Aga na jednym pędzie już przekwitł a na drugim został ostatni kwiatuszek
Tak,groźnie nie wygląda ale takie plamy są na każdym listku (oprócz nowego)
A takich guzków jak ma Twój Phalaenopsis nigdy nie widziałam,pierwszy raz z czymś takim się spotykam i również mam nadzieję że to nic groźnego ale to może tak jest,ludzie mają pieprzyki to i Phalaenopsisy też
U mnie na PP też został ostatni kwiatek, ale przedłuża wszystkie 3 pędy i 4-ty idzie dołem, tak że nie narzekam, lubię tego faleczka ;)
Ja też nigdy nie widziałam takich piegów, no cóż, zobaczymy. Najbardziej wkurza mnie, ze żeby zobaczyć, czy jest lepiej, będe musiała czekać aż wyrośnie nowy listek, bo te zmiany pewnie się już nie cofną...
A u Ciebie super widoki, piękne pędziki ale też korzonki i listeczki- mam słabość do takich zdrowiutkich korzonków, jakie ma Twój phal. manni. A hieroglyphica rozwala mnie uroczymi kwiatuszkami, i ten ich połysk- do schrupania! ;)
Ale ruch... A jakie będą kwitnienia cudwone i kolorowe, szczególnie gdy za oknem zimno! Sedirea japonica świetnie się spisuje, ciekawe kiedy pędzik wypuści
Mała Mi no troszkę tego będzie Agita PP już nie ma żadnego kwiatuszka więc czekamy na kolejne kwitnienie Za pochwały dziękujemy Anusska Sedirea japonica wypuszcza listek,hura Jeszcze go nie widać ale ja już go dojrzałam głęboko między liśćmi Kaisog niektóre szaleją a inne się leniwią Menia dziękuję kochana
Witaj Agatko
Strasznie dawno mnie u ciebie nie było . Jestem w trakcie nadrabiania zaległości u Ciebie . Dzisiaj mam wolne od szkoły bo dzien nauczyciela . Oglądam pięknosci i napatrzec sie niemoge jakie cuda ;:2 . U mnie miejsca nie ma bo roslnki tarasowe zimowac zaczeły.. . Kochana zamiast fotosika polecam ci np. http://imageshack.us/ .