Cudowny sklepik

Odbierz :mailbox
Pozdrawiam,
Ewelina
Dlaczego długo czekać? Vandy kwitną raz w roku, czasem 2. Jakbyś kupiła sadzonkę, to rzeczywiście byś musiała czekać, bo nawet 4-5 lat albo więcej (zależy od wielkości sadzonki i odmiany). Ale Phalaenopsis to też bardzo ciekawe storczyki.Storczykowa - vandy są piękne, ale nie planuję zakupu żadnej. Nie podoba mi się to, że tyle muszę na kwiaty czekać Chyba, ze kupię kwitnącą... Sama wiesz, znasz się na nich bardzo dobrze, a ja na razie nie wgłębiam się w ich temat
Są dni - rzadkość - że jakoś mi mija ten pęd do nowych storczyków. Rozumiem, że muszę się jeszcze wiele nauczyć, ale ja jestem z tych niecierpliwych: wszystko i to teraz! Już!
Storczyki nauczą mnie cierpliwości, oj nauczą...
Tak, te folie są po to, żeby storczykom sztywniały liścia, bo pod tymi woreczkami jest wilgotniej, rosną też korzenie. Tylko trzeba takiego Phal. bez korzeni częściej podlewać, by woda "wyciągła" mu korzenie.Dusiu, przyuważyłam u Ciebie na zdjęciu z półeczkami folie nakryte na kilka Phal. Czy to właśnie o to chodziło Tobie? Tak mam okryć mojego ratowanego Phal.?