kogra pisze:Małgosiu, jeżeli zrobi jakieś nasionka to posiej ich żeby było więcej, bo są prześliczne.
Grażynko ten dzwonek jest rośliną dwuletnią ,oczywiście spróbuję zebrać nasionka chociaż nigdy tego nie robiłam .Kupiłam go w formie sadzonek ,był jeszcze trzeci (fiolecik) ale padł nie wiedzieć czemu.
Nie bardzo wiem ,w którym momencie nasionka są gotowe do zebrania ????
Małgosiu - piękne zdjęcia z ogródka. Nasiona dzwonka możesz zebrać kiedy Lodyżki kwiatowe zaczną zasychać.
A co to jest za roślinka na 1 zdjęciu na 1 planie, taka z białoczerwonymi kwiatkami ?
chatte pisze: A czy wiesz może, jak nazywa się rozchodnik na 5 stronie, 5 zdjęcie od dołu?
Izo,w tym rzędzie są dwa ,ten zielony to rozchodnik kamczacki a ten kolorowy to rozchodnik biały (sedum album laconicum).Mam nadzieję ,że nie poplątałam .
Goniu, mnie chodziło o 5 zdjęcie od dołu, między pąkiem funkii a takim różowym rozchodnikiem. Pytam, bo wygląda podobnie do mojego, którego usiłuję zidentyfikować, a dotąd ustaliłam jedynie, że to prawdopodobnie rozchodnik kaukaski, ale jaki, to juz nie wiem.
chatte pisze:Goniu, mnie chodziło o 5 zdjęcie od dołu, między pąkiem funkii a takim różowym rozchodnikiem. Pytam, bo wygląda podobnie do mojego, którego usiłuję zidentyfikować, a dotąd ustaliłam jedynie, że to prawdopodobnie rozchodnik kaukaski, ale jaki, to juz nie wiem.
Pewnie ta późna pora powoduje u mnie zaćmienie umysłu ale nadal nie wiem ,o które zdjęcie chodzi
Izo zerknij jeszcze raz i napisz czy to jest 5 zdjęcie od dołu po lewej czy też prawej stronie.
Hm... ja widzę z prawej tylko jedno zdjęcie... reszta jest w jednym "słupku". U Ciebie jest inaczej? To nie wiem jak określić. Może licząc po kolei od góry, łącznie z tym po prawej, to będzie
8 zdjęcie.
chatte pisze:Hm... ja widzę z prawej tylko jedno zdjęcie... reszta jest w jednym "słupku". U Ciebie jest inaczej? To nie wiem jak określić. Może licząc po kolei od góry, łącznie z tym po prawej, to będzie
8 zdjęcie.
Poddaję się ,jak nie liczę nijak nie trafiam na zdjęcie z rozchodnikiem
Widzę Gosiu, że też nie śpisz tylko biegasz po ogrodzie. Nie wiem dlaczego nie dostaje powiadomienia o twoim ogrodzie. Jako początkująca forumowiczka chcę poznać wszystkie ogrody i śledzić te, w których już byłam. Trochę się w tym gubię. Twoja kaskada tak mnie urzekła, że rozpoczęłam "pracę nad swoim M" . Mam taką studnię z krzywo ustawionym betonowym kręgiem i chciałabym coś z tym zrobić, nie z takim rozmachem jak u ciebie ale jakieś wypływające źródełko. Widzę, że roślin ciągle ci przybywa, powoli zaczną wypełniać przestrzeń. Przed snem miałam tylko zajrzeć na forun i pobyć do 24,00 a tu proszę która godzina. Dobranoc
kryska pisze: . Mam taką studnię z krzywo ustawionym betonowym kręgiem i chciałabym coś z tym zrobić, nie z takim rozmachem jak u ciebie ale jakieś wypływające źródełko.
Krysiu ,to bardzo ciekawe i oryginalne rozwiązanie jak się nad tym trochę popracuje
Efekt może być bardzo fajny,gra jest warta świeczki więc naciskaj na M i nie odpuszczaj