Wanda w podłożu i nie tylko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko...dziękuję.A co do uprawy wand w podłożu to mimo złych doświadczeń,uważam,że jest to możliwe.Widziałam wiekową wandę uprawianą właśnie w podłożu w łańcuckiej storczykarni.Mnie cały czas chodzi po głowie taka uprawa,dlatego na wiosnę spróbuję jeszcze raz.Jestem pewna,że na świeżym powietrzu wandy uprawiane w podłożu mnie nie zawiodą.A jak przeżyją lato,to może na zimę pogodzą się z tym,że to nie żarty i strajkowanie w postaci gnicia korzeni nic nie pomoże.

Grażynko...dziękuję i wierzę,że to pozytywna zazdrość.

Wandziu...aleś mnie ubawiła.

Anusska...bardzo trafne spostrzeżenie,bo ona naprawdę ma dolne płatki kwiatu woskowe.Dodam jeszcze,że kwiaty tej wandy są grubsze w dotyku jak pozostałych wand.

Asiu...jest mi bardzo miło i zaglądaj do woli.

Asiu i Agnieszko...codziennie zaglądam czy któraś nie ubyła.Dobrze,że tylko po jednej chcecie to jeszcze coś mi zostanie ;:112 ;:112 ;:112

Carisma...nie ma czego się bać.Ja też zaczynałam nie bez obaw,ale po pierwszych niepowodzeniach przyszedł czas i na sukcesy.Teraz wszystko wydaje mi się proste.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Po takich pięknościach Danusi ja trochę nieśmiało, ale pokażę swoje :)
Zdjęcie jest z komórki, ale co tam :D

Obrazek
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale cudne Ascocendy :)
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Po prostu piękne!!
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Oo, Dorotko, pochwal się gdzie dorwałaś vandzie (ascoc.) i za ile?! :) Gratuluję, piękności i jeszcze obie kwitną, mmm..!
Tak się panoszymy w wątku Danusi, ale chyba nie masz swojego..? Czy masz?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kurdę dopiero Ty otworzyłaś mi oczy - to wątek Danusi, a nie ogólny o wandach :oops:
To moje kwitnienia a są u mnie od ponad roku :D

Mam swój wątek "storczyki dorotykol"

Danusiu przepraszam ;:96 ;:96 ;:96
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Dorotko...wandowate to moje ukochane storczyki i gdziekolwiek je zobaczę to patrzę tak ;:111 ;:111 ;:111 Twoje są również przepiękne i to tym bardziej,że jeszcze takich nie mam.Widzę,że ta żółta ma jeszcze dużo pączków.Może pokażesz ją bliżej :?

Dziewczyny...widzę,że od jakiegoś czasu temat mojego wątku jest oznaczony przez moderatorów zielonym kolorem.Nie wiem dlaczego,ale oznacza to,że wątek jest dla wszystkich i każdy może tu zamieszczać zdjęcia swoich wandowatych i problemów związanych z ich uprawą.

Dorotko...w związku z powyższym nie rób sobie wyrzutów sumienia,bo patrząc na zielony kolor tematu dobrze myślałaś,że jest to wątek dla wszystkich.
Dodam jeszcze,że bardzo się cieszę,że oprócz mnie jest więcej osób,które mają fioła na punkcie wand.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Dziewczyny, ja przez Was też zaczynam mieć obsesję na punkcie Vand i pokrewnych :shock:
KIedyś się ich pozbyłam , a teraz ............. :roll:
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

u mnie niestety istnieje jeden podstawowy problem - brak miejsca.
na razie mam dwie maleńkie vandy, które muszą sporo urosnąć. na razie wystarczają im szklaneczki do whiskey do życia. vandy są przepiękne, ale też i drogie :(
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak Justyna. ja kiedyś Vandy miałam i powiem - kto ma mało miejsca, niech o nich nie myśli. To storczyki o dużych wymiarach i potrzebują przestrzeni. Nie ma sensu ich upychać gdziekolwiek :roll:
Cena musi być wysoka, bo wiadomo przecież ile wysiłku i jakich warunków wymagają,żeby mogły nas cieszyć, nawet w postaci sadzonki :D
Zapraszam
Moje wątki
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Złote słowa Anaka.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Anaka, chyba musisz uśmiechnąć się do kogoś komu oddałaś i poprosić o zwrot, nie ma wyjścia ;) [Jak się w ogóle można pozbyć vand??! :D]

Dorotko, mówiłas, że rozgladasz się za nimi, pytałas gdzie można kupić- myślałam, że nie masz jeszcze. :) Idę szukać Twojego wątku :)

Danusiu, a może napisz do moderatorów, żeby zmienili ten kolor, przecież to jednak Twój własny wątek, może ktoś się zasugerował tytułem tylko..?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agita, jeżeli wprowadzasz nowe storczyki i masz albo- albo, to musisz czegoś się pozbyć. Myślę,że każdy hobbysta dokonuje takich wyborów :lol:
Vandowate oczywiście do mnie wrócą. Stara miłość nie rdzewieje :wink:
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

danutastachurska1 pisze:Dorotko...wandowate to moje ukochane storczyki i gdziekolwiek je zobaczę to patrzę tak ;:111 ;:111 ;:111 Twoje są również przepiękne i to tym bardziej,że jeszcze takich nie mam.Widzę,że ta żółta ma jeszcze dużo pączków.Może pokażesz ją bliżej :?

Dziewczyny...widzę,że od jakiegoś czasu temat mojego wątku jest oznaczony przez moderatorów zielonym kolorem.Nie wiem dlaczego,ale oznacza to,że wątek jest dla wszystkich i każdy może tu zamieszczać zdjęcia swoich wandowatych i problemów związanych z ich uprawą.

Dorotko...w związku z powyższym nie rób sobie wyrzutów sumienia,bo patrząc na zielony kolor tematu dobrze myślałaś,że jest to wątek dla wszystkich.
Dodam jeszcze,że bardzo się cieszę,że oprócz mnie jest więcej osób,które mają fioła na punkcie wand.
Tak ma jeszcze 10 paków, jak się otworzą to nie omieszkam zamieścić zdjęć :D Teraz jej kwiatuszki zaczynają się wybarwiać. Są coraz bardziej pomarańczowe z rumieńcem :D

Agito vandy mam tylko 4 :( i nieodpartą chęć do zakupu kolejnych.

Vandy u mnie nie zajmują zbyt dużo miejsca ze względu na płaski kształt - stoją na oknie przed falkami, a parapety mam 45 cm, więc to nie problem ;:191 ;:191 ;:191

Dziewczyny dziękuję ;:91 :D
Pozdrawiam Dorota!
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Piękne roślinki, ciekawe kiedy moje maluchy takie będą :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
ODPOWIEDZ

Wróć do „ORCHIDARIUM. Storczyki”