Moja skromna kolekcja

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mirku wiele razy udało mi się przemówić sobie do rozumu --> "daj spokój Majka", ale tym razem nie byłam w stanie tego przezwyciężyć. A w domu śmieją się ze mnie, że ja bez kwiatów nie wracam :PP
Pat boję się tego, bo strasznie mi się podoba :) a jak już jest jeden...to dlaczego nie może być drugiego...
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Elu ja też przed tym wirusem wszelkimi sposobami próbowałam się ustrzec ale w końcu i tak mnie dopadł! To była kwestia czasu :) ale nie żałuje bo jak już wspomniałam bardzo mi się podoba mój pierwszy storczyk :)

A kwiatowe zakupy są jak najbardziej odpowiednie na poprawę humoru :D
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p
Od: 29 cze 2009, o 23:29

Post »

Maju śliczne nowości :) Ja również byłam na zakupach i bez kwiatków się nie obeszło :) Też chciałam kupić storczyka, ale niestety w sumie to stety zauważyłam, że mają przędziorki, pajęczynki, a upatrzyłam sobie dwie sztuki i nici ze storczyków :(
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam Cię Aniu :) jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo miałabyś z nimi problem, a tak na pewno następnym razem coś znajdziesz :)
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

Tak, wolałam nie brać żadnego, bo od razu musiałabym jakąś chemię na nie kupić, a to nie miało sensu, kiedy indziej pewnie znajdę równie piękne.
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Aniu na pewno coś ślicznego wypatrzysz :)
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

OOoooooooooooooo, co ja widzę... storczyk!! Gratuluję!! Na pewno będą następne! Piękny, piękny... Storczyki są w ogóle inne od innych kwiatów. Są jak dzieci. I jak już widzisz, że im u Ciebie dobrze to sama radość. Ja się teraz spodziewam mojego pierwszego kwitnienia. Nie wiem jak będzie kolorek, bo storczyka w przecenie za 5-tkę kupiłam. I tak dziś patrzę na niego i mówię: "piękny pędzik skarbeczku, mamusia jest z Ciebie dumna". i jestem, bo to mój mały korzonkowy pupilek. Widać że ten szkrab najbardziej kocha mamusię ;)
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

I ja się doczekałam storczyka :D Niedługo wstawię zdjęcie :)
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Socurek dzięki. Hihi dzięki temu tak się potem odwdzięczają za troskę :)

Aniu A jednak dopięłaś swego :D już nie mogę się doczekać kiedy nam go pokażesz :)
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
chabermona
500p
500p
Od: 30 sty 2009, o 11:58

Post »

Gerberki pięknie kwitną , chyba i ja się na nie skuszę. Kalanchoe też piękne i oryginalne. ;:63 ;:63 ;:63
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Moniczko ja takie Gerbery pierwszy raz zobaczyłam tu na Forum, a jak w sklepie wpadły w moje oko to nie mogłam się oprzeć :)
A tą odmianę kalanchoe zobaczyłam po raz pierwszy, no i również musiałam ją kupić :) [/b]
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

Maju, storczyka nabyłam w innym sklepie, bo z tamtych o których pisałam nie wzięłabym :)
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Aniu i wybrałaś ślicznego naprawdę :)
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju, piękne nowości. Sama myślę o kupnie takich gerberek, bo bardzo lubię ich kwiaty. Muszę tylko wygooglować coś o ich uprawie, wymaganiach.

Storczyk również śliczny, lubię takie jasne/ białe kolorki. Pilnuj tylko by go nie przelać i unikaj przeciągów (kwiaty mogą opaść), a będzie Cię długo cieszył swymi kwiatkami.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kamilko dziękuję za porady na pewno z nich skorzystam :) ja te gerberki w Kauflandzie kupowałam po 5 zł, było ich masa (chyba trafiłam na świeżą dostawę) że nie wiedziałam który kolor wybrać :)
Zapraszam do mnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”