W moim ogródeczku ... Halina,cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Halinko, piękna i taka nasycona ta twoja jesień :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Grażynko, dziękuję :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Halinko piękne ogniki, rozjaśniają ponure dni a mięta piękna, wygląda jak duży śliczny kwiat. Witam w gronie "małych warzywniaczków".
x-d-a

Post »

Halinko, ja też tworząc swój ogród staram się sadzić takie rośliny, żeby przez cały rok był atrakcyjny.
Jest sporo krzewów i drzew, które właśnie jesienią mają swoje 5 minut i pokazują całą swą urodę. Jednymi z nich są właśnie ogniki - wystarczy popatrzeć na Twoje piękne zdjęcia. Co do sumaka to mam mieszane uczucia - to naprawdę śliczne drzewo, zwłaszcza jesienią przystraja się w niesamowicie kolorową sukienkę i nawet zimą kokietuje swoimi szyszeczkami.
Ale ja miałam z nim nie najlepsze doświadczenia, ponieważ praktycznie zniszczył mi swoimi odrostami całą dużą rabatę, a potem nawet po wykopaniu przez dwa lata walczyłam z całym lasem malutkich sumaczków. Żywotność tego drzewa jest niesłychana i czytałam gdzieś, że w niektórych stanach USA jest zabronione wysadzanie go. Od tamtej pory podziwiam sumaki, ale poza moim ogrodem :lol:
Miłego dnia :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Halinko teraz ja mam problem :( nie przychodzą mi powiadomienia z wielu zaprzyjaźnionych ogrodów...mam nadzieje że to się zmieni :lol:

Jesień u Ciebie Halinko jest cudowna :lol: pozdrawiam cieplutko ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko, ja, po tegorocznych doświadczeniach warzywnych, doszłam do wniosku, że niepotrzebnie nasiałam tyle różnych rzeczy, a pożytku z nich było niewiele, a właściwie rosły tylko po to, żeby jesienią wylądowały w kompostowniku :oops: ... tak było np z kukurydzą i groszkiem :lol:

Daluniu, słyszałam o tych problemach z sumakami i bardzo się boję, żeby nie zaczęły się panoszyć w moim ogrodzie. Na razie udaje mi się nad nimi panować, mam tylko, albo aż dwa :? Nie wiem czy tego przed budynkiem w przyszłym roku nie zetnę, bo on przebarwia się mniej ciekawie niż ten z tyłu budynku. Nooo, i jeden sumak chyba zupełnie wystarczy :lol:

Jolllu, wiem dobrze, co to problem nie otrzymywania powiadomień :shock: Z początku, zniechęcało mnie to nawet do wchodzenia na Forum, a teraz już się przyzwyczaiłam :lol:
Niestety przez to nieotrzymywanie powiadomień straciłam kontakt z wieloma zaprzyjaźnionymi ogrodami :( Mam jednak nadzieję, że niedługo to się zmieni :lol: Od listopada bedę miała więcej czasu dla Forum ;:54

Lecę zwiedzać Wasze ogrody :lol:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Halinko czytałam u Dali,że mocno podcięłaś ogniki,a kiedy to robiłaś,mój też się rozpanoszył ostro,że musiałam trochę mu miejsca zrobić w około :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Halinko....piękny ten ognik ....niestety nie mam gdzie posadzić i podziwiam go u ciebie i tak po cichutku zazdroszczę :wink:
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Witaj Halinko!
czy ta mięta jest wieloletnia i też się tak rozłazi jak ta zwykła?
Podobają mi się te kuleczki Irgi-takie fajne małe mini jabłuszka :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, ogniki popodcinał mój syn z początkiem sierpnia, ale tak prawdę mówiąc, to nie wiem czy to zrobił w odpowiednim czasie :? Jak by tego nie zrobił w tym roku, to w przyszłym byłby już wielki problem i nie wiem czy tak łatwo udałoby się je podciąć :lol:
Myślę, że jak zawita do mojego ogródeczka Ola - odważna :wink: to nam udzieli fachowej rady, kiedy należy przycinać ogniki :D

Ja, moje ogniki posadziłam za blisko tuj i teraz muszę pilnować, żeby rozrastały się w drugą stronę :lol:

Basiu, dziękuję ;:196 Ogniki niestety potrzebują dużej przestrzeni :?

Grzesiu, ta mięta jest wieloletnia, jest cudna i w dodatku pięknie pachnie !!! Dostałam ją w tym roku od Halinki - hal1959. Widzę, że dobrze się czuje w moim ogrodzie i mam nadzieję, że równie dobrze przezimuje :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Przezimuje ,przezimuje mięta,rozejdzie Ci się po ogrodzie,że będziesz ,szpadelkiem jej po nosku dawać :D
Co do ognika to ja czytałam,że wczesną wiosną się tnie :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, dziękuję, od przyszłego roku wszystkie krzewy podcinam wiosnę :lol:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Halina Kwak pisze:
Iwonko, ja dopiero tworzę swój ogród i cały czas myślę o tym, żeby przez cały rok coś się w nim działo. Najwięcej mam krzewów, które zdobią ogród jesienią, a najmniej akcentów wiosennych :-
Witaj Halinko w niedzielny u mnie mglisty i brzydki poranek :(
Halinko ja też swój dopiero tworzę i podobnie jak ty mam przewagę krzewów .W tym roku dopiero kupilam wiosenne cebulki bo miałam ich jedynie kilka szt.w tym roku przybyło ich o ponad 300 szt. Jest jeszcze masa roślin , które chciałabym posiadać , niestety nie mam możliwości rozciągnąć swego ogrodu :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko. Piękną jesień zaprezentowałaś. Również nie wiem kiedy trzeba przycinać ogniki, ale wczoraj oglądałam w kilku ogrodach prowadzone w formie kolumnowej pomiędzy tujami i efekt był kapitalny, więc może w jednym roku nie mają owocków po przycięciu a później pięknie owocują.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Halinko :) Pięknie prezentują się irga i ognik w jesiennej szacie :) Chyb będę musiała zaprosić je do swojego ogrodu :lol: :lol:
Miłej niedzieli :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”