się to podoba, jest tak bliżej natury i "egzotycznie" :lol: Wewnątrz siedzi sobie Phal. hieroglyphica, ostatnio zaczął wyrastać jej listek więc też ma się ok.
Na kwiatki u Vandzi doczekać też się nie mogę... no cóż, taki już urok niespodzianek :wink:
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

pytanie "blondynki" - to są mini storczyki czy jeszcze młodziaczki ? :oops:

za maluszkamie teraz się zaczęłam rozglądać i stąd to pytanie :oops: :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04

Post »

Halo Aniu widze ze twoja Phal. javanica ma straszna chec do zycia. Od czasu do czasu spryskuj korzenie. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”