Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A dlaczego tak się dzieje :?:
Żeby ktoś tam, na górze miał ubaw z naszych niecenzuralnych tekstów i min :D
Pozdrawiam cieplutko
Aga
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaczynam odpowiadać jeszcze raz, żadnych niecenzuralnych tekstów nie używam, ale jak nie daj Boże teraz cos się stanie to... zacznę!!!

Witam Wszystkich Ogrodników Zapaleńców!

gorzata78, , co to znaczy "nieimperezowa?". A kawusia, szampan, ciacho.
Nieimprezowa, teraz rozumiem dlaczego taka smutna siedzisz z odwróconą głową. ;:18

Grażynko!, współczuję Wam, a szczególnie Tusi, musi biedaczysko bardzo cierpieć. A Miska bardzo mi żal. Choć 15 letni wilczur, to rzadkość. Duże psy żyją krócej niż małe. Widać Misiek miał dobre życie i dlatego długie. Ja też pochowałam nie jedno zwierzątko. O każdym pamiętam i każde wspominam. Zwierzęta tak jak ludzie, każde jest inne, ma inny charakter, przyzwyczajenia.... Kocham zwierzęta, ale najbliższe memu sercu są psy. Choć mieliśmy i psy, koty, żółwia wodnego, myszki, chomika, świnkę morską, królika, papużki. Próbuje ratować, niestety z różnym skutkiem wolne ptaki. Jak nagle odszedł na zawał nasz ostatni psiorek wychowywany od maleńkiego szczeniaczka, to ja nie potrafiłam mówić... po prostu zatykało mnie z braku powietrza. Jak ktoś się coś pytał, to ja pisałam na kartce, lub odpisywałam SMS. Zawsze bardzo przeżywam śmierć zwierząt. Jak odejście najbliższej mi istoty. Psy kochają nas tak bezwarunkowo i oczekują od nas też miłości. Tylko miłości. A wielu z nas, ludzi, tak źle się z nimi obchodzi. Trzymaj się Grażynko, łączę się z Tobą w bólu. Naprawdę. ;:145

Agapa!, dziękuję za słowa otuchy. Od czasu do czasu są mi one bardzo potrzebne. Ostatnio jestem jak burza, wszystko mnie nerwi, i jak na złość źle idzie praca w ogrodzie, w domu. Brak humoru. Aż się sama o siebie boję
Twoja anegtota jest bardzo pouczająca. I proszę dokończyć historyjkę o chłopie który nosił ziemię z pola pana. Plissss. ;:197

cdn.....
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd...

Aszka Witaj!, teraz przesyłam troszkę mniej, bo za dużo pracujesz i zaharujesz się na śmierć. Pamietaj, czego nie zrobisz jutro, zrób pojutrze, a będziesz miała dziń wolnego.Ja tez posadziłam czerwonego perukowca. :;230

Danio!, Witam, dziękuję i wysyłam do Ciebie garść pozytywnych fluidów. :mailbox

Beatrice!, dziękuję bardzo. Zawstydzasz mnie. A dowcip bardzo przedni, podoba się, że ho,ho ;:104

dawidbanan! dziękuję. Ale u Ciebie jak pięknie. Widać, że masz rekę do kwiatów. A moje nasionka posadziłeś, czy czekasz na wiosnę. Chyba większość była wiosenna, prawda? ;:54

babi52! dziękuję bardzo za słowa pocieszenia. Bywają takie chwile, że wszystkiego mam dość. Najlepiej byłoby to wszystko rzucić i iść w ...... Ale wystarczy dobre słowo od innej/go Zapalonej Ogrodniczki i od razu sił przybywa i chce się żyć. Chce się latac, tylko...skrzydeł brak. ;:199

cdn... nie wiem dlaczego, ale mam teraz kłopot ze zdjęciami ;:223 ;:223 ;:223 ;:214
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Stasiu dziekuje za pocieszenie.Na awatarku Tusia jest jeszcze w białym fartuszku pooperacyjnym,zeby nie dotykała brzuszka.Jest na lekach ale powoli wraca apetyt.Bardzo schudła ale jesteśmy "dobrej" myśli.
Na poprawę wieczornego humoru:

Wraca mąż do domu i zastaje żonę z kochankiemw łóżku.Żona oznajmia:
- I co,będziesz wierzył swoim zbereźnym oczom, a nie moim uczciwym słowom??

Idzie facet ulicą i niesie w dłoniach dwie puste flaszki po wódce.Spotyka go kumpel:
-Cześć,co u Ciebie?
-Cześć,żona kazała mi zabrać swoje rzeczy i wynieśc się z mieszkania....

