Mirku wiele razy udało mi się przemówić sobie do rozumu --> "daj spokój Majka", ale tym razem nie byłam w stanie tego przezwyciężyć. A w domu śmieją się ze mnie, że ja bez kwiatów nie wracam :PP Pat boję się tego, bo strasznie mi się podoba a jak już jest jeden...to dlaczego nie może być drugiego...
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba Zapraszam do mnie
Elu ja też przed tym wirusem wszelkimi sposobami próbowałam się ustrzec ale w końcu i tak mnie dopadł! To była kwestia czasu ale nie żałuje bo jak już wspomniałam bardzo mi się podoba mój pierwszy storczyk
A kwiatowe zakupy są jak najbardziej odpowiednie na poprawę humoru
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Maju śliczne nowości Ja również byłam na zakupach i bez kwiatków się nie obeszło Też chciałam kupić storczyka, ale niestety w sumie to stety zauważyłam, że mają przędziorki, pajęczynki, a upatrzyłam sobie dwie sztuki i nici ze storczyków
Witam Cię Aniu jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo miałabyś z nimi problem, a tak na pewno następnym razem coś znajdziesz
OOoooooooooooooo, co ja widzę... storczyk!! Gratuluję!! Na pewno będą następne! Piękny, piękny... Storczyki są w ogóle inne od innych kwiatów. Są jak dzieci. I jak już widzisz, że im u Ciebie dobrze to sama radość. Ja się teraz spodziewam mojego pierwszego kwitnienia. Nie wiem jak będzie kolorek, bo storczyka w przecenie za 5-tkę kupiłam. I tak dziś patrzę na niego i mówię: "piękny pędzik skarbeczku, mamusia jest z Ciebie dumna". i jestem, bo to mój mały korzonkowy pupilek. Widać że ten szkrab najbardziej kocha mamusię ;)
Socurek dzięki. Hihi dzięki temu tak się potem odwdzięczają za troskę
Aniu A jednak dopięłaś swego już nie mogę się doczekać kiedy nam go pokażesz
Moniczko ja takie Gerbery pierwszy raz zobaczyłam tu na Forum, a jak w sklepie wpadły w moje oko to nie mogłam się oprzeć
A tą odmianę kalanchoe zobaczyłam po raz pierwszy, no i również musiałam ją kupić [/b]
Maju, piękne nowości. Sama myślę o kupnie takich gerberek, bo bardzo lubię ich kwiaty. Muszę tylko wygooglować coś o ich uprawie, wymaganiach.
Storczyk również śliczny, lubię takie jasne/ białe kolorki. Pilnuj tylko by go nie przelać i unikaj przeciągów (kwiaty mogą opaść), a będzie Cię długo cieszył swymi kwiatkami.
Kamilko dziękuję za porady na pewno z nich skorzystam ja te gerberki w Kauflandzie kupowałam po 5 zł, było ich masa (chyba trafiłam na świeżą dostawę) że nie wiedziałam który kolor wybrać