Spokojnego wieczoru Grażyna.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd...

jadzia123! Kochana, u nas ostatnio też było pochmurno, smutno, zimno. Padał deszcz, czasami lekki kapuśniaczek, a czasami lało porządnie, ale ja mam glebę piaszczystą, tak że ziemia i po deszczach jest sucha. Teraz jest słonecznie, nawet ciepło ale i wietrznie, co dodatkowo wysusza ziemię. Staram się nadrabiać zalegości w ogrodzie. Kopię, przesadzam, sadzę. Mam jeszcze dużo cebul do posadzenia. Do tego wczoraj otrzymałam trzy drzewka (które zamówiłam w sierpniu br). Są to drzewka szczepione, po dwie odmiany na 1 drzewku. Dziś posadziłam 1 drzewko: morelę-śliwomorelę. Jutro mamy imprezę w rodzinie, Wujcio męża kończy 80 lat, i znowu robota w ogrodzie stanie. Chyba w niedzielę się schowam za krzakami i będę pracować. Aby mnie tylko nikt nie widział..., ale czasu zaczyna brakować, a do tego zapowiadają że w przyszłym tygodniu ma padać deszcz ze śniegiem, brrrrrr ;:167

Lorrie!, synuś Peterk znowu pojechał do Holandii za chlebem, tylko że teraz pracuje na słodyczach: torty, ciasta i inne smakołyki. Teraz lepiej zarabia i więcej godzin pracuje. Wyobraź sobie, że ze sobą zabrał aż 2 książki! Poprzednio tylko 1, czyli poprawia się. A ja już myślałam, że zapomniał jak się czyta. A tu taka niespodzianka. Piszesz, że wakacje się skończyły i masz mniej czasu. Chciałaś zostać Ciałem Pedagogicznym, to: cierp ciało, kiedyś chciało!!! ;:97

Na peronie w Poroninie, pchła pląsała po pianinie. Przytupnęła, podskoczyła i pianiono... przewróciła !!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BarWo, Aniu.1, Agapo!!!,
teraz mam kłopot ze zdjęciami, jak nacisnę "pełen rozmar" to zdjęcie wychodzi takie wielkie, że brakuje okienka komputera i muszę wysyłać zdjęcia malutkie. Czy ktoś wie co się dzieje i co mogę poradzić? ;:214 ;:214 ;:223 ;:223 ;:5

Grażynko! trzymam kciuki za kicię i na pewno nie ja jedna. Musi z tego wyjść. ;:79
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Stasiu.Dobrze że Jesteś na tym forum ze swoim wątkiem.Po całodziennej pracy czytanie Twoich tekstów to przyjemność,tryskająca z Ciebie radość na pewno udziela się innym forumowiczom.Pozdrawiam Tadeusz
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadeo! Witaj serdecznie. Dziś źle trafiłeś. Coś mi fotosik robi psikusy i już po mału mnie trafia. ;:14 Ja mnie nie będzie tu jutro, to znaczy, że komputer zleciał po schodach i nie nadaje się do użytku ani wewnętrznego, ani zewnętrznego. ;:27
Mimo wszystko, życzę miłej i spokojnej nocy, pa ;:54

Dla komputera nie ma rzeczy niemożliwych - z wyjątkiem tych, których od niego wymagamy.

W świecie komputerowego przetwarzania danych żadna awaria się nie kończy, ponieważ płynnie przechodzi w następną.
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Humor na dobranoc:

Rozmawiają dwie Rosjanki. Jedna się pyta drugiej:
- Jaki rodzaj seksu preferujesz?
- Ja lubię po bożemu, odpowiada, a ty?
- Ja uwielbiam kochać się na rodeo.
- Na rodeo, o co w tym chodzi?
- Na początku, kocham się w pozycji na jeźdźca, potem po 20 sekundach
mówię, że mam AIDS i próbuję się utrzymać.
:;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie wiem co zrobic, aby zdjęcia ładnie wstawić?
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ratunku!!! Co mam zrobić aby zdjęcia wychodziły normalnie. Pomocy!!! Plissssssssssssssssss!!!
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Ja zmniejszam zdjęcia zanim je dodaję przez fotosik. Robię to takim programem IrfanView - dla mnie prosty bo po polsku :oops: Wchodzę w zmniejszenie obrazu i wybieram rozmiar 640x480 pikseli
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu, spróbuj wejść w opcję zmień w wpisie z 23:50 i usuń dodane zdjęcia, a potem jeszcze raz je dodaj, ale zmniejszone 640x480 :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, ale ja nie wiem jak sie zmniejsza ;:98
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu, na wpisie z dnia dzisiejszego dodanego o godz 23:50, z prawej strony, masz opcję zmień, kliknij na nią i w okienku, które się otworzy usuń link dodanych zdjęcia i wyślij ponownie :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”